MM logo red

Dit is onze top 10 van de goedkoopste wasmachines

unknown description

Ben je op zoek naar een goedkope wasmachine? Ontdek wat een wasmachine gemiddeld kost en waarop je bij de aankoop van een nieuw toestel best let. We vereenvoudigen je keuze en zetten je op weg met onze 10 favoriete goedkope wasmachines van bekende wasmachinemerken zoals Bosch , Beko en Miele . Deze wasautomaten variëren in prijs, zodat je er een kunt kiezen die met je budget overeenkomt.

Wat kost een wasmachine?

Wat kost een wasmachine?

De prijzen van wasmachines verschillen aanzienlijk. Zo bestaan er goedkope wasmachines tot € 400,-, maar vind je evengoed wasmachines van meer dan € 1.000,-. Waarin zit nu precies het verschil? Je betaalt extra voor een wasmachine met meer programma’s en functies, maar ook voor toestellen van een groter formaat en een betere bouwkwaliteit. Die laatste factor beïnvloedt bovendien de levensduur van je wasmachine. Maak voor jezelf de afweging hoeveel jij aan een wasmachine wilt spenderen en over welke functies of eigenschappen het apparaat zeker moet beschikken.

Beste goedkope wasmachines vinden? Zo kun je ze vergelijken

Beste goedkope wasmachines vinden? Zo kun je ze vergelijken

Om de meest geschikte wasmachine te vinden voor jouw behoeften en budget, vergelijk je best verschillende goedkope wasmachines. Kijk vooral naar het aantal programma’s: katoen, wol, fijne was, synthetisch … en bepaal welke je zeker nodig hebt. Sommige goedkopere modellen beschikken bovendien over extra functies, zoals automatische wasmiddeldosering of stomen. Controleer vervolgens zeker het energielabel van elke wasmachine. Dat duidt het gemiddelde jaarlijkse verbruik en dus de energiezuinigheid van het toestel aan. Je vergelijkt best goedkope wasmachines van ongeveer dezelfde grootte, aangezien ook de afmeting van de machine een rol in haar prijs speelt.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een goedkope wasmachine?

Waar moet je op letten bij de aankoop van een goedkope wasmachine?

Als je een nieuwe goedkope wasmachine kiest, loont het de moeite om na te gaan of het toestel een koolborstelloze motor heeft. Die zorgt er namelijk voor dat de wasautomaat minder snel slijt. Maar dat is niet alles: een machine met een motor zonder koolborstels is ook extra stil. Wil je de goedkoopste wasmachine voor minder dan € 400,-? Houd er dan rekening mee dat het toestel doorgaans meer lawaai maakt en minder energiezuinig is. Als de wasmachine trilt bij het centrifugeren, kun je dit wel eenvoudig oplossen met trillingsdempers. Toestellen van € 500,- tot € 600,- zijn vaak van iets geavanceerdere functies voorzien en bieden een betere bouwkwaliteit.

Op zoek naar een goedkope Miele-wasmachine?

Op zoek naar een goedkope Miele-wasmachine?

Wasmachines van het merk Miele staan bekend om hun hoge bouwkwaliteit. Daardoor ligt de prijs van een Miele-wasmachine gemiddeld ook wat hoger. Een goedkope Miele-wasmachine kost zo al snel meer dan € 500,-. Toch is dit mogelijk de investering waard, omdat wasmachines met kwaliteitsonderdelen over het algemeen langer meegaan en minder reparaties vereisen. Zeker als je het toestel regelmatig grondig reinigt. Als je specifiek je zinnen op een wasmachine van Miele hebt gezet, houd dan in de gaten wanneer er promoties zijn op bepaalde modellen om van kortingen te genieten.