MM logo red

Wat te doen als je iPad niet meer oplaadt?

Luca26 JANUARI 2024
unknown description

Het ervaren van oplaadproblemen met je iPad is behoorlijk vervelend, maar vaak zijn er simpele stappen die je snel weer op weg kunnen helpen. In dit artikel bespreken we een aantal praktische oplossingen en tips die je helpen om je iPad zonder al te veel moeite weer aan de praat te krijgen.

Tips voor oplaadproblemen van je iPad

Tips voor oplaadproblemen van je iPad

Als je iPad, of het nu een iPad Pro, iPad mini of iPad Air is, niet meer oplaadt, zijn er verschillende stappen die je kan ondernemen: 

  • Controleer de oplaadkabel en adapter en zorg ervoor dat ze niet beschadigd zijn en correct werken. Probeer eventueel een andere kabel of adapter.  
  • Kijk of er vuil of stof in de oplaadpoort zit. Reinig deze voorzichtig met een niet-metalen voorwerp. 
  • Je denkt er niet snel aan maar soms kan het probleem bij het stopcontact liggen, dus probeer eens een ander stopcontact. 
  • Een simpele herstart van je iPad lost vaak aanwezige softwareproblemen op die het opladen kunnen belemmeren. 

Tips voor oplaadproblemen van je iPad
  • Zorg ervoor dat je iPad over de laatste softwareversie beschikt, dus check regelmatig je updates. 
  • Als laatste redmiddel kan je je iPad resetten naar de fabrieksinstellingen. Maak wel eerst een back-up van je gegevens, zodat je niets kwijtraakt. 
  • Nog een waardevolle tip: probeer je tablet op te laden voordat de batterij volledig leeg is. Volledig leeglopen leidt dikwijls tot oplaadproblemen. 

Laadt je iPad of tablet nog steeds niet op?  Dan kan er sprake zijn van een hardwareprobleem en is het wellicht een goed idee om contact op te nemen met de helpdesk van Apple of die van een erkende reparateur. Je kan natuurlijk ook een nieuwere en recentere iPad aanschaffen bij MediaMarkt. 

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn