Mediamarkt Logo
Kies een winkel
Toon alle winkels
MM logo red

De beste tekenapps om op een iPad te tekenen met de Apple Pencil

unknown description

Wist je dat je jouw iPad kunt gebruiken als tekentablet? Met de stylus van Apple, de Apple Pencil, teken je rechtstreeks op het scherm van de iPad zodat je je tekeningen meteen ziet verschijnen. Er bestaan heel wat tekenprogramma’s en apps die je helpen om makkelijk te tekenen en je vaardigheden te ontwikkelen. MediaMarkt geeft een overzicht van de beste programma’s om op je iPad te tekenen.

Welke programma's en apps heb je nodig om te tekenen op je iPad?

Welke programma's en apps heb je nodig om te tekenen op je iPad?

Als je sporadisch tekent op je iPad, kun je daar vooraf geïnstalleerde apps voor gebruiken, zoals Freeform en Notities. In die standaardapps voor iPad schets je makkelijk ideeën en tekeningen of maak je handgeschreven notities met je vinger of de Apple Pencil. Natuurlijk zijn er daarnaast nog ontelbare tekenapps om uit te kiezen, die speciaal ontwikkeld zijn voor grafisch werk en meer mogelijkheden bieden. Dergelijke tekenprogramma’s voor de iPad zijn geschikt om vector- en rasterafbeeldingen te tekenen. Welk programma het beste bij je past, hangt af van je behoeften en tekenskills.

Tekenen op je iPad met de Apple Pencil

Tekenen op je iPad met de Apple Pencil

De Apple Pencil is een stylus waarmee je een iPad bedient, maar dit veelzijdige accessoire is tegelijkertijd ook een tekenpen. Je maakt met de Pencil notities, tekeningen, schetsen en zelfs schilderijen op de iPad. Tekenen is makkelijker met de Apple Pencil dan met je vinger, omdat de pen ingebouwde sensoren heeft die merken of je hard of zacht op het scherm drukt. Daardoor werkt de tekenpen net als een potlood. De Apple Pencil koop je afzonderlijk aan. Er zijn 2 generaties van de Pencil beschikbaar, die elk compatibel zijn met andere modellen van de Apple iPad. Let er dus op dat je de juiste tekenpen kiest voor jouw model iPad.

Welk tekenprogramma is het beste voor de iPad?

Welk tekenprogramma is het beste voor de iPad?

Het beste tekenprogramma voor je iPad hangt af van je eigen behoeften. Zoek je een tekenapp voor vectorafbeeldingen? Kijk dan eens naar apps als Adobe Illustrator voor tablet, Fresco en Affinity Designer. Wil je eerder rasterafbeeldingen maken en het gevoel krijgen dat je met een penseel aan het schilderen bent, dan zijn andere tekenprogramma’s wellicht beter geschikt. Populaire apps voor iPad zijn Procreate en Inspire Pro. De app Comic Draw is dan weer ontworpen om stripverhalen te tekenen. Sommige tekenapps kun je pas gebruiken vanaf een bepaalde versie van iOS. Zorg er dus voor dat je hiermee rekening houdt wanneer je een tablet kiest die bij je past.

Wat kun je op een iPad tekenen?

Op een iPad kun je heel creatief aan de slag om te tekenen, schilderen en ontwerpen wat je maar wilt: een ruwe schets, een logo, een handgetekende illustratie, een stripverhaal, symmetrische vormen, een gedetailleerde tekening met schaduwen of een schilderij. Afhankelijk van je vaardigheden en de tekenprogramma’s en apps op de iPad kun je dus allerlei richtingen uit. Met de Apple Pencil lijkt het bovendien alsof je met een potlood op papier tekent.

Naar alle iPads

Hoe werkt de Apple Pencil?

Hoe werkt de Apple Pencil?

Met de Apple Pencil teken je rechtstreeks op de iPad zonder vertraging. Je ziet je ontwerpen dus meteen op het scherm van de tablet verschijnen. Met dit iPad-accessoire kun je gecontroleerder tekenen dan met je vinger. Je gebruikt de Apple Pencil namelijk net als een potlood om lijnstreken te maken, schaduwen te tekenen en je tekeningen in te kleuren. Een Apple Pencil is uitgerust met sensoren die de druk voelen die je met de pen op het scherm uitoefent. Zo teken je bijvoorbeeld dikkere lijnen en donkerdere schaduwen wanneer je harder met de Pencil op het scherm duwt.