Mediamarkt Logo
Kies een winkel
Toon alle winkels
MM logo red

Tablets vergelijken: wat is de beste tablet voor jou?

unknown description

Met een tablet kun je films en series bekijken, op het internet surfen, apps openen, gamen, video’s maken, e-books lezen en zelfs tekenen. Maar welke tablet past het best bij jou, je budget en je behoeften? MediaMarkt vergelijkt de beste tablets en iPads van het moment, zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

Apple iPad vs. Android-tablet

Apple iPad vs. Android-tablet

Het grootste verschil tussen een Apple iPad en een Android-tablet is het besturingssysteem. iPads draaien op iPadOS, de tabletversie van iOS. Android-tablets gebruiken dan weer Android, het besturingssysteem van Google. Dit kan een rol spelen in je keuze voor een tablet. Heb je bijvoorbeeld al een iPhone, dan vind je het misschien fijn om hetzelfde besturingssysteem te gebruiken op je tablet. Wie een smartphone van Samsung heeft, is al vertrouwd met Android. Verder hangen de verschillen tussen een iPad en Android-tablet vooral af van het model dat je kiest. Zo zijn er zowel iPads als Android-tablets in meerdere prijsklassen en heeft elk tabletmodel zijn eigen typerende specificaties en functionaliteiten.

Samsung-tablet vs. Lenovo-tablet

Samsung-tablet vs. Lenovo-tablet

Tablets van Samsung en Lenovo hebben veel gemeenschappelijk. Ze draaien op het Android-besturingssysteem en zien er qua ontwerp gelijkaardig uit. Over het algemeen heeft een tablet van beide merken in dezelfde prijsklasse vergelijkbare specificaties, zoals een hoogwaardige beeldschermkwaliteit en uitstekende camera’s. Toch zijn er ook enkele verschillen. Samsung biedt enkele modellen met een krachtigere processor en groter werkgeheugen. Dit merk voorziet ook meer software-updates om de klantervaring te verbeteren. Lenovo-tablets zijn dan weer net iets goedkoper dan de tegenhangers van Samsung. Toch hebben zowel Samsung als Lenovo tablets in verschillende prijsklassen, zodat je makkelijk een model vindt voor jouw budget.

Welke tablet past bij mijn gebruik?

Welke tablet past bij mijn gebruik?

Als je een nieuwe tablet kiest, denk je best vooraf na over hoe je het toestel wilt gebruiken. Zoek je een tablet die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen, dan is een kleine of middelgrote tablet met een slank ontwerp wellicht geschikt. Als je vaak zware apps opent, zoals tekenprogramma’s, kijk dan naar een tablet met een groot scherm, een straffe processor en een groot werkgeheugen. Er zijn ook tablets die allrounders zijn en prima voor het hele gezin. Teken je graag? Kies een tablet met een stylus of een iPad met Apple Pencil of ga meteen voor een tekentablet.

Wat is de beste betaalbare tablet?

Wat is de beste betaalbare tablet?

Je budget speelt een grote rol in de keuze van een tablet. Als je de allernieuwste tablet of iPad koopt, dan betaal je doorgaans meer dan wanneer je kiest voor een iets ouder model. Goedkope iPads zijn bijvoorbeeld vaak modellen uit de vorige generaties iPad, maar bieden vaak nog up-to-date specificaties. Daardoor hebben deze toestellen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je vindt natuurlijk ook betaalbare tablets van andere merken, zoals Samsung, Google en Lenovo. Die maken tablets in meerdere prijsklassen, van instapmodellen voor dagelijks gebruik tot krachtige tablets die je kunt gebruiken voor je studie of werk, om te gamen en te tekenen.

Wat is een goede tablet voor studenten?

Wat is een goede tablet voor studenten?

Wil jij je tablet gebruiken voor je studie? Kies een tablet die geschikt is voor intensief gebruik. Een model met een krachtige chip en veel werkgeheugen ondersteunt multitasken en zware apps. Een goede tablet voor studenten neem je ook makkelijk mee in je tas en ligt goed in de hand, zodat je hem onderweg kunt gebruiken. Let er dus op dat de tablet die je kiest een slank, licht design heeft. Heel wat tablets en iPads zijn bovendien compatibel met een stylus en andere tabletaccessoires zoals een toetsenbord. Dat is handig om notities te nemen tijdens de les.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tablet?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tablet?

Om te bepalen welke tablet het beste bij je behoeften past, kijk je naar verschillende zaken. Beslis eerst en vooral hoeveel je aan de tablet wilt spenderen. Ben je op zoek naar een goedkope tablet, een middenklasser of een premiumtablet? Vervolgens ga je na welke specificaties en functionaliteiten je ideale tablet moet hebben. Denk na over de schermgrootte die je het leukst vindt, welke afwerking het toestel moet hebben, welk besturingssysteem het fijnst voor je werkt en hoe intensief je de tablet wilt gebruiken. MediaMarkt helpt je graag om een tablet te vinden die bij je past.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Tablets vergelijken: wat is de beste tablet voor jou?
Tablets

Tablets vergelijken: wat is de beste tablet voor jou?

Lees meer over
Wij helpen je de beste e-reader kiezen
Computer & Multimedia

Wij helpen je de beste e-reader kiezen

Lees meer over