MM logo red

Tekken 8

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Duelleer met je favoriete personages in het vervolg op Tekken 7: Tekken 8. Deze game, beschikbaar voor de PS5, Xbox Series X en S en pc, brengt een nieuwe verhaallijn waar een vader-zoonvete centraal staat. Ontdek hier meer over deze vechtgame.

Wat is Tekken 8?

Wat is Tekken 8?

De Tekken-reeks bestaat al een hele tijd. Het eerste deel zag het licht in 1994, oorspronkelijk als arcadespel. Een jaar later, in 1995, kwam het spel uit voor de PlayStation 1, en was zo een van de eerste 3D-vechtgames. Tekken werd al snel enorm populair en blijft een van de meest gekende vechtspellen. De serie staat bekend om zijn toegankelijke gameplay, waardoor het een breed publiek aanspreekt. Ondertussen zijn er al meerdere games in de reeks uitgebracht, met Tekken 8 als de meest recente. In Tekken 8 strijdt Jin Kazama tegen zijn vader Kazuya Mishima, die overal ter wereld voor chaos en vernieling zorgt.

Wat is nieuw in Tekken 8?

Wat is nieuw in Tekken 8?

In Tekken 8 komen veel vertrouwde gezichten terug, maar er zijn ook nieuwe elementen toegevoegd. De gameplay focust meer op agressieve tactieken. Zo introduceert het spel het nieuwe 'Heat System', waarmee je aanvallende bewegingen in je speelstijl kan verwerken. Deze bewegingen zijn uniek voor elk personage. Bovendien bevat Tekken 8 de nieuwe singleplayer-modus ‘Arcade Quest’. Hierin kan je je eigen avatar maken om mee te vechten. Ook besteedt Tekken 8 meer aandacht aan de persoonlijke verhalen van de karakters.

Welke Tekken 8-karakters zijn er?

Welke Tekken 8-karakters zijn er?

In Tekken 8 heb je de keuze uit talrijke personages om mee te vechten. Een van de bekendste is Jin Kazama, die al sinds Tekken 3 een hoofdrol speelt. Hij heeft een duivelse alter ego, Devil Jin. Zijn vader Kazuya Mishima is een van zijn beruchte tegenstanders in de reeks. De game introduceert ook vrouwelijke karakters zoals Alisa Bosconovich, bekend om haar kettingzaag, en Zafina met haar magische krachten. Dierlijke personages zoals Kuma en Panda tonen de diversiteit van de game. In totaal biedt Tekken 8 32 unieke personages, elk met hun eigen speciale krachten.

Wat is de releasedatum en op welk platform speel je Tekken 8?

Tekken 8 is beschikbaar sinds 26 januari 2024 en kan je spelen op de PlayStation 5, pc, en de Xbox Series X en S. Het spel ondersteunt cross-play, dus je kan online tegen je vrienden spelen, ongeacht op welke console zij zitten. Bij de lancering komt er een speciale editie uit, inclusief stickers, een steelbook en een metalen plaat met een brandende ketting als afbeelding.

Heeft Tekken 8 een multiplayer?

Heeft Tekken 8 een multiplayer?

Tekken 8 kan je alleen spelen, maar er is ook een multiplayer-modus. Online kan je in 16 gevechtsstages tegen je vrienden strijden met een van de 32 personages of met je eigen avatar. Offline kan je met maximaal 2 spelers spelen.

Voor online gaming heb je naast het spel ook een PS Plus- of Xbox Live-account nodig.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Paper Mario: The Thousand-Year Door
Games

13. mei

Paper Mario: The Thousand-Year Door

Paper Mario: The Thousand-Year Door is een charmant rollenspel voor de Nintendo GameCube, dat spelers meeneemt op een avontuur met Mario in een papieren wereld. Mario moet deuren van een legendarische schat openen en Princess Peach redden, terwijl hij puzzels oplost en vijanden in turn-based gevechten verslaat. Dit spel staat bekend om zijn unieke grafische stijl, humor en innovatieve gameplay.

13. mei

Lees meer over
Stellar Blade: pre-order, nieuws en gameplay
Games

15. april

Stellar Blade: pre-order, nieuws en gameplay

Stellar Blade, voorheen bekend als Project Eve, is een third-person action-adventure game. Het verhaal volgt Eve en haar squad in hun strijd om de aarde te heroveren na een verloren oorlog tegen buitenaardse indringers. Ontdek op deze pagina meer over dit spannende nieuwe spel.

15. april

Lees meer over
Black Myth: Wukong
Games

12. april

Black Myth: Wukong: pre-order, nieuws en gameplay

Black Myth: Wukong is een souls-achtige actie-RPG, geïnspireerd op het Chinese verhaal 'De reis naar het westen'. In het spel kruip je in de huid van de mythische figuur Sun Wukong, een aap met bijzondere krachten. Ontdek hier alles over deze nieuwe game.

12. april

Lees meer over