MM logo red

Hoe gebruik je speciale toetsenbordtekens in Windows?

unknown description

Bij nauwkeurige inspectie van een toetsenbord merk je de rij cijfers op, omringd door speciale tekens, zoals het euroteken (€). Dit kan soms overweldigen, en de vraag rijst: hoe krijg ik deze tekens getypt? Hier bieden we nuttige tips voor het invoeren van deze speciale tekens op een Windows-toetsenbord.

Hoe de tekens van de cijferrij gebruiken?

Hoe de tekens van de cijferrij gebruiken?

Om de tekens boven of onder de cijfers op je toetsenbord in te voeren, houd je de Shift-toets ingedrukt terwijl je op het overeenkomstige cijfer drukt. Op die manier krijg je toegang tot symbolen zoals @, #, en %.

Hoe typ je een euroteken?

Hoe typ je een euroteken?

Om een euroteken (€) te typen, druk je tegelijkertijd op de Alt Gr-toets en de toets met het euroteken, meestal de E- of 5-toets, afhankelijk van je toetsenbordindeling.

Hoe gebruik ik accenten en streepjes?

Hoe gebruik ik accenten en streepjes?

Voor algemene accenten zoals 'é' druk je eerst op de accenttoets en dan op de letter. Bijvoorbeeld, voor een 'ê', houd je de Shift-toets ingedrukt en druk je op de ^-toets, gevolgd door de E-toets. Dit werkt ook met andere letters zoals i, u, a, en o. Voor een 'ë', druk je met Shift ingedrukt op de "-toets, laat los, en druk dan op de E. Dit geeft je een 'e met trema', en werkt ook voor i, u, a, en o.

Hoe krijg ik het juiste teken te zien?

Hoe krijg ik het juiste teken te zien?

Niets is zo frustrerend als dat je tijdens het typen bijvoorbeeld een '?' krijgt in plaats van een '='. Of aanhalingstekens (“) wanneer je eigenlijk een apenstaartje (@) nodig hebt. Dit gebeurt waarschijnlijk omdat de invoertaal van je Windows-toetsenbord per ongeluk veranderd is. Om de invoertaal van je klavier aan te passen, ga je naar de instellingen van je computer, kies je 'Tijd en taal', en dan 'Taal'. Hier kan je een nieuwe taal toevoegen of een bestaande wijzigen. Na deze aanpassing komt je toetsenbord weer overeen met de geselecteerde taal en zal je ook het juiste teken weer te zien krijgen.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Je geschiedenis wissen in Chrome
Computers

23. april

Je geschiedenis wissen in Chrome

Heb je iemand anders zijn laptop gebruikt? Ben je een verrassingsreis aan het organiseren op een gezamenlijke laptop? Er zijn verschillende redenen waarom je je geschiedenis in Chrome zou willen wissen. Het is een eenvoudige klus waarvoor je geen IT-expert hoeft te zijn of nodig hebt. Op deze pagina helpen we je met het verwijderen van je geschiedenis in Chrome.

23. april

Lees meer over
Wat is de beste gaming-pc van 2024?
Computers

8. maart

Wat is de beste gaming-pc van 2024?

Zot van gamen? Dan is een gaming-desktop zeker iets voor jou. Een gaming-pc tilt je game-ervaring naar een ander niveau: hogere framerates en een stevige grafische kaart zorgen voor een pak realistischer spelplezier. Benieuwd naar de beste gaming-pc's van 2024? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van gaming-desktops en geven we je handige tips waar je op moet letten bij de aankoop.

8. maart

Lees meer over
Dit zijn de beste desktop pc’s van 2024
Computers

7. maart

Dit zijn de beste desktop pc’s van 2024

Desktop pc's bestaan in allerlei formaten en stijlen. Een groot voordeel van een desktopcomputer, vergeleken met bijvoorbeeld een laptop, is dat hij vaak sneller en krachtiger is voor dezelfde prijs. Maar welke desktop spant de kroon in 2024? En welk model is nu het best geschikt voor thuisgebruik en voor de veeleisende gamer? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van de desktop pc's.

7. maart

Lees meer over