MM logo red

Zelda Tears of the Kingdom: verhaallijn en nieuwe functies

Sofia20 JUNI 2023
unknown description

Krijg jij ook maar niet genoeg van de Legend of Zelda-videogames? Dan is er goed nieuws, want er is een vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. MediaMarkt vertelt je hier alles wat we weten over The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Wanneer komt Zelda Tears of the Kingdom uit?

Wanneer

De nieuwe Zelda-game is op vrijdag 12 mei 2023 gereleaset. Dat is later dan verwacht, want oorspronkelijk zou The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom al in 2022 verschijnen. Ondertussen zijn er ook al enkele trailers van deze nieuwe avontuurlijke actiegame gelost, waarin al een tipje van de sluier wordt opgelicht. Zo kun je al enkele nieuwe gebieden zien, waarvan er ook enkele in de lucht zweven.

De verhaallijn van Tears of the Kingdom: duister en mysterieus

Welke

Zoals we gewoon zijn van The Legend of Zelda-games, kom je ook deze keer terecht in een fantasierijke open wereld. Die verken je door de ogen van Link, een jonge held die het samen met prinses Zelda opneemt tegen duistere krachten die het koninkrijk Hyrule bedreigen. Er zijn nog niet veel details bekend over het verhaal, maar The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom lijkt wel veel duisterder te zijn dan de vorige game. In de trailer ziet het eruit alsof de kwaadaardige Ganon herleeft, maar tegen welke vijanden Link en Zelda nu exact moeten vechten, is nog niet bekend. Wat we wel al weten, is dat je veel nieuwe vaardigheden, krachten en gebieden – waaronder een soort eilanden in de lucht – mag verwachten. Een avontuur vol actie wordt Zelda: Tears of the Kingdom in elk geval.

Zijn er andere versies beschikbaar?

Toy

Zelda Tears of the Kingdom verschijnt zowel in een digitale versie als in een fysieke editie. Als je de digitale versie koopt, kun je de game onmiddellijk downloaden naar je Nintendo Switch. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de fysieke standaardeditie, zodat je jouw Legend of Zelda-collectie aan iedereen kunt tonen. Bovendien is er voor wie wilt ook een luxueuze Collectors Edition van het spel. Daarin vind je onder andere een The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom gamecard, een set van 4 speldjes, een metalen poster en nog andere goodies.

Op deze platformen speel je Tears of the Kingdom

Platform

Hoewel de vorige Zelda-game beschikbaar was voor zowel Nintendo Switch als Wii U, zal de nieuwste game The Legend of Zelda: Tears of The Kingdom op 12 mei 2023 alleen voor Nintendo Switch verschijnen. Je zult deze actie-RPG voorlopig dus enkel op je Nintendo Switch, Nintendo Switch OLED of Nintendo Switch Lite kunnen spelen. Of er later nog een versie voor een ander platform uitkomt, is niet bekend. Er zijn daarnaast wel geruchten dat er een nieuwe Limited Edition Nintendo Switch OLED uitgebracht zal worden in het thema van deze nieuwe Zelda-game.

Alles over gaming

Gaming

Misschien ben je benieuwd welke nieuwe games er binnenkort nog zullen uitkomen, naast de nieuwste Zelda-game. MediaMarkt zet de meest veelbelovende nieuwe games van 2023 op een rijtje. In afwachting kun je alvast je gamekamer in orde zetten, zodat je ongestoord in je favoriete games kunt opgaan met een krachtige gaming-pc, een uitstekende monitor en een lekker comfortabele gamingstoel om urenlang in te vertoeven.