MM logo red

Beste gaming-toetsenbord

Luca24 MEI 2024
unknown description

Een gaming-toetsenbord reageert razendsnel en heeft geavanceerde functies om je gaming-prestaties te verbeteren. Deze toetsenborden hebben een geoptimaliseerd ontwerp en zijn steviger dan een standaard toetsenbord. Zo haal je het uiterste uit je game-ervaring. In dit artikel ontdek je de beste gaming-toetsenborden van dit jaar volgens MediaMarkt.

Hoe kies je een gaming-toetsenbord?

Hoe kies je een gaming-toetsenbord?

Gaming-toetsenborden bestaan in verschillende vormen, kleuren en maten. Je vindt dus altijd een gaming-toetsenbord dat naadloos bij jouw behoeften aansluit. Omje te helpen het meest geschikte model te vinden, behandelen we op deze paginade volgendevragen:

  1. Kies je een bedraad of draadloos gaming-toetsenbord?
  2. Past een membraan toetsenbord of mechanisch toetsenbord het beste bij jou?
  3. Welke kenmerken zijn belangrijk voor jou?
  4. Kies je een toetsenbord met of zonder RGB-ledverlichting?

Kies je voor een bedraad of draadloos gaming-toetsenbord?

De keuze tussen een bedraad eneen draadloos gaming-toetsenbord hangt van verschillende factorenaf. Uiteraard weegt je persoonlijke voorkeur het zwaarste door, maar ook andere zaken zoals je gebruikssituatie neem je best mee in je overweging. We zetten de voor- en nadelen van beide op een rij:

Kies je voor een bedraad of draadloos gaming-toetsenbord?
  1. Responsiviteit en vertraging: als je op zoek bent naar de snelste reactietijd raden we je een bedraad toetsenbord aan. Er is bij dit model namelijk geen draadloze signaaloverdracht die mogelijks vertraging veroorzaakt. Recente draadloze toetsenborden zijn wel uitgerust met moderne technologieën zoals bluetooth en 2.4 GHz, die een betrouwbare verbinding zonder significante vertragingen bieden.
  2. Bewegingsvrijheid: wanneer je het toetsenbord op verschillende plaatsen wilt gebruiken, biedt een draadloos toetsenbord meer vrijheid.
  3. Batterijlevensduur en oplaadmogelijkheden: een draadloos toetsenbord dien je op te laden. Controleer de geschatte batterijduur van het toetsenbord en overweeg of je bereid bent om het regelmatig op te laden.

Kiezen tussen een membraantoetsenbord en een mechanisch toetsenbord

Wat is een mechanisch toetsenbord?

Wat is een mechanisch toetsenbord?

Bij een mechanisch toetsenbord zitten er mechanische schakelaars (ook gekend als switches) onder de toetsen. Wanneer je een toets indrukt, druk je die schakelaar in, die een elektrisch signaal naar je computer stuurt om de toetsaanslag te registeren.

Wat is een membraantoetsenbord?

Wat is een membraantoetsenbord?

Onder de toetsen van een membraantoetsenbord zitten geen fysieke schakelaars, maar een flexibele rubberen laag. Als je een toets indrukt, drukt deze op de rubberen laag, die een elektrisch signaal doorstuurt naar je computer om de toetsaanslag te registeren.

De voor-en nadelen van deze toetsenborden

De voor-en nadelen van deze toetsenborden

Mechanische toetsenborden hebben een snelle reactietijd en creëren zo meer precisie tijdens het gamen. Ze maken wel een luid klikgeluid, wat storend kan zijn voor anderen. Voor deze toetsenborden zijn er ook verschillende soorten switches beschikbaar, zoals lineair, tactiel en clicky. Elk type switch biedt een andere ervaring qua gevoel en geluid bij het indrukken van de toetsen. Test ze uit om te ontdekken waar jouw voorkeur ligt. Membraantoetsenborden hebben daarentegen over het algemeen een langzamere reactietijd. Dat is nadelig voor games waarbij het belangrijk is om snel te reageren. Ze zijn echter wel stiller, wat handig is als je anderen niet wil of mag storen.

Keyboard met of zonder RGB-ledverlichting

Keyboard met of zonder RGB-ledverlichting

De meeste moderne gaming-toetsenborden zijn uitgerust met RGB-ledverlichting. Deze maaktje game-ervaring nog intenser omdat de verlichting verandert op basis van gebeurtenissen in het spel. Bij modellen in een lagere prijsklasse personaliseer je de kleur voor een zone of het hele toetsenbord. Premium-modellen bieden zelfs de mogelijkheid om de kleur van elke toetsaan te passen. Dit ziet erniet enkel indrukwekkenduit, maar maakt het ook efficiënter om in donkere ruimtes je toetsen te herkennen.

Welke kenmerken zijn verder belangrijk voor jou?

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn