MM logo red

De PS5 ontketent onverwachte nieuwe game-mogelijkheden

Sofia23 OKTOBER 2023
Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

De PS5 laadt sneller dan ooit tevoren, dankzij een ultrasnelle SSD. Verder staat je een hele nieuwe generatie geweldige PlayStation-games te wachten, die je nog dieper zullen onderdompelen met haptische feedback, adaptieve triggers en 3D-audio.

Met de kracht van een aangepaste CPU, GPU en SSD met geïntegreerde I/O dagen deze PlayStation-consoles de grenzen van het mogelijke uit. Je ervaart verbluffende graphics en ontdekt de nieuwe functies van de PS5. Bovendien duik je dieper in je game-ervaring met ondersteuning voor haptische feedback, adaptieve triggers en 3D-audiotechnologie.

Ray tracing brengt werelden naar een ongekend realistisch niveau. In PS5-games zijn lichtstralen individueel gesimuleerd, wat zorgt voor levensechte schaduwen en reflecties. Je geniet van vloeiende gameplay met een hoge verversingssnelheid tot 120 fps voor compatibele games, en ondersteuning voor 120 Hz op 4K-schermen.

De PS5 Digital Edition is speciaal ontworpen voor digitale games en heeft geen schijfstation. Je kan echter nog steeds games kopen, downloaden en spelen via de PlayStation Store met PlayStation-gamecards.

Extra specificaties

Extra specificaties

Naast een snelle SSD bevat de nieuwe PlayStation 5 ook een UHD blu-rayspeler en ondersteunt hij 4K. Beide modellen hebben een opslagcapaciteit van 825 GB. Tot slot heeft de PS5 een nieuwe gebruikersomgeving gekregen - met andere woorden, een nieuwe gebruikersinterface. Naast het vernieuwde uiterlijk is een van de verbeterde functies de mogelijkheid om de gebruikersinterface te openen zonder de game te pauzeren.

Sony BRAVIA XR TV's: uitermate geschikt voor de PlayStation 5

Haal het maximale uit je PlayStation 5 met de nieuwe Sony BRAVIA XR TV's. Deze tv's zijn wereldwijd de eerste met cognitieve intelligentie. Ze zijn speciaal voor de PS5 ontworpen en bieden exclusieve functies zoals Auto HDR Tone Mapping en Auto Genre Picture Mode. Auto HDR Tone Mapping optimaliseert automatisch de HDR-instellingen zodra je de PS5 aansluit. Met Auto Genre Picture Mode selecteren tv's automatisch de juiste beeldmodus, zodat je de beeldinstellingen niet hoeft te wijzigen.

Bovendien hebben alle Sony tv's in deze reeks een verversingssnelheid van 100Hz, HDMI 2.1-ingangen en HDR-ondersteuning. De lage input lag zorgt voor responsieve gameplay, waardoor je direct kunt beginnen gamen zodra je de PS5 aansluit.

Beter, mooier geluid

Beter, mooier geluid

De PS5 levert, dankzij de Tempest-engine, aanzienlijk verbeterde geluidskwaliteit ten opzichte van zijn voorgangers. In 3D-omgevingen kan je met behulp van deze technologie nauwkeurig bepalen waar het geluid vandaan komt. Tijdens een regenbui in een game kun je bijvoorbeeld elke druppel horen vallen. Houd er rekening mee dat deze functie in eerste instantie alleen compatibel is met Pulse 3D-headsets.

Geoptimaliseerd voor 3D-audio

Geoptimaliseerd voor 3D-audio

De draadloze PULSE 3D-headset is speciaal geoptimaliseerd voor 3D-audio op de PlayStation 5. Dankzij Tempest 3D AudioTech zit je op de PS5 midden in een ongelooflijk meeslepend geluidsuniversum waarin het lijkt alsof het geluid uit alle richtingen komt.

DualSense draadloze controller

DualSense draadloze controller

De DualSense-controller heeft een tweekleurig ontwerp, haptische feedback en adaptieve triggers. Dus wanneer je een racegame speelt, ervaar je het verschil in oppervlak en voel je de spanning van je handelingen op de L2- en R2-knoppen. De lichtbalk is verplaatst naar de voorkant van deze PS5-controller, en de 'Delen'-knop is vervangen door een 'Maken'-knop. Tot slot is de DualSense uitgerust met een ingebouwde microfoon. Hierdoor kunnen gamers probleemloos communiceren met vrienden en teamgenoten zonder dat ze een headset nodig hebben.

De controllers zijn eveneens beschikbaar in diverse kleuren: Starlight Blue, Nova Pink, Galactic Purple, Midnight Black en Cosmic Red. De Galaxy-collectie biedt een intergalactisch scala aan kleuropties voor de DualSense draadloze controller.

De nieuwe draadloze PlayStation-controller: DualSense Edge

De nieuwe draadloze PlayStation-controller: DualSense Edge

De nieuwe draadloze PlayStation DualSense Edge-controller zit boordevol nieuwe functies die zijn ontworpen om je een unieke game-ervaring te geven. Je kunt bijvoorbeeld de doppen van je joystick op 3 verschillende manieren aanpassen en de back-knoppen gebruiken om je game-ervaring te verbeteren. Door de FN-knoppen onderaan de controller te gebruiken in combinatie met de 4 knoppen aan de rechterkant, wijzig je eenvoudig het profiel dat je voor elke game hebt ingesteld. Met de FN-knop, in combinatie met de pijltjes aan de linkerkant, regel je het volume of het geluid van je game.

Aan de achterkant van de controller vind je 2 triggers met 3 verschillende posities, die bepalen hoe ver je de R2- of L2-knop moet indrukken voordat deze reageert. Dit kan handig zijn voor games als Call of Duty of Ratchet and Clank. PlayStation heeft de vorm van de controller behouden. De handgrepen van de PS5-controller zijn echter iets smaller geworden en lopen aan de onderkant taps toe. De case komt met een gevlochten kabel inclusief een blokje met vergrendelingsmogelijkheid. Je kan de USB-C-kabel in dit blok steken en aansluiten op je controller. Door de schijf naar beneden te trekken, zet je je kabel vast en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabels uit je controller vallen. Tot slot biedt het afneembare klepje in de behuizing je de mogelijkheid om je controller veilig op te laden terwijl hij binnenin zit.

Nieuw model PlayStation 5

Nieuw model PlayStation 5

Sony heeft aangekondigd dat er een nieuw model van de PlayStation 5 beschikbaar komt: de PS5 Slim. Dit model is kleiner en lichter dan de PS5 die vanaf de lancering beschikbaar was. De PS5 Slim is 30% kleiner en weegt 18% tot 24% minder. De Slim-versie heeft dezelfde kracht, maar biedt iets meer opslagruimte, namelijk 1 TB in plaats van 825 GB. Bovendien is er bij deze nieuwe versie de mogelijkheid om een losse schijfstation aan de digitale editie te koppelen, zodat je nog steeds je fysieke PS5- en PS4-games kunt spelen op je nieuwe PS5. Sony levert de PS5 Slim met een horizontale standaard. Wil je de PS5 liever rechtop hebben? Een verticale standaard is apart verkrijgbaar.

Ontdek het nieuwe design van de PlayStation VR2-headset

Ontdek het nieuwe design van de PlayStation VR2-headset

Sony bracht de nieuwe PlayStation VR2-headset in februari 2023 uit. Een van de belangrijkste verschillen tussen de nieuwe VR2-headset en de vorige VR-bril is de beeldkwaliteit. De oude VR-bril had een Oled-scherm van 960 x 1080 pixels per oog, terwijl de nieuwe bril tot 2000 x 2040 pixels per oog heeft. Deze resolutie maakt het mogelijk om een 4K HDR-beeld te verkrijgen. De zichthoek van de nieuwe VR2-bril is ook vergroot, van 100 naar 110 graden.

Naast de verbeterde beeldkwaliteit heeft PlayStation ook andere functies toegevoegd, zoals intelligente eyetracking. Dit systeem volgt je oogbewegingen en past zich daar automatisch op aan. In combinatie met 3D-audio zorgt dit voor een unieke game-ervaring. 3D-audio-immersie garandeert totale onderdompeling in de game en een perfecte aanpassing van het geluid. Zo weet je precies waar je tegenstanders zich bevinden, kan je een personage horen fluisteren in je linker- of rechteroor, en past het geluid zich dynamisch aan terwijl je je hoofd beweegt.

Is de PS5 compatibel met oudere games?

Is de PS5 compatibel met oudere games?

De PS2 en PS3 (eerste generatie) waren de laatste consoles van Sony die backwards compatibel waren, wat betekent dat je de meeste PS1- en/of PS2-games op deze consoles kon spelen. Hoewel latere consoles deze functie niet meer hadden, is de PlayStation 5 compatibel met de meeste PS4-games.

Welke games zijn beschikbaar voor de PS5?

Welke games zijn beschikbaar voor de PS5?

Er zijn verschillende PS5-games uitgebracht, variërend van God of War: Ragmarok en Assassin’s Creed Mirage tot FC 24 en Hogwarts Legacy, dus er is voor elk wat wils. Bovendien zijn er tal van andere titels aangekondigd. Het goede nieuws is dat je voor sommige games gratis naar de PS5 kan upgraden, waaronder Assassin's Creed: Valhalla en Spider-Man: Miles Morales.

Bekijk de beste PS5-games

Verschillende PS5-accessoires

Er zijn diverse accessoires beschikbaar voor de PS5 om je game-ervaring nog prettiger en dynamischer te maken. Zo kan je jezelf tijdens het gamen in HD-kwaliteit met de HD-camera filmen en je favoriete muziek en films op afstand bedienen dankzij de multimedia-afstandsbediening. Daarnaast kan je je DualSense-controller na een gamesessie eenvoudig via het oplaadstation opladen en geniet je van kwaliteitsgeluid met de draadloze 3D Pulse-headset.

PlayStation Plus- of PlayStation Store-kaarten

PlayStation Plus- of PlayStation Store-kaarten

Wist je dat je bij MediaMarkt PlayStation Plus- of PlayStation Store-kaarten kunt vinden? Deze kaarten zijn geschikt voor persoonlijk gebruik of om als cadeau te geven en zijn verkrijgbaar in de winkel. Met een PlayStation Plus-abonnement krijg je toegang tot gratis maandelijkse games, exclusieve content en online multiplayer-gaming. Leden met een PlayStation Plus-abonnement profiteren bovendien vaak van exclusieve kortingen.

Een van de mogelijkheden van een PlayStation Store-kaart is om er een game mee te kopen. Heb je bijvoorbeeld een cadeaukaart ter waarde van € 60,- ontvangen? Zoek dan je favoriete game in de PlayStation Store en koop deze met je cadeaukaart. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende bedragen, waaronder € 10,-, € 20,-, € 25,-, € 50,-, € 60,- en € 100,-.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn