MM logo red

Bluetooth-oortjes verbinden met een laptop doe je zo

Anouk14 NOVEMBER 2023
unknown description

Draadloze oortjes, zoals AirPods of Samsung Galaxy Buds , maken via bluetooth verbinding met je smartphone, tablet, smartwatch of computer om je favoriete audio af te spelen. Op deze pagina lees je hoe je je bluetooth-oortjes in 4 eenvoudige stappen aan je laptop koppelt.

Stap 1. Schakel bluetooth in op je laptop en oortjes

Schakel bluetooth in op je laptop en oortjes

Je hebt de beste draadloze oortjes voor jouw luisterbehoeften gevonden en wilt ze zo snel mogelijk uittesten. Om naar audio te luisteren, moet je eerst op zowel je laptop als je draadloze oortjes bluetooth inschakelen. Dit doe je via de apparaatinstellingen van je Windows-laptop of de systeemvoorkeuren van je MacBook.

Schakel bluetooth in op je laptop en oortjes

Zodra je bluetooth hebt geactiveerd, kunnen je oordopjes de computer detecteren. Maar omgekeerd is dat nog niet het geval. Zet jouw draadloze oortjes dus in de detecteerbare modus. Bij de meeste oordoppen doe je dit door het deksel van de oplaadcase te openen of de knop op de case langere tijd ingedrukt te houden.

Stap 2. Zoek in de bluetooth-instellingen op je laptop naar je oortjes

Zoek in de bluetooth-instellingen op je laptop naar je oortjes

Nu je bluetooth hebt aangezet, zoekt je laptop naar apparaten om mee te verbinden. Op het computerscherm zie je een lijst met al de beschikbare bluetooth-apparaten in de buurt. Zorg er dus zeker voor dat je oordoppen zich dicht genoeg bij de laptop bevinden. Zodra je computer de draadloze bluetooth-oortjes detecteert, verschijnen ze in de lijst met beschikbare apparaten. Dit duurt normaal hoogstens enkele minuten.

Stap 3. Verbind de bluetooth-oortjes met je laptop

Stap 4. Speel audio op je laptop af om het geluid van de oortjes te testen

Speel audio op je laptop af om het geluid van de oortjes te testen

Wanneer je oordoppen en laptop met elkaar verbonden zijn, zou je nu geluid via je draadloze oortjes moeten kunnen horen. Om dit te testen, speel je een audiobestand op je laptop af. Hoor je het geluid niet via je oortjes? Controleer dan bij de geluidsinstellingen van je laptop of de oordoppen correct als uitvoerapparaat ingesteld zijn. Als dit niet zo is, kun je de draadloze oortjes manueel selecteren in de lijst met beschikbare uitvoerapparaten. Speel de audio dan nog eens af om na te gaan of je oortjes nu wel verbinding maken.

Wat als je bluetooth-oortjes nog steeds niet met je laptop verbinden?

Wat als je bluetooth-oortjes nog steeds niet met je laptop verbinden?

Verbindingsproblemen met AirPods of oordoppen van een ander merk komen helaas af en toe voor. Mogelijk kan het helpen om je laptop te herstarten of je oortjes te resetten. Als je apparaten daarna nog steeds niet verbinden, controleer dan of je laptop de nieuwste bluetooth-stuurprogramma’s heeft en werk ook de firmware van je draadloze oortjes bij. We raden je tot slot aan om er altijd voor te zorgen dat de oplaadcase van je oordoppen is opgeladen wanneer je ze wilt koppelen. Je laptop kan immers geen verbinding maken met je oortjes als die een lege batterij hebben.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Sonos Ace: zorgvuldig ontworpen, meesterlijk getuned
Hoofdtelefoons

28. mei

Sonos Ace: zorgvuldig ontworpen, meesterlijk getuned

Sonos Ace is de allereerste Sonos-koptelefoon en sluit perfect aan bij hun high-end audio-assortiment. Je beleeft elke frequentie met maximale precisie en helderheid voor een exceptionele geluidservaring. Maximaliseer de meeslependheid met lossless streaming, ruimtelijke audio, dynamische hoofdtracking en noise-cancelling van topklasse. Meer weten? In dit artikel ontdek je alles over Sonos Ace.

28. mei

Lees meer over
Alles over spatial audio
Hoofdtelefoons

23. april

Alles over spatial audio

Spatial audio dompelt je onder in een muzikale ervaring die aanvoelt alsof je midden in een concertzaal staat. Ben jij een echte muziekfanaat? Dan is deze baanbrekende geluidstechnologie echt iets voor jou. Vind je je favoriete koptelefoon niet terug met de spatial audio-feature? Geen paniek, elk merk gebruikt namelijk een andere benaming. Daar vertellen we je op deze pagina meer over.

23. april

Lees meer over
airpods haperen - preview
Hoofdtelefoons

19. december

De oplossing voor AirPods die haperen

Als de audio van je Apple AirPods hapert of het geluid blikkerig klinkt of kraakt, kan dat verschillende redenen hebben. Hier vind je enkele veelvoorkomende oorzaken van haperende of krakende AirPods en wat je eraan kunt doen.

19. december

Lees meer over