MM logo red

Alles over de nieuwste Samsung-tablet: Samsung Galaxy Tab S8 series

Luca19 JULI 2023
unknown description

De nieuwste Samsung-tablet kwam in februari 2022 uit. Samsung lanceerde toen 3 nieuwe modellen in de S-serie: de Samsung Galaxy Tab S8, de S8 Plus en de S8 Ultra. We vergelijken de specificaties van deze 3 modellen en zetten de verschillen tussen de Galaxy Tab S7 en de Tab S8 op een rijtje. Zo vind je eenvoudig de Samsung-tablet die het beste bij je past.

Vergelijk de Galaxy Tab S8, S8 Plus en S8 Ultra

Vergelijk de Galaxy Tab S8, S8 Plus en S8 Ultra

De Samsung Galaxy Tab S8 is het instapmodel van de S-serie. Deze tablet heeft met een 11-inch-display het kleinste scherm van de 3 modellen en dat is handig voor onderweg. De Tab S8 heeft een krachtige processor met een werkgeheugen van 8 GB, waardoor zware apps vlot draaien. Ook de Galaxy Tab S8 Plus heeft 8 GB werkgeheugen. Dit model heeft daarentegen een groter, scherper en helderder beeldscherm van 12,4 inch. Wil je een nog groter scherm om te gamen, films en series te bekijken of grafisch werk te doen? Kijk dan eens naar de Galaxy Tab S8 Ultra. Die is uitgerust met een 14,6-inch-scherm en is beschikbaar met 8 of 16 GB werkgeheugen.

Hoe verschilt de nieuwste Samsung-tablet van de Tab S7?

Hoe verschilt de nieuwste Samsung-tablet van de Tab S7?

De Samsung Galaxy Tab S8 lijkt erg goed op zijn voorganger. Zowel de Tab 7 als de Tab 8 heeft een 11-inch-display en een krachtige processor die ervoor zorgt dat je vlot apps opent, surft en films bekijkt. Je kunt bij beide modellen kiezen uit 128 of 256 GB opslaggeheugen. De Galaxy Tab S8 biedt wel een verbeterde camerakwaliteit. Zo ging de resolutie van de frontcamera van 8 naar 12 megapixels. De camera aan de achterkant heeft 6 megapixels, in vergelijking met 5 megapixels bij de Samsung Galaxy Tab S7. Ook de kleuren van beide tablets zijn verschillend. De Tab S7 bestaat in blauw, zwart, brons en zilver. De Tab S8 is verkrijgbaar in grijs, zilver en roségoud.

In welke kleuren is de Samsung Galaxy S8 beschikbaar?

Als je kiest voor de extra grote Samsung Galaxy S8 Ultra, kun je alleen een (donker)grijs exemplaar kopen. De andere modellen in de S8-serie zijn wel in meerdere kleuren beschikbaar. Zowel de Samsung Galaxy S8 als de iets grotere S8 Plus-tablet bestaat in roségoud, zilver en grijs. Het is belangrijk om te weten dat je enkel voor roségoud en zilver kunt kiezen als de S8 of S8 Plus alleen wifi ondersteunt. Kies je een Samsung-tablet die naast wifi ook verbinding kan maken met een mobiel 4G- of 5G-netwerk? Dan is alleen de donkergrijze uitvoering beschikbaar.

Ontdek het complete aanbod Samsung-tablets bij MediaMarkt

Ontdek het complete aanbod Samsung-tablets bij MediaMarkt

Wil je voor je een nieuwe tablet kiest eerst nog eens verschillende tabletmodellen vergelijken zodat je zeker bent dat je de juiste tablet of iPad kiest voor jouw behoeften? MediaMarkt zet de overeenkomsten en verschillen van de beste tablets op een rijtje om je te helpen bij je keuze. Als je al zeker van je stuk bent en je graag een nieuwe Samsung-tablet wilt kopen, bekijk dan het volledige assortiment Samsung-tablets in onze webshop. We adviseren je ook graag als je hulp nodig hebt bij het resetten van je Samsung-tablet.