MM logo red

Assassin’s Creed Shadows

Sofia22 MEI 2024
unknown description

Een jaar na de lancering van Assassin’s Creed Mirage, komt de volgende game uit de populaire Assassin’s Creed-reeks: Assassin’s Creed Shadows, die op 15 november 2024 verschijnt voor de PS5, Xbox Series X & S en pc. Duik in het Japan van de 16de eeuw en strijd als een shinobi of samoerai om Japan van de ondergang te redden.

Waar speelt Assassin's Creed Shadows zich af?

Waar speelt Assassin's Creed Shadows zich af?

Assassin's Creed Shadows speelt zich af in feodaal Japan, meer bepaald tijdens de Azuchi-Momoyama-periode die startte in 1579. Je verkent er majestueuze Japanse kastelen, prachtige heiligdommen, pittoreske landschappen en bruisende havens. Net als in vorige games uit de serie, spelen historische figuren zoals Oda Nobunaga, de 'great unifier', en Fujibayashi Nagato, een meester-ninja van de Iga-clan, een belangrijke rol in het verhaal.

Wie is het hoofdpersonage in Assassin's Creed Shadows?

Wie is het hoofdpersonage in Assassin's Creed Shadows?

In Assassin's Creed Shadows zijn er 2 speelbare personages: shinobi Naoe en samoerai Yasuke. Elk karakter heeft zijn unieke speelstijl, waardoor je meestal zelf kan kiezen met wie je speelt om zo je missietactiek aan te passen. Wel zijn sommige quests specifiek voor een bepaald personage. Naoe, de typische assassin, beweegt zich behendig in de schaduw, gebruikt rookbommen voor afleiding en werpt shuriken en kunai om vijanden op afstand te houden. Zij beschikt ook over de iconische verborgen dolk. Yasuke, daarentegen, vertrouwt vooral op zijn kracht en heeft een arsenaal aan wapens zoals naginata, kanabo's, een boog en natuurlijk de katana, het klassieke wapen van een samoerai.

Wat is de verhaallijn van Assassin's Creed Shadows?

Wat is de verhaallijn van Assassin's Creed Shadows?

Het verhaal van Assassin's Creed Shadows draait rond de 2 hoofdpersonages, Naoe en Yasuke. In tegenstelling tot Assassin’s Creed Mirage is het verhaal niet lineair, maar bevind je je in een uitgestrekte open wereld, vergelijkbaar met de kaart in Assassin’s Creed Origins. Je krijgt doelwitten die je moet uitschakelen, maar de volgorde kies je zelf. Kennis is macht, dus het is belangrijk om in Assassin’s Creed Shadows je omgeving grondig te verkennen, informatie te verzamelen en een spionnennetwerk op te zetten. Zorg er ook voor dat je de juiste bondgenoten verzamelt, want hun speciale vaardigheden zijn essentieel voor je voortgang in het spel.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Games

13. mei

Paper Mario: The Thousand-Year Door

Paper Mario: The Thousand-Year Door is een charmant rollenspel voor de Nintendo GameCube, dat spelers meeneemt op een avontuur met Mario in een papieren wereld. Mario moet deuren van een legendarische schat openen en Princess Peach redden, terwijl hij puzzels oplost en vijanden in turn-based gevechten verslaat. Dit spel staat bekend om zijn unieke grafische stijl, humor en innovatieve gameplay.

13. mei

Lees meer over
Stellar Blade: pre-order, nieuws en gameplay
Games

15. april

Stellar Blade: pre-order, nieuws en gameplay

Stellar Blade, voorheen bekend als Project Eve, is een third-person action-adventure game. Het verhaal volgt Eve en haar squad in hun strijd om de aarde te heroveren na een verloren oorlog tegen buitenaardse indringers. Ontdek op deze pagina meer over dit spannende nieuwe spel.

15. april

Lees meer over
Black Myth: Wukong
Games

12. april

Black Myth: Wukong: pre-order, nieuws en gameplay

Black Myth: Wukong is een souls-achtige actie-RPG, geïnspireerd op het Chinese verhaal 'De reis naar het westen'. In het spel kruip je in de huid van de mythische figuur Sun Wukong, een aap met bijzondere krachten. Ontdek hier alles over deze nieuwe game.

12. april

Lees meer over