MM logo red

Zo koop je een tv op afbetaling bij MediaMarkt

Anouk6 JULI 2023
unknown description

Heb je een nieuwe tv nodig, maar laat je budget het even niet toe om in één keer een groot bedrag uit te geven? Geen zorgen, want je kunt je televisie op afbetaling kopen bij MediaMarkt. We leggen je op deze pagina uit hoe betalen in termijnen werkt.

Een tv kopen op afbetaling, hoe werkt dat?

Een tv kopen op afbetaling, hoe werkt dat?

Als je een televisie op afbetaling koopt, dan betaal je het aankoopbedrag verspreid over een vooraf bepaalde termijn. Je hoeft dus niet meteen het volledige bedrag van de tv te betalen. Op maat van jouw financiële situatie betaal je elke maand een vast bedrag via maandelijkse aflossingen. Je kent vooraf het bedrag, de duurtijd van het krediet en de totale kost van de financiering. Een tv op afbetaling kopen werkt dus net op dezelfde manier als wanneer je een auto op afbetaling koopt of een woonkrediet aangaat. Zo kun je onmiddellijk genieten van een nieuwe tv, ook als je niet meteen het volledige aankoopbedrag op je rekening hebt..

Zo werkt het betalen in termijnen voor een tv bij MediaMarkt

Zo werkt het betalen in termijnen voor een tv bij MediaMarkt

Bij MediaMarkt kun je kiezen uit 2 opties als je een televisie op afbetaling wilt kopen. Ten eerste kun je je tv kopen en het toestel terugbetalen in vaste termijnen door elke maand een vaste aflossing te betalen. Dit kan voor een tv tot € 5.000,-. Je kunt hierover meer info krijgen aan de financieringsstand van een fysieke winkel van MediaMarkt. Ten tweede kun je voor een aankoop via een MediaMarkt Mastercard kiezen. Je betaalt je nieuwe tv dan met de Mastercard en lost je maandelijkse aflossingen af via deze kaart. Ook hier kun je een kredietlijn tot € 5.000,- openen.

Rekenvoorbeeld: tv betalen op afbetaling bij MediaMarkt

Bekijk in de onderstaande tabel enkele voorbeelden van hoe zo’n afbetaling in termijnen eruitziet voor verschillende bedragen.

EigendomHoeveel wil je lenen? Rente op jaarbasis Wat betaal je per maand? Hoelang duurt je lening? Wat betaal je in totaal?

€ 820,-

12%

€ 17,99

60 maanden

€ 1.079,40

€ 799,-

12%

€ 17,53

60 maanden

€ 1.051,80

€ 820,-

12%

€ 16,21

60 maanden

€ 972,60

€ 549,-

12%

€ 12,40

60 maanden

€ 722,40

€ 388,-

12%

€ 8,51

60 maanden

€ 510,60

De voordelen van je tv achteraf betalen

De voordelen van je tv achteraf betalen

Tenzij je vooraf hebt beslist dat het tijd is voor iets nieuws, komt de aankoop van een nieuwe tv vaak onverwacht – meestal omdat je televisie stuk is. Misschien heb je op dat moment eigenlijk net geen budget om een tv te kopen, maar wil je wel een hoogwaardig toestel dat nog vele jaren meegaat. In dat geval is een tv achteraf betalen een prima oplossing. Je kunt onmiddellijk genieten van je nieuwe televisie, maar hoeft het aankoopbedrag niet meteen te betalen. Zo kun je het toestel afbetalen via maandelijkse aflossingen, zodat de betaling gespreid wordt over een langere periode.

Kleven er ook risico’s aan een tv op afbetaling?

Kleven er ook risico’s aan een tv op afbetaling?

Als je een tv op afbetaling koopt, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Zo betaal je bijvoorbeeld rente op jaarbasis, waardoor je tv meer kost dan wanneer je het aankoopbedrag in één keer meteen zou betalen. Daarnaast blijft je tv eigendom van de verkoper tot je het toestel volledig hebt afbetaald. Kun je de maandelijkse afbetalingen niet aflossen, dan kan de verkoper je tv terugvorderen. Denk dus zeker goed na wat voor jou de beste keuze is: langer sparen zodat je de nieuwe tv meteen kunt betalen of je televisie op afbetaling kopen.

Bestel de beste tv voor jou online en kies voor gespreid betalen

Bestel de beste tv voor jou online en kies voor gespreid betalen

Bij MediaMarkt helpen we je met plezier kiezen uit het ruime aanbod televisies. Het kan namelijk best lastig zijn om alle verschillende tv-merken, -formaten en -modellen te vergelijken en de beste tv voor jouw budget en behoeften te vinden. Met onze keuzehulp om de beste smart-tv te kiezen en ons overzicht van de beste tv’s van dit jaar zetten we je alvast op weg. Ook online kun je trouwens voor elk televisietoestel een voorbeeld zien van de maandelijkse aflossing als je de tv op afbetaling wilt kopen. Kijk uit naar de gele balk net onder het aankoopbedrag van de televisie.