MM logo red

Hoe reset je je Sonos-speaker?

Anouk21 FEBRUARI 2024
unknown description

Er zijn verschillende redenen waarom je een Sonos-speaker zou resetten. Bijvoorbeeld om problemen met de wifiverbinding of software op te lossen. Ook als je het toestel wilt doorverkopen of schenken, is een harde reset een goed idee. Zo kan de nieuwe eigenaar met een schone lei beginnen. Hier lees je welke stappen je kunt volgen om je Sonos-speaker met succes te resetten.

Stap voor stap je Sonos-speaker resetten

Stap voor stap je Sonos-speaker resetten

Een Sonos-speaker resetten, betekent dat je het apparaat naar de oorspronkelijke instellingen terugzet. Je verwijdert dus alle registratiegegevens, opgeslagen inhoud en muziekdiensten van je speaker.

Over het algemeen volg je 3 eenvoudige stappen om je speaker van Sonos te resetten:

 1. Zet de speaker uit en haal de stekker uit het stopcontact.
 2. Start de reset door de daarvoor bestemde knop in te drukken.
 3. Wacht tot de reset afgerond is om de speaker opnieuw te installeren.

Stap 2 varieert per model. Hieronder lees je hoe je de Sonos Move, Beam, Roam, Arc en One reset.

Weet je niet welke bluetooth-speaker het best bij je past of zoek je ook advies voor een passende soundbar? MediaMarkt helpt je graag op weg.

Zo reset je de Sonos Move-speaker

Zo reset je de Sonos Move-speaker

Zoals zijn naam doet vermoeden, is de Sonos Move geschikt voor zowel binnen als buiten. Wil jij deze veelzijdige Sonos-speaker naar de fabrieksinstellingen terugzetten? Dat doe je zo:

 1. Haal je Move van de oplader en houd de aan/uit-knop minimaal 5 seconden ingedrukt om het apparaat uit te schakelen.
 2. Wacht 10 seconden en zet de Sonos Move weer aan via de aan/uit-knop of door hem terug op de oplader te plaatsen.
 3. Heb je een Move 1? Houd dan tijdens het opstarten de knop ‘Verbinden’ (de knop met het ∞-teken) ingedrukt. Als je over een Move 2 beschikt, houd dan de bluetooth-knop ingedrukt. Blijf de knop vasthouden totdat het statuslampje oranje en wit begint te knipperen.
 4. Als het lampje groen kleurt, is de reset voltooid.

Sonos Beam-soundbar resetten

Sonos Beam-soundbar resetten

De Sonos Beam is een compacte soundbar die het geluid van je tv of thuisbioscoop naar nieuwe hoogten tilt. Om je Beam te resetten, ga je als volgt te werk:

 1. Zet de Sonos Beam uit en haal de stekker uit het stopcontact.
 2. Schakel de soundbar na ongeveer 10 seconden terug in door de knop ‘Verbinden’ (de knop met het ∞-teken) ingedrukt te houden, terwijl je de stekker terug in het stopcontact steekt.
 3. Laat de knop pas los wanneer het statuslampje van de Sonos Beam oranje begint te knipperen.
 4. Wacht tot het lampje groen is. Dit geeft aan dat de reset is afgerond.

Is de Sonos Beam je eerste soundbar? Lees onze stap-voor-stap gids om je soundbar met de televisie te verbinden.

Reset je Sonos Roam-speaker

Reset je Sonos Roam-speaker

Een ander model van de Sonos-speaker is de Roam, een licht model dat speciaal ontworpen is voor draagbaar gebruik. Volg deze stappen om deze speaker te resetten:

 1. Houd de aan/uit-knop van je Roam minimaal 5 seconden ingedrukt om hem uit te zetten.
 2. Druk een keer op de aan/uit-knop terwijl je de Play/Pauze-knop ingedrukt houdt. Laat de laatstgenoemde knop niet los totdat het statuslampje aan de voorkant van je Sonos Roam oranje en wit begint te knipperen.
 3. Wanneer je speaker het resetproces voltooid heeft, krijg je een groen lampje te zien.

