MM logo red

Wat zijn de beste draadloze sportoortjes?

Anouk16 NOVEMBER 2023
unknown description

De beste draadloze oortjes om mee te sporten blijven op elk moment goed zitten, zijn zweet- en waterbestendig en bieden een uitstekende geluidskwaliteit. We delen hier enkele handige functies waarover de beste sportoortjes zoal beschikken en vertellen je waarop je kunt letten als je nieuwe sportoordoppen zoekt.

Oortjes die goed blijven zitten tijdens het sporten? Ga voor sportoortjes met een oorhaak

Oortjes die goed blijven zitten tijdens het sporten? Ga voor sportoortjes met een oorhaak

Er is niets vervelender dan oortjes die tijdens het lopen of een work-out uit je oren vallen. Daar gaat je focus. Gelukkig kun je dit met de juiste oortjes vermijden. Als je zeker wilt zijn dat je draadloze sportoortjes altijd stevig in je oren blijven zitten, opteer dan voor oortjes met een oorhaak. Zoals de naam al doet vermoeden, haakt zo’n oorhaak over je oren heen. Dat zorgt voor extra stabiliteit tijdens sportactiviteiten, zodat de oordoppen beter op hun plaats blijven.

Ongestoord sporten met sportoortjes met noise cancelling

Ongestoord sporten met sportoortjes met noise cancelling

Wens je tijdens je work-out ongestoord te sporten? Sommige sportoortjes zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking of Active Noise Cancelling (ANC). Dat betekent dat de oordoppen het geluid uit je omgeving dempen. Denk maar aan de stemmen van andere sporters, voorbijrijdende auto’s of een blaffende hond in je buurt. Sportoortjes met noise cancelling komen dus goed van pas als je vaak last hebt van achtergrondlawaai en je hierdoor afgeleid raakt. Vooral als je dikwijls binnen sport, is ruisonderdrukking aan te raden. Train je ook buiten, dan laat je voor de veiligheid best nog wat omgevingsgeluid door.

Ga voor waterdichte oortjes

Ga voor waterdichte oortjes

Tijdens het sporten is zweten volkomen normaal. Het is dan ook belangrijk dat je draadloze sportoortjes tegen zweet bestand zijn. Hoe goed de oordoppen tegen zweet en water kunnen, zie je aan hun IPX-certificering. Kies je een model met minstens een IPX4-classificatie, dan zijn de oortjes zweet- en waterbestendig, maar niet volledig waterdicht. Je kunt met de sportoortjes dus zonder zorgen buiten sporten tijdens een regenbui, maar je haalt ze beter uit je oren wanneer je doucht of zwemt. Doe jij aan watersport? Met een IPX7- of IPX8-certificering is het wel mogelijk om je oordoppen in het water aan te houden.

Welk merk sportoortjes past het best bij jou?

Welk merk sportoortjes past het best bij jou?

Apple AirPods, draadloze oortjes van Samsung, oordoppen van JBL of nog een ander merk. Er zijn heel wat verschillende aanbieders om uit te kiezen. De beste manier om te ontdekken welk merk van sportoortjes het beste bij je past, is door ze eens uit te proberen. Zo heeft elk oortje zijn eigen specifieke ontwerp en pasvorm. Het draagcomfort varieert bovendien niet alleen per merk, maar ook per model. Uiteraard kijk je ook naar de functies van de sportoortjes om te bepalen welke het meest geschikt zijn voor jou.

Innovatief naar muziek luisteren tijdens het sporten met bone conduction

Steeds meer sporters zijn overtuigd van de voordelen van oortjes en koptelefoons met bone conduction. Dat is een technologie die de kans op gehoorschade vermindert. Bone conduction-oortjes zitten niet in je gehoorgang, maar rusten op je jukbeenderen. Die vangen geluidstrillingen op en zenden ze naar je hersenen, die de golven in audio omzetten. Dit type sportoortjes zit net als oortjes met een oorhaak over je oorschelp heen. Bovendien hangen de luidsprekers met een nekband aan elkaar. Dit vinden vele sporters erg praktisch omdat de sportoortjes zo altijd goed blijven zitten.

Conclusie: dit zijn de beste oortjes voor sporters

Conclusie: dit zijn de beste oortjes voor sporters

Als je draadloze oortjes zoekt die je tijdens het sporten met een gerust hart kunt aanhouden, let er dan vooral op dat ze waterbestendig zijn en goed in je oren blijven zitten. Of je al dan niet oortjes met een oorhaak of bone conduction kiest, hangt van je persoonlijke voorkeur af. Ook bepaal je voor jezelf of je omgevingsgeluid net wel of niet wilt dempen tijdens je work-out. MediaMarkt helpt je alvast met plezier op weg met enkele tips om de beste draadloze oortjes of beste koptelefoon te kiezen.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Met oortjes lopen? Dit zijn de beste modellen
Hoofdtelefoons

Met oortjes lopen? Dit zijn de beste modellen

Lees meer over
Alle mogelijke redenen waarom je AirPods niet verbinden
Hoofdtelefoons

Alle mogelijke redenen waarom je AirPods niet verbinden

Lees meer over
Bluetooth-oortjes verbinden - preview
Hoofdtelefoons

Bluetooth-oortjes verbinden met een laptop doe je zo

Lees meer over