MM logo red

Alles over wifi 7

Luca26 APRIL 2024
unknown description

Ben je klaar voor wifi die sneller en stabieler is dan ooit tevoren? Wil je glasheldere video’s streamen, probleemloos online meetings organiseren en VR-games nog realistischer beleven? Dan ben jij waarschijnlijk razend enthousiast over de komst van wifi 7. In dit artikel ontdek je wat het is, wat de voordelen zijn en welke toestellen al compatibel zijn.

Wat is wifi 7?

Wat is wifi 7?

Wifi 7 is, net als zijn voorgangers wifi 6 en 6E, een draadloze internetverbinding. Het grootste verschil is dat wifi 7 een grote sprong vooruit maakt op het vlak van snelheid en datakracht. Hiervoor combineert het verschillende technologieën, zoals 320MHz-kanalenen Multi-Link Operation. Vanaf2024 verwelkomen we de eerste apparaten die wifi 7 ondersteunen. Het gaat dan vooral om routers, maar er zijn ook al enkele smartphones die compatibel met wifi 7 zijn. Het zalwaarschijnlijk niet lang meer duren voordat er meer toestellen op de markt komendie wifi 7 ondersteunen, zoals laptops en tablets.

Hoe werkt wifi 7?

Hoe werkt wifi 7?

Wifi 7 maakt gebruik van verschillende technologieën om eenrevolutionair verschil op het gebiedvan snelheid te creëren. Maak je geen zorgen, want je internetverbinding werkt voor de rest helemaal hetzelfde als anders. Jij geniet wel van meer snelheid en stabiliteit. Enkele functies van de nieuwe wifi 7 op een rij:

  • Dubbele bandbreedte tot 320MHz: dat is dubbel zoveel als bij wifi 6E. Hierdoor is er meer dataoverdrachtop eenzelfde momentmogelijk en surf jij sneller.
  • Grotere capaciteit door 16x16 MU-MIMO: hierdoor verbind je tot 16 apparaten tegelijk met je wifirouterin plaats van 8 bij wifi 6E.

Hoe werkt wifi 7?
  • 4K-QAM modulatie: dankzij deze functionaliteit verlopen streaming en andere zware netwerktoepassingen moeiteloos en zonder haperingen.
  • Multi-Link Operation: zo ontvangten verzendt je toestel gegevens via meerdere frequenties en kanalen tegelijk, wat tot een lagere latentie en hogere snelheid leidt.
  • Preamble puncturing: deze techniek maakt datapakketten compacter, zodat je op snellere en efficiëntere communicatie kunt rekenen.
  • Multi-RU: deze functie laat draadloze apparaten toe om de beschikbare bandbreedte efficiënter te gebruiken, wat de prestatie van het draadloze netwerk verbetert.

Wanneer gebruik je wifi 7

Wanneer gebruik je wifi 7

Wifi 7 komt vooral goed van pas voor mensen en organisaties die nood hebben aan een sterke, stabieleinternetverbinding. Denk bijvoorbeeld aan smarthomes, bedrijven of gebruikers die veel downloaden of streamen. Vandaag bestaan er al enkele wifiroutersen smartphones die wifi 7 ondersteunen. Aangezien deze nieuwe technologie net zijn intrede heeft gemaakt, verwachten we dit jaar en in de toekomst nog meer compatibele apparaten, zoals smartphones en laptops.

Wat zijn de voordelen van wifi 7?

Dankzij de functies eerder vernoemd in dit artikel, is wifi 7 uitermate geschikt voor de zwaarste taken, gebruikt jouw router altijd zijn optimale vermogenen verwerkenje toestellen gegevenssneller dan ooit tevoren. Bovendien gaat wifi 7 nog een stuk verder op het vlak van dekking en snelheid van multiroom-wifi. Zo geniet je overal in huis van een krachtige, stabiele en uiterst snelle wifiverbinding. De kans op wifi-problemen is hierdoor kleiner, waardoor je ook minder nood aan een wifi-versterker hebt.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn