MM logo red

De Nationale airfryer is online uitverkocht, maar nog wel beschikbaar in een groot deel van onze winkels!

Hoe reset je een Samsung-tablet?

Luca19 JULI 2023
unknown description

Je Samsung-tablet is vastgelopen. Als je tablet niet meer reageert en het scherm bevriest, kan het helpen om alle apps te sluiten en het toestel opnieuw op te starten, te resetten of terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. MediaMarkt legt je uit welke stappen je moet volgen om je Samsung-tablet te resetten als het toestel vastloopt of foutmeldingen geeft.

Je Samsung-tablet resetten: soft of hard reset?

Je Samsung-tablet resetten: soft of hard reset?

Als je Samsung-tablet vastloopt, kan een reset helpen om het probleem op te lossen. Maar kies je voor een softe reset of is een harde reset beter? Bij een softe reset start je de tablet opnieuw op zonder dat hierbij gegevens van het toestel verwijderd worden. Dit is dus de eerste optie om te proberen wanneer je Samsung-tablet blokkeert. Loopt de tablet nog steeds vast, dan is een harde reset mogelijk wel de oplossing. Het toestel wordt dan teruggezet naar de fabrieksinstellingen om fouten uit de software te filteren. Dat betekent ook dat al je persoonlijke gegevens en instellingen op de tablet worden gewist.

Wat te doen als je Samsung-tablet vastloopt?

Wat te doen als je Samsung-tablet vastloopt?

Kijk altijd eerst of het mogelijk is om je Samsung-tablet opnieuw op te starten zonder een soft of hard reset uit te voeren. Zet de tablet in dat geval op de normale manier uit via de aan-uitknop en zet hem na enkele seconden opnieuw aan. Blijft het toestel vastlopen, probeer het probleem dan op te lossen met een softe reset. Houd de aan-uitknop en de knop ‘volume omlaag’ tegelijkertijd ingedrukt tot het logo van Samsung op het scherm verschijnt. Helpt ook dit niet? Zet de Samsung-tablet terug naar de oorspronkelijke instellingen. Maak eerst een back-up van je gegevens, want die worden tijdens deze harde reset verwijderd. Als het probleem daarna blijft aanhouden, kun je terecht in de Smartbar van MediaMarkt voor een reparatie.

Welke knoppen moet je gebruiken om je tablet van Samsung te resetten?

Bij oudere Samsung-tablets moet je vaak de batterij verwijderen en terugplaatsen om het toestel te herstarten. Dat is anders voor recentere tablets, zoals de Samsung Galaxy Tab S7, de Samsung Galaxy Tab A8 en de Samsung Galaxy Tab S8. Die tablets resetten doe je door tegelijkertijd de aan-uitknop en de zijknop ‘volume omlaag’ ingedrukt te houden gedurende minstens 7 seconden. De tablet start dan opnieuw op en je krijgt het logo van Samsung op het scherm te zien. Ook de nieuwste Samsung-tablet kun je op deze manier resetten als hij zou vastlopen.

Hoe zet je je Samsung-tablet terug naar de fabrieksinstellingen?

Hoe zet je je Samsung-tablet terug naar de fabrieksinstellingen?

Ga naar de instellingen van de tablet, klik op ‘Algemeen beheer’ en dan op ‘Resetten’. Selecteer ‘Fabrieksgegevens herstellen’ en bevestig. Zijn de instellingen op je Samsung-tablet anders dan hierboven beschreven? Dan kun je het toestel ook resetten via de herstelmodus. Schakel de tablet eerst uit. Houd tegelijkertijd de aan-uitknop en de zijknop ‘volume omlaag’ ingeduwd tot het Samsung-logo verschijnt. Laat de knoppen los en selecteer in het herstelmenu ‘Wipe data/factory reset’. Dit doe je via de volumeknop (volume omlaag). Als je tablet na het terugzetten naar de fabrieksinstellingen nog steeds blijft vastlopen, roep dan gerust de hulp in van ons Support Service Team.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Tablets vergelijken: wat is de beste tablet voor jou?
Tablets

Tablets vergelijken: wat is de beste tablet voor jou?

Lees meer over
Wij helpen je de beste e-reader kiezen
Computer & Multimedia

Wij helpen je de beste e-reader kiezen

Lees meer over