MM logo red

Jouw JBL-hoofdtelefoon koppelen

Anouk18 DECEMBER 2023
unknown description

MediaMarkt vertelt je hoe je jouw JBL-hoofdtelefoon aan een laptop of smartphone koppelt, zodat je op elk moment met je koptelefoon naar je favoriete audio kunt luisteren. Lukt het koppelen niet meteen? Op deze pagina zie je welke stappen je kunt ondernemen.

Zo koppel je jouw JBL-koptelefoon aan een laptop of telefoon

Zo koppel je jouw JBL-koptelefoon aan een laptop of telefoon

Wanneer je een hoofdtelefoon of draadloze hoofdtelefoon van JBL voor het eerst aanzet, staat hij al vanzelf in de koppelingsmodus. Dat wil zeggen dat je laptop en telefoon de JBL-koptelefoon automatisch herkennen. Zorg er wel voor dat bluetooth op je apparaat geactiveerd is, anders kan je nieuwe koptelefoon er geen verbinding mee maken. Ga vervolgens naar de bluetoothinstellingen van je computer of smartphone en selecteer je hoofdtelefoon in de lijst met beschikbare apparaten. Je JBL-hoofdtelefoon is nu met je toestel verbonden en je kunt naar muziek en podcasts beginnen te luisteren.

JBL-koptelefoon koppelen lukt niet

JBL-koptelefoon koppelen lukt niet

De beste koptelefoon vinden is niet altijd vanzelfsprekend. Als je eenmaal beslist hebt welke hoofdtelefoon voor jou het meest geschikt is, is het dan ook niet zo fijn als je tijdens het koppelen problemen ondervindt. Je wilt immers zo snel mogelijk van je luisterervaring genieten. Hieronder delen we enkele concrete tips om je JBL-koptelefoon handmatig aan je laptop of smartphone te koppelen.

  1. Zorg ervoor dat je smartphone of computer van de laatste updates voorzien is.
  2. Laad alle apparaten volledig op voordat je met het koppelen begint.
  3. Houd de aan/uit-knop van je JBL-hoofdtelefoon ingedrukt tot het blauwe lampje begint te knipperen om het toestel manueel in de koppelingsmodus te zetten.
  4. Houd je apparaten dicht bij elkaar in de buurt.

Kun je een JBL-hoofdtelefoon ook aan een tv koppelen?

Kun je een JBL-hoofdtelefoon ook aan een tv koppelen?

Je kunt ook tv kijken met je JBL-hoofdtelefoon. Dat komt trouwens ook goed van pas als je wilt gamen. Daarvoor koppel je natuurlijk eerst de koptelefoon of noise-cancelling headphones aan je smart-tv. Als je een bedrade hoofdtelefoon hebt, hoef je alleen een audiokabel op je tv en koptelefoon aan te sluiten. Erg comfortabel is dit natuurlijk niet. Gelukkig kun je ook draadloze koptelefoons met je tv koppelen. Dat gebeurt ofwel via bluetooth of via een bijgeleverd basisstation waarmee jouw JBL-hoofdtelefoon rechtstreeks verbinding met je tv maakt. Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde methode, controleer dan de specificaties van de koptelefoon voor je aankoop.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Sonos Ace: zorgvuldig ontworpen, meesterlijk getuned
Hoofdtelefoons

28. mei

Sonos Ace: zorgvuldig ontworpen, meesterlijk getuned

Sonos Ace is de allereerste Sonos-koptelefoon en sluit perfect aan bij hun high-end audio-assortiment. Je beleeft elke frequentie met maximale precisie en helderheid voor een exceptionele geluidservaring. Maximaliseer de meeslependheid met lossless streaming, ruimtelijke audio, dynamische hoofdtracking en noise-cancelling van topklasse. Meer weten? In dit artikel ontdek je alles over Sonos Ace.

28. mei

Lees meer over
Alles over spatial audio
Hoofdtelefoons

23. april

Alles over spatial audio

Spatial audio dompelt je onder in een muzikale ervaring die aanvoelt alsof je midden in een concertzaal staat. Ben jij een echte muziekfanaat? Dan is deze baanbrekende geluidstechnologie echt iets voor jou. Vind je je favoriete koptelefoon niet terug met de spatial audio-feature? Geen paniek, elk merk gebruikt namelijk een andere benaming. Daar vertellen we je op deze pagina meer over.

23. april

Lees meer over
airpods haperen - preview
Hoofdtelefoons

19. december

De oplossing voor AirPods die haperen

Als de audio van je Apple AirPods hapert of het geluid blikkerig klinkt of kraakt, kan dat verschillende redenen hebben. Hier vind je enkele veelvoorkomende oorzaken van haperende of krakende AirPods en wat je eraan kunt doen.

19. december

Lees meer over