MM logo red

Star Wars Jedi: Survivor

unknown description

Na het grote succes van Stars Wars Jedi: Fallen Order is er een vervolg op de singleplayer-game. Star Wars Jedi: Survivor kwam op 28 april 2023 uit. In dit avontuurlijke actiespel gaan de jonge Jedi Cal en zijn droid BD-1 opnieuw de strijd aan tegen The Empire. Wanneer was de release date, wat is de verhaallijn en voor welke gameconsoles komt dit spel uit? Ontdek het hier.

Wanneer kwam Star Wars Jedi: Survivor uit?

Wanneer kwam Star Wars Jedi: Survivor uit?

Tijdens de Game Awards van 2022 maakten computerspelontwikkelaars EA en Respawn Entertainment bekend dat Star Wars Jedi: Survivor officieel gelanceerd zal worden op vrijdag 28 april 2023. Ze pakten tijdens dit evenement ook uit met een gloednieuwe trailer waarin je al eens kunt proeven van de intense gameplay en uitstekende special effects die je van deze game mag verwachten. De verschijningsdatum in april kwam als verrassing, want EA en Respawn hadden eerder al gezegd dat Star Wars Jedi: Survivor 6 weken vroeger zou uitkomen. Maar om een optimale game neer te zetten, werd de release date dus uitgesteld tot 28 april.

De verhaallijn van de nieuwe Star Wars-game

De verhaallijn van de nieuwe Star Wars-game

Star Wars Jedi: Survivor speelt zich 5 jaar na de gebeurtenissen van Fallen Order af. Het hoofdpersonage Cal Kestis gaat opnieuw op reis door het heelal, samen met zijn schattige droid BD-1. Ondertussen is Cal geen Padawan meer, maar een krachtige Jedi met nieuwe vaardigheden en talenten en een gloednieuwe uitrusting. Die zal hij nodig hebben om als laatst overgebleven Jedi in het universum The Empire voor te blijven. In Star Wars Jedi: Survivor ga je alleen op avontuur doorheen het sterrenstelsel. Deze game heeft namelijk geen multiplayer-modus. Je ontmoet bekende, maar ook nieuwe vijanden en bondgenoten en moet je Jedi-training slim gebruiken om uitdagingen op te lossen, mysteries te ontrafelen en gevechten tegen The Empire te winnen. Bereid je dus maar voor op veel actie, bloedstollende gevechtsscènes en vooral veel adembenemende special effects.

Wanneer speelt Jedi Survivor zich af?

Wanneer speelt Jedi Survivor zich af?

Als je Star Wars Jedi: Fallen Order hebt gespeeld, dan weet je misschien nog hoe dat verhaal afliep. Cal ontsnapte ternauwernood aan Darth Vader en eiste zijn status als volwaardige Jedi op. De gebeurtenissen in de nieuwe game Star Wars Jedi: Survivor spelen zich 5 jaar later af. In de Star Wars-tijdlijn vindt het verhaal dus plaats in 14 BBY (Before the Battle of Yavin). Dat is 14 jaar voor het Star Wars-avontuur A New Hope, wat ervoor zorgt dat de deur open staat voor heel wat potentiële verhaallijnen en personages – zoals Obi Wan Kenobi.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Op deze platformen speel je Star Wars Jedi: Survivor

Op deze platformen speel je Star Wars Jedi: Survivor

Of je nu het liefst gamet op PlayStation, Xbox of pc, je zult Star Wars Jedi: Survivor op elk van deze gameconsoles kunnen spelen. De actiegame komt op 28 april 2023 namelijk uit voor zowel pc als voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Zoals je ziet, zullen gamers met een Xbox One of PS4 de nieuwe Star Wars-game dus helaas niet kunnen spelen. Dat komt omdat EA en Respawn Entertainment grotere maps wilden toevoegen aan deze game, met meer grafische toeters en bellen. Om de beste beeldkwaliteit en game-ervaring te garanderen, komt Jedi Survivor daarom alleen uit op next-genplatformen.

Alles over gaming

Alles over gaming

Als je (bijna) al je vrije tijd doorbrengt in je favoriete virtuele wereld, dan is het belangrijk dat je comfortabel en ongestoord kunt gamen en de juiste uitrusting gebruikt. Want een goede gaming-pc, -stoel en -monitor kunnen echt het verschil maken. En dan hebben we het nog niet over slimme accessoires zoals een headset en toetsenbord voor gamers. Kijk dus gerust eens naar onze tips voor een goede gaming set-up en geniet optimaal van de nieuwste game-releases van het jaar.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Assassin’s Creed Shadows
Games

22. mai

Assassin’s Creed Shadows

Een jaar na de lancering van Assassin’s Creed Mirage, komt de volgende game uit de populaire Assassin’s Creed-reeks: Assassin’s Creed Shadows, die op 15 november 2024 verschijnt voor de PS5, Xbox Series X & S en pc. Duik in het Japan van de 16de eeuw en strijd als een shinobi of samoerai om Japan van de ondergang te redden.

22. mai

Lees meer over
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Games

13. mai

Paper Mario: The Thousand-Year Door

Paper Mario: The Thousand-Year Door is een charmant rollenspel voor de Nintendo GameCube, dat spelers meeneemt op een avontuur met Mario in een papieren wereld. Mario moet deuren van een legendarische schat openen en Princess Peach redden, terwijl hij puzzels oplost en vijanden in turn-based gevechten verslaat. Dit spel staat bekend om zijn unieke grafische stijl, humor en innovatieve gameplay.

13. mai

Lees meer over
Stellar Blade: pre-order, nieuws en gameplay
Games

15. avril

Stellar Blade: pre-order, nieuws en gameplay

Stellar Blade, voorheen bekend als Project Eve, is een third-person action-adventure game. Het verhaal volgt Eve en haar squad in hun strijd om de aarde te heroveren na een verloren oorlog tegen buitenaardse indringers. Ontdek op deze pagina meer over dit spannende nieuwe spel.

15. avril

Lees meer over