Mediamarkt Logo
Kies een winkel
Toon alle winkels
MM logo red

Hoe laat ik lucht circuleren in mijn barbecue?

unknown description

Ben jij nog op zoek naar de juiste aanpak om lucht in je barbecue te laten circuleren? Ontdek hier waar je op moet letten zodat je barbecue optimaal opwarmt.

Welke barbecues hebben ventilatiegaten?

Welke barbecues hebben ventilatiegaten?

Barbecues met deksels hebben vaak ventilatieroosters of -gaten. Deze ventilatieopeningen helpen bij het regelen van de luchtstroom en de temperatuur binnenin de barbecue. Kogelbarbecues, kamado's en sommige gasbarbecues zijn voorbeelden van barbecues met ventilatieroosters.

Via de onderste ventilatiegaten regel je de warmte in je barbecue door lucht toe te laten. De bovenste ventilatiegaten dienen dan weer voor de afvoer van rook. Door deze ventilatiegaten efficiënt te gebruiken, kan je jouw barbecue heel snel heet krijgen. Wil je meer weten over welke barbecue het best bij jou past? Lees het hier allemaal in onze BBQ-gids.

Hoe zet je je barbecue aan? (stappenplan)

Hoe zet je je barbecue aan?

Om een barbecue aan te steken, volg je deze stappen:

  1. Plaats de houtskool of briketten in de barbecue en maak een kleine kuil in het midden.
  2. Gebruik aanmaakblokjes of -vloeistof om het vuur aan te steken. Plaats deze onder de houtskool of briketten.
  3. Wacht tot de houtskool of briketten gloeien en bedekt zijn met een laagje as voordat je begint met barbecueën.

Elke barbecue is anders. Lees daarom de specifieke instructies van jouw barbecue en volg altijd de nodige veiligheidsvoorschriften. Wil je meer weten over hoe je een houtskoolbarbecue aansteekt? Ook daarmee helpen we je graag verder. Organiseer jij binnenkort een barbecue in frissere temperaturen? Lees dan ons advies en onze tips over een geslaagde winterbarbecue.

Hoe open je de ventilatiegaten van je barbecue?

Hoe open je de ventilatiegaten van je barbecue?

Om de ventilatiegaten van de barbecue te openen, zoek je naar de regelknoppen of schuifregelaars. Die bevinden zich meestal aan de onderkant en bovenkant van de barbecue. Draai of schuif deze regelaars open om meer lucht toe te laten, en verhoog daarmee temperatuur in de barbecue. Door de ventilatiegaten weer gedeeltelijk of volledig te sluiten, verlaag je de temperatuur van je barbecue weer.

Wil jij niet aan de slag met ventilatiegaten maar ben je eerder gewonnen voor een elektrische barbecue? Bekijk dan hier ons assortiment elektrische barbecues.

Bekijk alle barbecue artikelen (8)
barbecuekolen het heetst- preview
Barbecues

Krijg je barbecuekolen heet in 1, 2, 3

Welke kolen gebruik ik het best voor de barbecue en hoe krijg ik ze het snelst heet? Hier ontdek je de verschillende koolsoorten, hoe je een houtskoolstarter gebruikt en wat ventilatiegaten doen om je barbecue snel warm te krijgen.

Lees meer over
winterbarbecue - preview
Barbecues

Zo organiseer je een geslaagde winterbarbecue

Een geslaagde winterbarbecue, hoe begin je daar nu aan? Welke gerechten maak je klaar, welke dranken serveer je en hoe maak je het gezellig? Wij zetten onze tips op een rijtje.

Lees meer over
Tips om je houtskoolbarbecue in vuur en vlam te zetten
Barbecues

Tips om je houtskoolbarbecue in vuur en vlam te zetten

Een houtskoolbarbecue is een plezier om op te koken. Tenminste als je weet hoe je hem moet gebruiken. Kom hier te weten hoe je een houtskoolbarbecue aansteekt, waarop je op moet letten en hoe je er vervolgens mee werkt.

Lees meer over
Houtskool of briketten voor de BBQ?-overview
Barbecues

Houtskool of briketten voor de BBQ?

Bij het barbecueën draait alles om het maken van de juiste keuze: houtskool of briketten? Elke brandstof heeft zijn unieke eigenschappen. Kies je voor de intense hitte van houtskool of de gelijkmatige warmte van briketten? Ontdek hier wat het beste bij je barbecueplannen past.

Lees meer over
Wat kies je voor je gasbarbecue: butaan- of propaangas?
Barbecues

Wat kies je voor je gasbarbecue: butaan- of propaangas?

Voor terrasverwarmers en gasbarbecues kan je butaan- of propaangas gebruiken, afhankelijk van het type apparaat en de gebruikte gasdrukregelaar. Terwijl sommige heaters en barbecues exclusief zijn ontworpen voor een specifiek type gas, bieden andere de flexibiliteit om beide soorten gas te gebruiken. We leggen je in dit artikel uit welk type gas geschikt is voor jouw barbecue.

Lees meer over
Hoe sluit je een gasfles op een gasbarbecue aan?
Barbecues

Hoe sluit je een gasfles op een gasbarbecue aan?

Als je niet zeker weet hoe je een gasfles veilig op je gasbarbecue aansluit, is er hulp beschikbaar. Dit artikel geeft advies over hoe je een gasfles op de juiste manier aansluit. Zo is je barbecue klaar en veilig voor gebruik en zul je er zorgeloos van kunnen genieten. Volg de stappen nauwkeurig en een veilige barbecue-ervaring is gegarandeerd.

Lees meer over