MM logo red

Harry Potter: Quidditch Champions: nieuws

unknown description

De game waar veel fans van Harry Potter op hebben gewacht, lijkt nu eindelijk te komen. Er was veel teleurstelling toen bleek dat Quidditch geen rol speelt in Hogwarts Legacy. Maar wat blijkt? Er is een standalone game van Quidditch in de maak! We zetten in dit artikel de feiten op een rijtje.

Wat is Harry Potter: Quidditch Champions?

Qu'est-ce que le jeu « Harry Potter : Coupe du monde de Quidditch» ?

Portkey Games (bekend van Hogwarts Legacy en de mobiele game Hogwarts Mystery) werkt aan het spel Harry Potter: Quidditch Champions. In de wereld van Harry Potter is Quidditch – in het Nederlands Zwerkbal – een populaire sport. In de boeken en films van Harry Potter strijden de teams van Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw en Hufflepuff elk jaar om de beker en in Harry Potter en de vuurbeker w zijn Harry en zijn vrienden aanwezig bij de finale van de Quidditch World Cup. Quidditch Champions wordt een online multiplayer game, waarin je samen met je vrienden Quidditch kunt spelen. Maak je eigen karakter, kies je team en word kampioen!

Releasedatum en platforms

Het is nog niet bekend wanneer Harry Potter: Quidditch Champions zal verschijnen. De game zal voor PC en consoles beschikbaar worden. Om welke consoles het precies gaat, wordt later onthuld. Momenteel kun je je inschrijven voor de BETA-versie. Uit de aanmeldingen worden een aantal mensen geselecteerd die 21 en 22 april mee mogen doen met de playtest.

Hoe wordt Quidditch gespeeld?

Hoe wordt Quidditch gespeeld?

Quidditch wordt op bezems gespeeld. Elk team heeft zeven spelers: drie Chasers, twee Beaters, een Keeper en een Seeker. De Chasers proberen de bal, de Quaffle, door een van de drie ringen te gooien, die door de Keeper van de tegenstander wordt bewaakt. Elke goal is 10 punten waard. De twee Beaters proberen de Bludgers – kogelharde ballen – van hun teamgenoten weg te houden en met knuppels naar de andere partij te slaan. De Seeker gaat op zoek naar de Golden Snitch. Wanneer deze gevangen wordt, is het spel voorbij en krijgt de partij die hem heeft gevangen 150 punten.

Quidditch World Cup, Hogwarts Legacy en Quidditch Champions

Quidditch World Cup, Hogwarts Legacy en Quidditch Champions - Coupe du monde de Quidditch, L’héritage de Poudlard et Les champions de Quidditch

De nieuwe Quidditch game zal zich afspelen in het universum van Harry Potter. In het verleden is er al een game over deze tovenaarssport geweest. Harry Potter: Quidditch World Cup verscheen in 2003 voor de PlayStation 2, GameCube, Xbox, Game Boy Advance en PC. Naast de games die gebaseerd zijn op de boeken van Harry Potter, verscheen op 10 februari 2023 voor de PS5, Xbox Series en PC de game Hogwarts Legacy, een RPG waarin je de magische wereld van Harry Potter verder kunt verkennen. De versie voor de PS4 en Xbox One komt op 5 mei; de versie voor de Nintendo Switch wordt op 25 juli verwacht. Vanwege de ongekende populariteit van alles wat met Harry Potter te maken heeft, werd onlangs bekend dat er ook een nieuwe tv-serie in de maak is.