MM logo red

Een iPad resetten doe je zo

unknown description

Er zijn heel wat redenen waarom je ervoor zou kiezen om je iPad te resetten. Misschien loopt de tablet vaak vast, ben je jouw wachtwoord vergeten of wil je een nieuwe tablet kopen en je bestaande toestel klaarmaken voor verkoop. Een iPad resetten is gelukkig heel eenvoudig, zeker met het stappenplan op deze pagina.

Hoe reset je een iPad zonder code?

Hoe reset je een iPad zonder code?

Als je de toegangscode voor je iPad, iPad Air, iPad Mini of iPad Pro niet meer weet, kun je de tablet via je computer resetten. Zo doe je dat:

  1. Zet je computer aan. Dit hoeft geen Mac te zijn; je kunt ook een Windows-computer gebruiken, op voorwaarde dat iTunes erop geïnstalleerd is.
  2. Schakel je iPad uit. Bij een iPad met een thuisknop houd je de bovenste knop ingedrukt totdat de schuifknop ‘Zet uit’ verschijnt. Als je iPad geen thuisknop heeft, houd dan een van de volumeknoppen en de bovenste knop tegelijkertijd ingedrukt tot je de schuifknop ziet verschijnen.
  3. Zet nu je iPad in de herstelmodus. Dat doe je door ofwel de thuisknop of de bovenste knop van de iPad ingedrukt te houden, terwijl je het toestel op je computer aansluit. Laat de knop niet los totdat je het scherm van de herstelmodus op je iPad te zien krijgt.
  4. Zoek je iPad in Finder of iTunes op de computer waarop hij is aangesloten en kies ‘Herstel’ in de pop-upmelding op je scherm.
  5. De computer start nu het herstelproces. Zodra dit afgerond is, kun je je iPad van de pc loskoppelen en het toestel opnieuw configureren.

Je iPad reageert niet meer

Ton iPad ne répond plus

Als het scherm van je iPad bevriest, lost een reset dit probleem meestal wel op. Geen zorgen, want bij een reset ben je je persoonlijke gegevens niet kwijt.

Om een iPad met een thuisknop te resetten, houd je de thuisknop en de aan/uit-knop tegelijk ingedrukt totdat het Apple-logo op je scherm verschijnt. Heb je een model zonder thuisknop, druk dan eerst kort op de volume omhoog-knop en daarna op de volume omlaag-knop. Houd vervolgens de aan/uit-knop van je iPad ingedrukt tot je het logo van Apple op het scherm ziet.

Blijft het scherm van je iPad vastlopen? Dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. MediaMarkt kan het probleem onderzoeken en je iPad herstellen.

Hoe zet je een iPad terug naar de fabrieksinstellingen?

Hoe zet je een iPad terug naar de fabrieksinstellingen?

Als je iPad na het uitvoeren van een reset nog steeds vastloopt of crasht, dan kun je het probleem wellicht verhelpen met een fabrieksreset. Je zet de iPad dan terug naar de oorspronkelijke instellingen en verliest daardoor helaas al je persoonlijke gegevens. Maak daarom zeker een back-up van de gegevens op je iPad voordat je dit doet.

Deze stappen volg je om de iPad terug naar de fabrieksinstellingen te zetten:

  1. Ga naar ‘Instellingen’ en tik in het menu op ‘Algemeen’.
  2. Scrol naar de kop ‘Zet over of stel iPad opnieuw in’ en kies ‘Wis alle inhoud en instellingen’.
  3. Bevestig je keuze en wacht tot de fabrieksinstellingen zijn hersteld.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn