MM logo red

Bekijk alle nieuwe games die in 2023 uitkomen

unknown description

Ook dit jaar komen er weer een heleboel nieuwe videogames uit: van games voor de PlayStation 4 en PS5 tot spellen voor de Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Of je nu houdt van shooters, racespellen of fantasy-RPG’s: tussen deze verwachte game-releases zit voor elke gamer wat wils. MediaMarkt geeft je een overzicht van de verwachte releasedatums van de leukste nieuwe games van 2023. Pre-order ze nu!

Wild Hearts

Wild Hearts is een actie-RPG waarin je in de huid kruipt van een jager in de fantasiewereld Azuma in het middeleeuwse Japan. In deze spannende game moet je het opnemen tegen Kemono, angstaanjagende monsters die de kracht van de natuur gebruiken om je aan te vallen. Je kunt Wild Hearts alleen spelen of met maximaal 2 andere spelers in de coöp-modus. Dit spel is verschenen op 17 februari 2023 voor PlayStation 5, pc en Xbox Series X en S.

Atomic Heart

Deze singleplayer-game kwam op 21 februari 2023 uit voor Xbox One, Xbox Series X en S, pc, PlayStation 4 en PlayStation 5. Atomic Heart is een first-person shooter waarin je de strijd aangaat met een horde vijanden. Dat zijn zowel machines en androïden als mensen. Je vecht met geïmproviseerde wapens die je zelf moet samenstellen uit onderdelen die je tijdens je avontuur plundert of vindt. Gelukkig heb je in Atomic Heart ook extra krachten zoals telekinese om je tegenstanders te verslaan.

Octopath Traveler II

Houd je van Japanse RPG’s? Dan is Octopath Traveler II een prima optie. In deze nieuwe game uit de Octopath Traveler-reeks ga je op reis door de wondere wereld van Solistia. Je kunt uit 8 personages kiezen, die elk hun eigen missie, verhaal, sterkten en vaardigheden hebben. Zo kun je volledig andere paden bewandelen afhankelijk van je keuze. Deze fantasierijke game werd op 24 februari 2023 uitgebracht voor de Nintendo Switch, PS4, PS5 en pc.

Pikmin 4

In Pikmin 4 speel je een kleine ruimteverkenner die Pikmin – kleine buitenaardse wezentjes – moet verzamelen om de wildernis te overleven. Je gebruikt de Pikmin om vijanden te verslaan, voorwerpen op te sporen, puzzels op te lossen en talrijke missies te voltooien. Dit strategische spel doe je alleen, maar Pikmin 4 zal volgens geruchten ook een multiplayer-modus hebben. Deze game komt exclusief uit voor de Nintendo Switch op 21 juli 2023.

Minecraft Legends

Deze spin-off van het legendarische Minecraft zal gereleased worden op 18 april 2023. De strategische actiegame komt uit voor PlayStation 4, PlayStation 5, pc, Xbox One, Nintendo Switch en Xbox Series X en S. Het verhaal speelt zich af in de Bovenwereld, een paradijs dat bedreigd wordt door de vijandige Piglins. In Minecraft Legends moet je de Piglins tegenhouden en je thuisland verdedigen, alleen of in coöp met andere spelers

Redfall

Redfall is een open-wereldgame en first-person shooter die uitkomt op 2 mei 2023. Het spel speelt zich af in het fictieve stadje Redfall in de Verenigde Staten. De stad is van de buitenwereld afgesloten na een mislukt experiment en wordt belaagd door vampieren én hun menselijke volgelingen. In deze videogame kun je kiezen uit 4 personages – ieder met unieke skills – om de strijd aan te gaan tegen de op bloed beluste vampieren. Redfall zal beschikbaar zijn voor pc en Xbox Series X en S.

Forza Motorsport

De Forza Motorsport-reeks is een serie racespellen die eigenlijk de tegenhanger van Gran Turismo genoemd kan worden. In deze game moet je racen tegen andere coureurs op verschillende circuits, maar je kunt ook honderden exclusieve auto’s verzamelen en tunen. Over Forza Motorsport 8 is er nog niet veel informatie bekendgemaakt. Zo zou de game ergens in de lente van 2023 uitkomen voor pc en Xbox Series X en S, maar een exacte releasedatum is er nog niet.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

In S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl moet je overleven in een open wereld in Tsjernobyl, waar er achter elke hoek gevaar schuilt. Als eenzame Stalker – een soort schatzoeker – moet je kostbare voorwerpen opsporen terwijl je het opneemt tegen gewelddadige mutanten en andere overlevers. Een tactische first-person shooter vol avontuur en horror. S.T.A.L.K.E.R. 2 heeft nog geen releasedatum, maar wordt verwacht in 2023 voor Xbox Series X/S en pc.

Assassin’s Creed Mirage

In deze avontuurlijke actiegame speel je als Basim Ibn Ishaq, een nieuw lid van de Assassin Brotherhood dat zich moet bewijzen in de strijd tegen de Templar Order. Deze singleplayer-game zal een meer lineaire, verhaalgerichte opbouw hebben dan de vorige games. Er zijn geruchten dat het spel uitkomt op 30 juni 2023, maar de exacte releasedatum is niet officieel bevestigd. Je zult Assassin’s Creed Mirage kunnen spelen op PS4, PS5, Xbox One en Series X/S en pc.

Resident Evil 4 Remake

Op 24 maart 2023 verschijnt Resident Evil 4, de remake van de gelijknamige titel uit 2005. Deze horrorgame met third-person shooter gameplay speelt zich 6 jaar na de gebeurtenissen van Resident Evil 2 af. Je missie? Ashley, de dochter van de Amerikaanse president, redden wanneer ze door een gewelddadige sekte wordt ontvoerd. De nieuwe Resident Evil 4 komt uit voor PlayStation 4 en 5, pc en Xbox Series X en S.

Star Wars Jedi: Survivor

Fan van de Star Wars-franchise? Noteer 28 april 2023 dan in je agenda, want dan komt Star Wars Jedi: Survivor uit voor pc, Xbox Series X/S en PlayStation 5. Deze singleplayer-actiegame vindt 5 jaar na de gebeurtenissen van Star Wars: Fallen Order plaats. Je gaat als Jedi Cal Kestis op avontuur door het heelal, samen met zijn droid BD-1. Het is aan jou om je Jedi-training te gebruiken om hindernissen te omzeilen en je mannetje te staan tegen The Empire.

Dead Island 2

In dit spannende vervolg op Dead Island probeer je te overleven in Los Angeles, dat in quarantaine is na een zombie-uitbraak. Er is nog niet erg veel bekend over de verhaallijn of gameplay, maar je zou kunnen kiezen uit 4 personages en met maximaal 8 spelers kunnen gamen in de multiplayer-versie van dit open-wereldspel. De releasedate van Dead Island 2 is 21 april 2023 en je zult ‘m kunnen spelen op PS4, PS5, pc, Xbox One en Xbox Series X/S.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

In dit nieuwe deel van de Legend of Zelda-serie kruip je opnieuw in de huid van de jonge held Link, die samen met prinses Zelda strijdt tegen duistere krachten die het koninkrijk Hyrule willen vernietigen. Tears of the Kingdom speelt zich traditiegetrouw af in een uitgebreide open wereld vol mysterie, avontuur en actie. Deze game wordt verwacht op 12 mei 2023 en zal voorlopig alleen beschikbaar zijn voor de Nintendo Switch-console.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Vanaf 26 mei 2023 kun je Suicide Squad: Kill the Justice League spelen, een third-person shooter waarin je Metropolis beschermt tegen The Justice League en buitenaardse tegenstanders die de stad willen vernietigen. Je verkent de open wereld als Harley Quinn, King Shark, Captain Boomerang of Deadshot, die rekening moeten houden met de killswitch in hun hoofd. Je kunt een solocampagne spelen of online samenwerken met je vrienden. Deze avontuurlijke actiegame verschijnt voor PlayStation 5, pc en Xbox Series X/S.

Street Fighter 6

Street Fighter 6 is een vechtspel dat op 2 juni 2023 gelanceerd wordt voor PS4, PS5, pc en Xbox Series X en S. Wat we al weten, is dat je 3 verschillende speltypen zal krijgen. In Fighting Ground kun je trainen en 1-op-1-gevechten doen, in Battle Hub kun je samen met andere spelers trainen en je vaardigheden aanscherpen en World Tour is een verhaalmodus voor 1 speler. Nieuwe World Warriors maken hun opwachting, zodat je met verschillende personages op pad kunt.

Diablo IV

Diablo, de legendarische dungeon crawler, is terug met een nieuw verhaal. In Diablo 4 speel je voor het eerst in een open wereld, zodat je op eigen houtje kerkers vol demonen en bloeddorstige wezens kunt verkennen. Je zult je personage kunnen kiezen uit maar liefst 5 klassen en mag ook verbeterde gameplay en nieuwe vaardigheden en uitrustingen verwachten. Deze actie-RPG verschijnt naar verwachting op 23 juni 2022 voor pc, PlayStation 4 en PS5, Xbox One en Xbox Series X/S.

Final Fantasy XVI

Het 16e spel in de Final Fantasy-reeks wordt op 22 juni 2023 verwacht en is een exclusieve PlayStation 5-game. De verhaallijn van Final Fantasy XVI is er eentje over wraak, machtsstrijd en tragedie. Een mysterieuze ziekte dreigt de allianties tussen de 5 naties van Valisthea te verstoren. Je speelt als Clive Rosfield, de Dominant van de Eikon Phoenix, die er alles aan doet om zijn magische wereld en zijn kleine broer te redden. Deze actie-RPG speel je als single player.Starfield

De actie-RPG Starfield speelt zich af in de ruimte. Als ruimteverkenner vertrek je naar The Settled Systems, een gebied op 50 lichtjaren van het zonnestelsel. Daar leer je 2 groeperingen kennen, de United Colonies en het Freestar Collective, die na de Colony War een wapenstilstand hebben afgesproken. Maar is dat wel zo? Dit spel kun je vanuit eerste- of derde persoonsperspectief spelen. Starfield verschijnt op 6 september 2023 voor pc en Xbox Series X/S.

Skull and Bones

Piraten, zeeoorlogen en vooral veel actie en avontuur: dat mag je verwachten van Skull and Bones. In dit tactische open-wereldspel ga je de Indische Oceaan op, waar je bondgenoten en vijanden ontmoet en moeilijke omstandigheden en gevechten moet zien te overleven. Je zult Skull and Bones naar verluidt zowel alleen kunnen spelen als met maximaal 5 andere gamers. Er is nog geen officiële releasedatum bekend, maar deze game komt in 2023 uit voor PS5, pc en Xbox Series X en S.

Marvel’s Spider-Man 2

Gamers over de hele wereld kijken met ongeduld uit naar de release van Marvel’s Spider-Man 2, dat ergens in de herfst van 2023 uitkomt en exclusief beschikbaar zal zijn voor de PlayStation 5. Er zijn nog niet heel veel details bekend over de verhaallijn en gameplay van Spider-Man 2, maar in de eerste officiële trailer zie je wel al dat zowel Peter Parker als Miles Morales in het verhaal zitten. We weten ook al dat Venom zijn opwachting maakt als vijand van dienst.

Final Fantasy 7 Rebirth

De aankondiging van Final Fantasy 7 Rebirth kwam er pas in januari, dus veel is er nog niet bekend over deze nieuwe game in de Final Fantasy-reeks. Het spel zou een vervolg zijn op de remake van Final Fantasy 7 uit 2019 en het verhaal van Cloud, Aerith en Tifa volgen net na de gebeurtenissen uit de vorige game. De game-release zouden we in de winter van 2023 mogen verwachten en het spel komt al zeker uit voor PlayStation 5.

Alan Wake 2

Dit vervolg op Alan Wake uit 2010 is aangekondigd voor 2023, zonder dat er een concrete datum werd vrijgegeven. De eerste game volgde Alan, een auteur die de verdwijning van zijn vrouw onderzoekt in het fictieve stadje Bright Falls. Naar verwachting gaat het verhaal verder in Alan Wake 2. Net zoals zijn voorganger is dit spel een third-person survival-horrorgame voor 1 speler. Voorlopig lijkt het erop dat de game verschijnt voor PS5, Xbox Series X/S en pc.