
- 250 gram bloem
- 4 grote eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 480 ml karnemelk
- 120 gram ongezouten boter
- Snufje zout
- Snufje kardemom
Noorse wafels, traditioneel hartvormig, zijn dunner en zachter dan de klassieke Belgische wafels. Maar thuis bak je ze zo dik of zo dun als je zelf wilt. Volg ons recept voor verse Noorse wafels en serveer ze als ontbijt, snack of als een romantische verrassing met Valentijn.
🍽️ Aantal porties: 8 - ⏲️ Voorbereidingstijd: 10 minuten - 🥘 Bereidingstijd: 24 minuten.
Wafels bakken gaat vlot met een wafelijzer. Volg de stappen hierboven om het beslag te bereiden. Als je hartvormige wafels wilt, gebruik dan een hartvormig wafelijzer. Natuurlijk kan je dit recept ook gebruiken voor rechthoekige wafels. Zo tover je in een handomdraai de heerlijkste wafels op tafel voor elke gelegenheid. Neem ook eens een kijkje bij onze andere recepten voor meer culinaire inspiratie.