MM logo red

Wat is Apple AirPlay en hoe werkt het?

Anouk16 JANUARI 2024
unknown description

Apple AirPlay 2 laat je toe om content van je iPhone, iPad of iMac te streamen naar andere apparaten. Zo kan je een serie vanaf je telefoon met een simpele klik op het AirPlay-logo naar je televisie overbrengen, of muziek snel naar een speaker in je kamer sturen. Je ontdekt in dit artikel meer over de veelzijdigheid van Apple AirPlay 2.

Hoe stel ik Apple AirPlay in?

Hoe stel ik Apple AirPlay in?

Om Apple AirPlay in te stellen, moet je eerst zorgen dat je Apple-apparaat en het toestel waarnaar je wilt streamen, bijvoorbeeld een Apple TV of AirPlay-compatibele smart-tv, verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk. Op je iPhone, iPad of iMac open je vervolgens de content die je wilt streamen, zoals een video of muziek. Tik daarna op het AirPlay-icoon, dat meestal verschijnt in de afspeelbedieningen. Kies het apparaat waarnaar je wilt streamen uit de lijst die verschijnt. Je content zou nu op je geselecteerde apparaat moeten afspelen. Voor schermspiegeling, ook ‘screen mirroring’ genaamd, open je het bedieningspaneel op je iOS-apparaat en tik je op 'Synchroon weergave' om het compatibele apparaat te selecteren. Zo kan je genieten van je media op een groter scherm of betere speakers.

Hoe werkt Apple AirPlay?

Hoe werkt Apple AirPlay?

Apple AirPlay werkt door draadloos content te streamen van je Apple-apparaten, zoals een iPhone, iPad of Mac, naar AirPlay-compatibele apparaten zoals Apple TV, smart-tv's of speakers. Wanneer je een mediafile afspeelt op je Apple-apparaat, zoals een favoriete video of muziek, zie je het AirPlay-icoon in de afspeelbedieningen. Door hierop te tikken, kan je kiezen naar welk compatibel apparaat je de content wilt sturen. Je apparaat maakt dan verbinding via hetzelfde wifinetwerk en begint met het streamen van de content. AirPlay ondersteunt ook schermspiegeling, wat betekent dat je het gehele scherm van je iOS-apparaat kan laten weergeven op een groter scherm, wat vooral handig is bij presentaties of voor het delen van foto's.

Welke Apple TV heb ik heb ik nodig voor Apple AirPlay en waarom Apple TV?

Welke Apple TV heb ik heb ik nodig voor Apple AirPlay en waarom Apple TV?

Voor Apple AirPlay is in principe elk model van Apple TV geschikt, omdat ze allemaal AirPlay ondersteunen. De keuze voor een specifiek model zal dus afhangen van je behoeften:

  • Apple TV HD (voorheen Apple TV 4e generatie) voldoet als je enkel basis streaming en AirPlay-functionaliteit nodig hebt.
  • Apple TV 4K (5e en 6e generatie) is uitermate geschikt als je wilt genieten van hogere beeldkwaliteit. Deze nieuwste generatie ondersteunt ook hogere framerates en heeft een geoptimaliseerde afstandsbediening.

De reden om een Apple TV te gebruiken voor AirPlay is vanwege de naadloze integratie met andere Apple-producten. Apple TV dient als een centrale hub voor je thuisentertainment, waardoor je eenvoudig content van je iPhone, iPad of Mac naar je televisietoestel kan streamen. Bovendien biedt het toegang tot diverse streamingdiensten en de mogelijkheid om apps en games te gebruiken. Het is een alles-in-één oplossing die past in het Apple-ecosysteem.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn