MM logo red

Pokémon Scarlet en Violet: alles over deze Nintendo Switch-games

Sofia27 JUNI 2023
unknown description

Met Pokémon Scarlet en Pokémon Violet voor Nintendo Switch ga je op avontuur in een gloednieuwe regio met nieuwe Pokémon. Dat doe je voor het allereerst in de Pokémon-serie in een open wereld, waar je vrij op ontdekking kan gaan – alleen of met andere spelers. Ontdek dus snel wat het verschil is tussen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet en welke versie het best bij je past. Of koop ze gewoon allebei.

Wat is het verschil tussen Scarlet en Violet?

Wat is het verschil tussen Scarlet en Violet?

De hamvraag is natuurlijk waarin Pokémon Scarlet en Violet verschillen. Het grootste verschil zit in de legendarische Pokémon waarmee je doorheen de open wereld reist. Zo krijg je Miraidon alleen in Violet en is Koraidon enkel te vinden in Scarlet. Deze Pokémon helpen je om de regio te ontdekken, want ze kunnen ook veranderen in transportmiddelen. In elke versie kan je daarnaast ook andere Pokémon vangen. Bovendien richt Pokémon Scarlet zich op het verleden en Violet op de toekomst. Dat betekent ook dat je per versie exclusieve prehistorische of futuristische Pokémon kan vangen. En in Pokémon Violet word je begeleid door Professor Turo, terwijl je in Scarlet kennismaakt met Professor Sada. Ten slotte ga je in elke versie van de game naar een andere school en draag je een ander schooluniform – in de themakleur van het spel. Je kan dus ook je versie kiezen naargelang je lievelingskleur: oranje of paars.

Hoe train je jouw Pokémon?

Hoe train je jouw Pokémon?

Net als bij andere Pokémon-games is het ook in Pokémon Violet en Scarlet je uiteindelijke doel om zoveel mogelijk Pokémon te vangen en ze te trainen. Alleen zo word je de allerbeste trainer. In Violet en Scarlet kan je jouw Pokémon trainen door ze in een gym te laten vechten, maar er zijn ook nieuwe manieren. Je kan er namelijk ook voor kiezen om de ‘Let’s Go’-modus van het spel te activeren. Je Pokémon gaat dan zelf op avontuur en neemt het automatisch op tegen wilde Pokémon in de open wereld. Zo wordt hij vanzelf sterker, zelfs zonder jouw instructies.

Kun je Pokémon online met je vrienden spelen?

Kun je Pokémon online met je vrienden spelen?

Het antwoord is ja, want Pokémon Scarlet en Pokémon Violet kan je online spelen met maximaal 4 spelers. In deze nieuwe open wereld kan je volledig vrij rondzwerven en gaan en staan waar je maar wil. Je kan alleen op ontdekking, maar het is natuurlijk ook leuk om op avontuur te gaan met vrienden of familieleden. In deze multiplayer-RPG kan je samen de verschillende locaties van Scarlet en Violet ontdekken, onbekende gebieden verkennen … en uiteraard Pokémon trainen en vangen.

Waar spelen Pokémon Violet en Scarlet zich af?

Waar spelen Pokémon Violet en Scarlet zich af?

Zowel Pokémon Scarlet als Pokémon Violet spelen zich af in Paldea, een open wereld met een Mediterraans tintje dat doet denken aan Spanje en Portugal. Paldea is een uitgebreide wereld met heel uiteenlopende omgevingen om te ontdekken. Zo kunnen jij, je medespelers en je Pokémon op avontuur in de woestijn, maar je kan ook naar de zee, naar besneeuwde bergtoppen of een gigantische vulkaan. Er zijn ook enkele grote steden, waar je onder andere gyms vindt om in te vechten. Waar je op verkenning gaat, kies je volledig zelf.

Nintendo Switch OLED: een upgrade van de originele Nintendo Switch

Nintendo Switch OLED: een upgrade van de originele Nintendo Switch

Misschien is het wel eens tijd om je Nintendo Switch te upgraden? Met de Nintendo Switch OLED geniet je nóg meer van je games. Deze vernieuwde, verbeterde console pakt uit met een betere beeldkwaliteit dankzij z’n krachtig OLED-scherm. Dat is niet alleen ruim 2 centimeter groter dan dat van de originele Switch; het geeft kleuren ook veel levendiger weer en heeft een betere kijkhoek. De Nintendo Switch OLED biedt daarnaast een stevigere kickstand en is, naast de klassieke kleurencombinatie met rood en blauw, ook beschikbaar in wit.

Ontdek de open wereld van Pokémon Scarlet en Violet

Wil je alvast eens zien hoe zo’n openwereldavontuur eruitziet voor je Pokémon Violet of Scarlet in huis haalt? In deze video krijg je in 5 minuten een rondleiding door Paldea en maak je kennis met nieuwe personages en Pokémon.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.