MM logo red

Sonos installeren in 10 stappen

unknown description

Heb je net een nieuwe speaker of soundbar van het merk Sonos gekocht? Het enige wat je nog hoeft te doen om draadloos van muziek te genieten, is Sonos installeren. We hebben het installatieproces in 10 stappen opgesplitst, zodat je vlot aan de slag kunt.

Sonos Installeer je Sonos-speaker met deze eenvoudige tips

1. Uitpakken en plaatsen

1. Uitpakken en plaatsen

Haal je Sonos-speaker, soundbar of smartbar uit de verpakking en zet hem op de gewenste locatie in je ruimte. Zorg er zeker voor dat je de speaker stabiel en binnen het bereik van je wifiverbinding opstelt. Sluit je speaker vervolgens via de meegeleverde kabel op een stopcontact aan.

2. Zet je Sonos-speaker aan

2. Zet je Sonos-speaker aan

Druk op de aan/uit-knop van je luidspreker om deze aan te zetten. Afhankelijk van het model en product vind je de knop aan de boven-, zij- of achterkant van de speaker. Sommige Sonos-speakers schakelen zichzelf automatisch in wanneer je ze in het stopcontact steekt. Meestal kun je via een indicatorlampje zien of de luidspreker aanstaat.

3. Download de Sonos-app

3. Download de Sonos-app

Ga naar de App Store of Google Play op je smartphone of tablet en download de gratis Sonos-app. Open vervolgens de app en volg de instructies op je scherm om een Sonos-account aan te maken. Als je er al een hebt, ga je meteen naar stap 4.

4. Start de installatie van een nieuw systeem

Tik in de Sonos-app op de knop ‘Nieuw systeem installeren’. Als je al een hifisysteem hebt en er je nieuwe luidspreker wilt aan toevoegen, tik je op de knop ‘Verbinden met bestaand systeem’.

5. Sta automatische detectie toe

Op het scherm van je tablet of smartphone krijg je nu de vraag of de Sonos-app je locatie en bluetoothverbinding mag gebruiken om automatisch Sonos-speakers in je buurt te vinden. Ga hiermee akkoord om het installatieproces te vereenvoudigen. Tik daarvoor op de knop ‘Toestaan’ en controleer of er een vinkje naast ‘Bluetooth’ staat.

6. Kies de speaker die je wilt installeren

6. Kies de speaker die je wilt installeren

De app zoekt nu automatisch naar Sonos-apparatuur in je buurt en laat zien welk apparaat klaar is om in te stellen. Tik op ‘Toevoegen’ op de pop-up die je nieuwe speaker afbeeldt.

7. Verbind de speaker met je thuisnetwerk

Om je Sonos-speaker met je wifinetwerk te verbinden, tik je op de knop ‘Ga naar Accessoire-instellingen’. Je krijgt dan een nieuw scherm te zien waarop je thuisnetwerk verschijnt. Tik vervolgens op ‘Verbinden’ en wacht tot de Sonos-app je nieuwe speaker, smartbar of soundbar met je wifi verbindt.

8. Activeer de juiste knop op de speaker

8. Activeer de juiste knop op de speaker

Zodra je luidspreker met je wifinetwerk verbonden is, speelt hij een geluid af. Druk vervolgens op de knop ‘Verbinden’ (de knop met het ∞-teken). Waar deze knop precies zit, hangt van het Sonos-apparaat af. Meestal vind je deze aan de achterkant van de speaker. De luidspreker verbindt nu automatisch met je Sonos-systeem.

9. Kies de locatie van de speaker

9. Kies de locatie van de speaker

Selecteer de ruimte waarin je je Sonos-speaker gaat gebruiken. Geef je product een duidelijke naam, zodat je bij meerdere Sonos-apparaten in dezelfde kamer nog goed weet hoe je ze hebt genoemd. Door de locatie van je speakers in de app toe te voegen, kun je ze later vlotter groeperen en ze als deel van je multiroom-audio synchroniseren.

10. De installatie afronden

Je krijgt een melding in de Sonos-app dat je nieuwe speaker is toegevoegd aan je ruimte en Sonos-systeem. Tik op ‘Klaar’ om de installatie te voltooien en van draadloze audio te beginnen genieten.

Tips en aanvullende informatie

Om het meeste uit je Sonos-speaker te halen, koppel je een muziekstreamingdienst zoals Spotify, Apple Music of Amazon Music aan je Sonos-app. Zo krijg je vanuit de app toegang tot je favoriete nummers en afspeellijsten. De Sonos-app stelt je ook in staat om timers in te stellen, zodat je ‘s ochtends bijvoorbeeld met een hit naar keuze ontwaakt of elke dag op een specifiek uur een bepaald nummer te horen krijgt. Neem zeker ook een kijkje naar de synchronisatie-instellingen van je Sonos-speakers. Je kunt zo in elke kamer een andere afspeellijst gebruiken of net overal dezelfde muziek afspelen. Werk de app regelmatig bij om van de nieuwste functies van Sonos te genieten.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Welke soundbar kopen?
Speakers

Welke soundbar kopen? Wij geven je advies & tips

Lees meer over