MM logo red

Starfield: releasedatum, verhaallijn en gameplay

Sofia5 OKTOBER 2023
unknown description

Sinds 2016 heeft Game Studio Bethesda – de makers van onder andere Skyrim en Fallout 4 – gewerkt aan een sciencefiction RPG: Starfield. In deze singleplayergame, die zich in de ruimte afspeelt, verken je het heelal met je eigen ruimteschip. In dit artikel gaan we dieper in op allerlei belangrijke aspecten van Starfield.

Releasedatum Starfield

releasedatum - starfield

Op 6 september is de standaardeditie van Starfield uitgebracht. Met de premium upgrade-editie krijg je in-game extra's voor je outfit, wapen en een uitbreiding op het verhaal dat je speelt. Starfield is enkel beschikbaar voor Xbox series X | S.

Storyline Starfield

Verhaallijn Starfield

In Starfield trek je de ruimte in en zoek je naar specifieke artefacten. Dit zijn objecten die je in de game vooruit helpen. Het verhaal begint in een van de grootste steden die Bethesda ooit heeft gecreëerd: New Atlantis. Op de diverse planeten vind je objecten en grondstoffen die je kan gebruiken om ruimtestations te bouwen of je ruimteschip te upgraden. Het schip waarmee je rondreist, dient als je thuisbasis in Starfield en kan je volledig naar eigen smaak customizen. Hiermee reis je, samen met je bemanning, naar de verschillende sterrenstelsels en planeten om missies uit te voeren. Het personage dat je creëert – net zoals het schip – kan je volledig personaliseren. Je geeft je personage verder vorm met behulp van skill-punten. Er zijn 82 skills om vrij te spelen, onderverdeeld in 5 categorieën: Physical, Social, Combat, Science en Tech. Telkens wanneer je een niveau stijgt, kan je een skill-punt inzetten.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Multiplayer Starfield

Multiplayer Starfield

Het is niet mogelijk om samen met je vrienden co-op te spelen in Starfield. Je kan wel in het spel een partner en bemanning werven en samenwerken tijdens je episch avontuur.

Gameplay Starfield

Gameplay Starfield

Volgens de info die directeur Todd Howard heeft vrijgegeven, kan je zo'n 30 uur gameplay in Starfield verwachten voor de mainstory. Daarbovenop heb je nog sidequests en hoofdmissies op planeten, waardoor je het hele universum kan verkennen. Starfield is op en top een Role Playing Game (RPG), maar heeft ook zeker trekjes van een shootergame. Er zijn allerlei wapens voorhanden waarmee je op aliens en beesten kan schieten.

Microsoft heeft iets speciaals gedaan voor Starfield met een Limited Edition accessoire om je game-beleving helemaal af te maken. Er is namelijk een draadloze headset in de Starfield-kleuren gelanceerd.