MM logo red

Dit zijn onze top 10 wasmachinemerken

Bram2 OKTOBER 2023
unknown description

Wat voor jou de beste wasmachine is, hangt af van je eigen behoeften. Als je bijvoorbeeld graag snel wast, dan past een extra snelle wasmachine wellicht bij je. Wie niet graag strijkt, kan dan weer voor een wasmachine met stoomfunctie opteren. Je hebt verder ruime wasmachines voor grote ladingen was en modellen met een kleine trommel. Keuzestress? Laat je inspireren door onze 10 favoriete wasmachinemerken.

Wasmachines vergelijken: hierop moet je letten

Wasmachines vergelijken: hierop moet je letten

Welke wasmachine moet je kopen? Voordat je een keuze maakt, loont het de moeite om verschillende merken en modellen van wasmachines met elkaar te vergelijken. Kijk eerst naar het budget dat je wilt uitgeven: zoek je een goedkope wasmachine of investeer je liever in een premiummodel? Vervolgens vergelijk je belangrijke specificaties zoals de afmetingen van de wasmachine, de capaciteit (hoeveel wasgoed past er in de trommel?) en het verbruik. Zo bestaan er heel zuinige wasmachines (energielabel A+++) die een verschil in je energiefactuur kunnen maken. Wil je een stille wasmachine, let dan goed op het geluidsniveau tijdens het centrifugeren. Men geeft dit aan in decibel (dB).

Welke wasmachinemerken zijn er allemaal? Onze 10 favorieten

Welke wasmachinemerken zijn er allemaal

Bij MediaMarkt vind je een ruim assortiment wasmachines van allerlei merken en in diverse prijsklassen. Zo kun je uit goedkope wasmachines, middenklassers en luxemodellen kiezen. Het prijsverschil heeft voornamelijk te maken met het aantal functies waarover de wasmachine beschikt, en de energiezuinigheid van het toestel. Ook de kwaliteit (en bijgevolg de levensduur) van de wasmachine heeft een invloed op de prijs. Hieronder geven we je alvast een overzicht van de 10 beste wasmachinemerken volgens MediaMarkt.

Hoe herken je een goede wasmachine?

Hoe herken je een goede wasmachine?

Wat voor de ene een goede wasmachine is, is voor de andere misschien niet het meest geschikte model. Ga dus voor jezelf na welke functies en eigenschappen je belangrijk vindt en kies een wasmachine die aan deze vereisten voldoet. Je kunt naar specificaties als vulcapaciteit, energiezuinigheid en aantal programma’s kijken om wasmachines te vergelijken. Neem daarvoor zeker voldoende tijd, want een wasmachine gaat gemiddeld 10 tot wel 15 jaar mee. De levensduur van een wasmachine hangt af van de bouwkwaliteit van het toestel. Een goede wasmachine slijt doorgaans namelijk minder snel dankzij de stevige onderdelen. Hoelang een wasmachine meegaat, heeft natuurlijk ook te maken met hoe vaak je ermee wast en hoe je het apparaat gebruikt en onderhoudt.

Top 10 beste wasmachines

Top 10 beste wasmachines

Met onze tips en advies om de beste wasmachine te vinden kom je al een heel eind. Raak je er desondanks toch niet meteen over uit welke wasmachine te kiezen? Geen zorgen, want we delen onze persoonlijke top 10 van de beste wasmachines van het moment. We kozen toestellen van verschillende merken voor zowel kleine als grotere budgetten en met een verscheidenheid aan functies: automatische wasmiddeldosering, stomen, antikreuk, kinderbeveiliging … Je kunt bovendien via de filters je gewenste formaat aangeven, zodat de wasmachine zeker in je wasruimte, keuken of badkamer past.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
wasmachine stinkt - preview
Wassen & drogen

Stinkt je wasmachine? Dit is wat je er aan kunt doen

Lees meer over
goedkope wasmachine - preview
Wassen & drogen

Dit is onze top 10 van de goedkoopste wasmachines

Lees meer over
wasmachine reinigen - header
Wassen & drogen

Wasmachine reinigen: daarom is het belangrijk

Lees meer over