MM logo red

Wat zijn de beste iPads voor kinderen?

unknown description

Kindertablets bieden doorgaans een beperktere software en schermkwaliteit dan gewone tablets. Gelukkig kun je een iPad uitrusten met een stevige hoes, een kinderslot en schermtijd op kindermaat, zodat ook kids de tablet veilig gebruiken. Ontdek hoe je je iPad kindvriendelijk maakt en welke 3 iPads de beste keuze zijn voor kinderen.

Apple iPad (2021) Wifi - 64 GB

Apple iPad (2021) Wifi - 64 GB

De Apple iPad uit 2021 is al iets ouder. Deze tablet heeft daarom een voordeligere prijs dan de nieuwste iPad, maar dat betekent niet dat je moet inboeten aan kwaliteit. Op het hoogwaardige 10,2-inch-scherm krijgen kinderen heldere, levendige beelden te zien, of ze nu video’s bekijken, gamen of e-books lezen. De tablet ondersteunt de Apple Pencil, zodat kinderen ook vlot kunnen tekenen op de iPad. De A13 Bionic-chip in het toestel staat garant voor snelle prestaties en de batterij gaat tot wel 10 uur mee. Ouders kunnen verder makkelijk beperkingen instellen op deze iPad en de toegang tot apps en websites beheren.

Apple iPad 10.9 inch (2022) - 64 GB - Wifi

Apple iPad 10.9 inch (2022) - 64 GB - Wifi

De Apple iPad uit 2022 is verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals geel, blauw en roze. Die opvallende kleurtjes vallen vaak goed in de smaak bij kinderen. Ook het ontwerp van deze iPad is kindvriendelijk: het duurzame aluminium frame kan wel tegen een stootje. De tablet is uitgerust met een groot scherm van 10,2 inch dat levendige kleuren en scherpe details weergeeft. Zo genieten kinderen extra van spelletjes, films en videogesprekken met vriendjes of grootouders. Deze iPad draait op iOS, een gebruiksvriendelijk besturingssysteem dat ouders toelaat om instellingen op maat te kiezen. Ook fijn is de camera van 12 megapixels, waarmee kinderen mooie foto’s kunnen maken.

Apple iPad Mini (2021) Wifi - 64 GB

Apple iPad Mini (2021) Wifi - 64 GB

Wat van de Apple iPad Mini een goede iPad voor kinderen maakt, is vooral het formaat. Met een 8,3-inch-scherm en een licht ontwerp past deze iPad namelijk comfortabel in de allerkleinste handjes. Toch is het scherm nog groot genoeg om aangenaam games te spelen of filmpjes te bekijken. Ondanks het compacte formaat heeft de iPad Mini uit 2021 een krachtige processor, waardoor kinderen vlot kunnen schakelen tussen apps. Met 64 GB aan opslagruimte is er voldoende plaats om tal van apps, filmpjes, foto’s en games op te slaan. Deze tablet is compatibel met de Apple Pencil, zodat kinderen gecontroleerd kunnen tekenen op het scherm.

Apple-kinderaccount aanmaken

Apple-kinderaccount aanmaken

Om een iPad voor kinderen te beschermen tegen schade, schaf je best een hoesje aan. Als de tablet ook gebruikt wordt om te tekenen of notities te maken tijdens de les, overweeg dan een Apple Pencil en een draadloos toetsenbord (indien compatibel met het model iPad). Naast iPad-accessoires kan ook een kinderaccount van Apple de tablet extra kindvriendelijk maken. Door een Apple ID aan te maken voor je kids, voorkom je dat ze toegang krijgen tot jouw persoonlijke (betaal)gegevens én stel je makkelijk ouderlijk toezicht in op basis van hun leeftijd. Ga naar de instellingen van de iPad en tik op de knop ‘Voeg gezinslid toe’ om het account voor je kind aan te maken en te configureren.

Kinderslot en schermtijd voor kinderen op iPad instellen

Kinderslot en schermtijd voor kinderen op iPad instellen

Een tablet kiezen die bij jou past en het toestel toch met een gerust hart aan je kind uitlenen? Met een kinderslot zorg je ervoor dat je kind niet zomaar apps downloadt, eender welke website bekijkt of een aankoop doet met jouw kredietkaart. Ga in de instellingen van de iPad naar ‘Toegankelijkheid’ en selecteer ‘Begeleide toegang’. Stel dan een pincode in, zodat kinderen alleen goedgekeurde apps kunnen openen. Via het menu ‘Schermtijd’ in de instellingen bepaal je bovendien zelf hoelang je kind de iPad en specifieke apps mag gebruiken. Het scherm van de iPad vergrendelt als de dagelijkse tijdslimiet om is.

Is de iPad geschikt voor peuters?

Is de iPad geschikt voor peuters?

Zelfs peuters van 2 à 3 jaar kunnen al een iPad gebruiken. Er zijn heel wat apps die speciaal gemaakt zijn om jonge kinderen te helpen om spelenderwijs bij te leren, hun fijne motoriek te ontwikkelen en creativiteit te stimuleren. Het is wel belangrijk dat je peuters goed begeleidt bij het gebruik van een tablet of iPad. Laat hen niet te lang aan een stuk naar het beeldscherm kijken om hun oogjes te beschermen en help hen om veilig om te gaan met het toestel. Is je kleintje klaar om voor het eerst alleen op de iPad te spelen? Stel zeker een kinderslot en een tijdslimiet in, zodat je altijd controle hebt over elke sessie op de iPad.