MM logo red

Wat betekenen de symbolen op een combi-microgolfoven?

Amina1 FEBRUARI 2024
unknown description

Wil je een ovenschotel bereiden, brood ontdooien of je favoriete groenten grillen? Als je voor een combi-microgolfoven kiest, doe je dit allemaal met één handig toestel. In deze blog lees je meer over alle verschillende functies van dit toestel en leggen we uit wat de symbolen op je combimagnetron precies betekenen.

De heteluchtfunctie van jouw combi-microgolfoven

De heteluchtfunctie van jouw combi-microgolfoven

Bij de heteluchtfunctie blaast de ventilator de warme lucht op een regelmatig tempo en verdeelt zo de warmte gelijkmatig over je combi-microgolfoven. Zo krijg je niet alleen een krokant korstje, maar kan je meerdere schotels ineens opwarmen. Het grootste verschil met de andere functie zoals boven- onderwarmte is dat de heteluchtfunctie alle wanden tegelijkertijd verwarmt. Zo regel je de temperatuur heel plaatselijk. Meerdere maaltijden, ovenschotels of andere gerechten in een keer opwarmen is voor deze stand een fluitje van een cent. Hoe herken je de heteluchtfunctie van jouw combi-microgolfoven? Zoek tussen de symbolen naar het ventilatorpictogram. Dat is het teken voor heteluchtoven. Soms zie je een ventilator met een streep onder of boven het symbool. Dat is de hoog-laag warmtefunctie, wat niet hetzelfde is als de heteluchtfunctie. Heb je een oven? Dan herken je deze zelfde symbolen op je elektrische of heteluchtoven. We helpen je ook graag verder om de betekenis van de symbolen op je oven te begrijpen.

Een combi-microgolfoven met onder-en bovenwarmte

Een combi-microgolfoven met onder-en bovenwarmte

Het belangrijkste verschil tussen de heteluchtfunctie en de onder-en bovenwarmte is dat bij de laatste de warmte alleen van onder en boven komt, waardoor de hete lucht niet gelijkmatig door de combi-microgolfoven circuleert. Waarvoor gebruik je deze stand dan? De bovenwarmte zet je aan wanneer je een schotel wil gratineren of een maaltijd een krokant korstje wil geven. Kies voor de onderwarmtefunctie om een taart of quiche te bakken. Deze instelling bakt je taarten goed door en zorgt voor een heerlijk krokante deegkorst, zoals bij pizza. Het symbool van onder- en bovenwarmte herken je als volgt: zoek naar een ventilator met (afhankelijk van onder- of bovenwarmte) een horizontale streep onder of boven de ventilator.

Zo gebruik je de grillfunctie van je combi-migrogolfoven

Zo gebruik je de grillfunctie van je microgolfoven

Een combi-microgolfoven met een grillfunctie is altijd een goed idee. Want naast eten opwarmen, vlees ontdooien en popcorn laten knallen, tovert de grillfunctie jouw combi-microgolf om in een barbecue. Net zoals op de barbecue wordt het eten met de grillstand mooi bruin aan de buitenkant en gaart het langzaam aan de binnenkant. Gebruik je een grillrooster, dan plaats je het eten nog dichter bij de warmtebron en krijg je mooie grillstrepen.

Zo gebruik je de grillfunctie van je microgolfoven

Zo gebruik je de grillfunctie van je combi-microgolfoven:

  1. Bereid je vlees of groenten zoals je gewoonlijk doet.
  2. Leg het ingrediënt op de rooster in je microgolf en plaats een hittebestendig bord onder het rooster om eventuele druppels op te vangen.
  3. Stel de combi-microgolfoven in op de grillstand, kies het aantal minuten en druk op ‘start’.
  4. Wanneer de timer afgaat, is het tijd om te genieten.

Ben je helemaal verkocht aan het idee van een combi-microgolfoven met grill? Bekijk hier alle opties en kies jouw microgolfoven.

De ontdooifunctie van je combi-microgolfoven

De ontdooifunctie van je microgolfoven

Zoek je de ontdooifunctie op je combi-microgolfoven? Zoek dan naar een symbool met een sneeuwvlok en een druppel. Dat is de ontdooifunctie. Deze functie is handig om producten te ontdooien zonder ze door te verwarmen. Op deze manier gaar je het product niet, maar breng je het weer op temperatuur. Wil je vermijden dat jouw eten uitdroogt in je microgolfoven? Gebruik dan een afdekschaal voor over je bord. Kies de ideale maat bij onze accessoires voor microgolfovens.

Een combi-microgolfoven met pizzastand/crispfunctie

Een microgolfoven met pizzastand/crispfunctie

Wie deze pizza/crispfunctie wil gebruiken, houdt voornamelijk van een krokante bodem. Deze instelling zorgt ervoor dat er extra veel warme lucht aan de onderkant van de microgolfoven circuleert. Enkel zo krijg je de bodem crispy. Hoe herken je de pizzastand? Zoek naar het heteluchtsymbool (ventilator) met een horizontale streep eronder.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Wat is het beste cappuccino-apparaat van 2023?
Koffiemachines

Wat is het beste cappuccino-apparaat van 2024?

Lees meer over