Je Sonos Arc-soundbar resetten

Je Sonos Arc-soundbar resetten

De Sonos Arc is een krachtige soundbar die je een meeslepende home theater-ervaring bezorgt. Zo reset je de Arc stap voor stap:

 1. Zet je soundbar uit en trek de voedingskabel uit het stopcontact.
 2. Houd de knop ‘Verbinden’ (de knop met het ∞-teken) ingedrukt terwijl je de stekker terug in het stopcontact steekt. Blijf deze knop vasthouden tot het statuslampje van de Sonos Arc oranje en wit begint te knipperen.
 3. Je hoeft nu alleen te wachten tot je een groen lampje ziet. Dat duidt aan dat je met succes je Arc-soundbar hebt gereset.

Je Sonos One-speaker resetten

Je Sonos One-speaker resetten

De Sonos One is net zoals de vorige modellen een multiroom-speaker, maar dan een slim toestel met ingebouwde microfoons voor stembediening. Wil je deze Sonos resetten? Doe dan dit:

 1. Schakel de Sonos One uit door minimaal 5 seconden de aan/uit-knop ingedrukt te houden en haal de stekker uit het stopcontact.
 2. Druk op de knop ‘Verbinden’ (de knop met het ∞-teken) van de speaker en laat deze pas los als het statuslampje van je apparaat wit en oranje begint te knipperen.

Als de resetprocedure geslaagd is, stopt het lampje met knipperen en wordt het groen

Bekijk alle artikelen over speakers (9)
Sonos installeren in 10 stappen
Speakers

Sonos installeren in 10 stappen

Heb je net een nieuwe speaker of soundbar van het merk Sonos gekocht? Het enige wat je nog hoeft te doen om draadloos van muziek te genieten, is Sonos installeren. We hebben het installatieproces in 10 stappen opgesplitst, zodat je vlot aan de slag kunt.

Lees meer over
JBL Flip 5 en Flip 6 - preview
Speakers

Wat is het verschil tussen de JBL Flip 5 en Flip 6?

De JBL Flip 6, opvolger van de JBL Flip 5, combineert draagbaarheid met superieur geluid. Beide speakers zijn licht en hebben 12 uur accuduur, maar de Flip 6 biedt krachtiger geluid, betere geluidskwaliteit met aanpasbare instellingen en is stofbestendig, ideaal voor naar het park of strand. Ontdek de voor- en nadelen van beide modellen.

Lees meer over
Welke soundbar kopen?
Speakers

Welke soundbar kopen? Wij geven je advies & tips

Je tv ziet er geweldig uit, maar klinkt flets. Wat jij nodig hebt, is een soundbar: een dunne speaker die onder je tv staat of hangt, en die series en films machtiger doet klinken. Er zijn veel soundbars op de markt; in dit artikel vertellen we je welke soundbar te kiezen die perfect bij jou past.

Lees meer over
Welke multiroom-speaker kopen?
Speakers

Welke multiroom speaker kopen? Wij geven je advies & tips

Wil je graag muziek in meerdere kamers beluisteren en je speakers allemaal via een app bedienen? Dan droom je van een multiroom-systeem dat via WiFi werkt. Het is de wens van elke muziekliefhebber: draadloze speakers en zelfs een multiroom-versterker of -soundbar die gewoon alle muziek afspeelt die je maar wilt. In dit artikel vertellen we je alles over multiroom-audio. Heb je nog bijkomende vragen, dan kun je altijd terecht in een MediaMarkt-winkel in de buurt. Of stel je vragen via mail of telefonisch aan de medewerkers van Mediamarkt.be.

Lees meer over
Welke bluetooth-speaker kopen? Wij geven je advies & tips
Speakers

Welke bluetooth-speaker kopen? Wij geven je advies & tips

Een Bluetooth-speaker doet je muziek beter klinken en is eenvoudig te gebruiken, zowel thuis als buitenshuis. De juiste Bluetooth-speaker kiezen is echter niet eenvoudig, en daarom staat MediaMarkt klaar met de nodige raad. In dit artikel helpen we je de juiste Bluetooth-speaker kiezen, maar je kunt je vragen ook kwijt online, via e-mail, telefonisch of in een van de vele MediaMarkt-winkels.

Lees meer over
Hoe verbind je een soundbar met je televisie?
Speakers

Hoe verbind je een soundbar met je televisie?

Beter tv-geluid krijg je door een extra toestel te installeren, zoals een soundbar, soundbase of AV-receiver. Je moet dat toestel verbinden met je tv. Moeilijk is dat niet. Je moet slechts een kabel verbinden - en in sommige gevallen zelfs geen enkele. Welke opties zijn er?

Lees meer over