MM logo red

Wat is er reeds bekend over de Nintendo Switch 2?

unknown description

Wat weten we al over de nieuwste Nintendo Switch 2? Verschilt deze van de eerste versie (Nintendo Switch) en zijn opvolgers (zoals het Nintendo Switch Oled-model).? Je leest de geruchten hier.

Wat is de Nintendo Switch 2?

Wat is de Nintendo Switch 2?

De Nintendo Switch 2 is de opvolger van de huidige Nintendo Switch. Het systeem is een handheld die je zo los kan gebruiken, als een tablet, maar die je ook op je TV kan aansluiten. Zo kan je zowel thuis als op verplaatsing videogames spelen. Nintendo geeft zelf aan dat de Switch in eerste instantie is gericht op thuisgebruik. Deze 2de versie komt waarschijnlijk in het najaar van 2024 uit en krijgt wellicht een hogere interne opslagcapaciteit.

Wanneer komt de Nintendo Switch 2 uit?

Wanneer komt de Nintendo Switch 2 uit?

Momenteel is er nog geen officiële releasedatum vrijgegeven voor de Nintendo Switch 2. Al zijn er geruchten dat deze in de 2de helft van 2024 zal verschijnen. De Nintendo Switch verscheen 6 jaar geleden. Daarna kwam er nog een andere variant op de markt: het Nintendo Switch Oled-model. Dit model is net zo groot als de Nintendo Switch, maar heeft een groter scherm van 7 inch met intense kleuren en een hoog contrast.

Nintendo Switch-consoles

Op dit moment zijn er verschillende versies van de Nintendo Switch-console beschikbaar, waaronder

Nintendo Switch

1. Nintendo Switch: dit is de standaardversie van de Nintendo Switch-console, die je kan gebruiken in zowel de handheld- als de docked-modus. Deze komt met een set Joy-Con-controllers en een dockingstation die je op een tv kan aansluiten.

Nintendo Switch Lite

2. Nintendo Switch Lite: dit is een compactere en lichtere versie van de Nintendo Switch, speciaal ontworpen voor handheld-gaming. Het heeft geïntegreerde controllers en deze kan je niet op je tv aansluiten. Deze Switch Lite is uitsluitend bedoeld voor handheld-gaming.

Nintendo Switch Oled

3. Nintendo Switch (Oled-model): dit is een nieuwere versie van de standaard Nintendo Switch-console met een 7-inch-Oled-scherm, verbeterde audiokwaliteit en een breder verstelbare standaard. Het biedt ook 64 GB aan intern geheugen en een bekabelde LAN-poort in het dock.

Welke versie van de Nintendo Switch-console de beste is? Dat hangt af van jouw voorkeuren, behoeften en vooral jouw speelstijl.

Welke games zijn er voor de Nintendo Switch?

Nintendo Switch-games

De Nintendo Switch heeft een uitgebreide bibliotheek met games, waaronder first-party titels van Nintendo, third-party games van andere ontwikkelaars en indiegames. Enkele populaire games voor de Nintendo Switch zijn onder andere Pokémon Scarlet en Violet, Super Mario en Mario Bros Wonder. Daarnaast zijn er ook talloze indiegames en third-party titels beschikbaar voor de Nintendo Switch, waaronder populaire games zoals Stardew Valley, Hollow Knight, Celeste, Cuphead en vele anderen. Wil je meer Nintendo Switch-games ontdekken? Klik dan op de link hieronder en zoek je favoriete game uit.

Wat is Nintendo Switch Online?

Nintendo Switch Online is een betaalde abonnementsdienst die Nintendo aanbiedt voor de Nintendo Switch-console. Deze dienst heeft verschillende functies en voordelen voor Nintendo Switch-gebruikers. Enkele van de belangrijkste kenmerken van Nintendo Switch Online zijn:

Wat is Nintendo Switch Online?
  • Online multiplayer-gaming: met een Nintendo Switch Online-abonnement kunnen spelers online spelen met vrienden en andere spelers over de hele wereld in ondersteunde Nintendo Switch-games.
  • NES- en SNES-bibliotheek: abonnees hebben toegang tot een groeiende bibliotheek met klassieke NES- en SNES-games die je op de Nintendo Switch kan spelen, inclusief enkele populaire titels uit het verleden.
  • Cloudopslag: abonnees kunnen data van bepaalde games opslaan in de cloud, waardoor ze hun voortgang kunnen behouden en tussen verschillende Nintendo Switch-consoles kunnen overschakelen.

Wat is Nintendo Switch Online?
  • Cloudopslag: abonnees kunnen data van bepaalde games opslaan in de cloud, waardoor ze hun voortgang kunnen behouden en tussen verschillende Nintendo Switch-consoles kunnen overschakelen.
  • Exclusieve aanbiedingen: Nintendo biedt af en toe exclusieve aanbiedingen en kortingen voor abonnees van Nintendo Switch Online, waaronder speciale deals op digitale games en content.
  • Smartphone-app: met de bijbehorende smartphone-app kunnen abonnees voicechat gebruiken tijdens het spelen van ondersteunde games, en toegang krijgen tot aanvullende functies en informatie.

Het Nintendo Switch Online-abonnement is bedoeld om de online game-ervaring te verbeteren en extra voordelen te bieden aan gebruikers van de Nintendo Switch-console.

Welke features heeft de Nintendo Switch 2?

Aangezien er nog geen officiële features bekend zijn voor de Nintendo Switch 2 kunnen we hierover nog niet veel vertellen. Het wijst er echter wel op dat de Nintendo Switch ray-reconstruction zal bevatten. Daardoor zullen 4K-resoluties mogelijk zijn. De spelervaring zal met deze Nintendo wellicht nog scherper zijn. Ook zal er waarschijnlijk een grote interne opslagcapaciteit beschikbaar zijn, zodat je meer spelletjes kan opslaan.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn