MM logo red

Halloween: duik in onze griezelgids

Milan19 OKTOBER 2023
unknown description

De spanning neemt toe naarmate Halloween nadert. Het is de geschikte tijd om onvergetelijke momenten met familie en vrienden te creëren. Heb je receptideeën nodig of ben je op zoek naar een enge film? Blader door onze gids en ontdek de beste manieren om Halloween te vieren.

Wat viert men op Halloween?

Wat viert men op Halloween? blok 2

Halloween, dat plaatsvindt op 31 oktober, is een wereldwijd festival dat zijn oorsprong vindt in Keltische tradities. De Kelten geloofden dat op 31 oktober geesten terugkeerden om hen te achtervolgen. Om deze geesten te verdrijven, verkleedden ze zich als angstaanjagende figuren en staken ze vreugdevuren aan. Langzaam maar zeker evolueerde deze traditie tot een kleurrijk en warm feest. Tegenwoordig draait Halloween om creativiteit, gezelligheid en plezier. Volwassenen en kinderen transformeren tot angstaanjagende wezens en vormen zo het hart van het festival. Kinderen gaan van deur tot deur om traktaties te verzamelen en spreken de beroemde zin "trick or treat" uit.
Halloween biedt ook de gelegenheid om je verbeelding de vrije loop te laten door samen met familie en vrienden pompoenen uit te snijden en je huis met spinnenwebben, skeletten en vleermuizen te versieren. Het is tevens een kans om samen met vrienden horrorfilms te kijken.

De 5 beste horrorfilms voor Halloween

De 5 beste horrorgames voor Halloween

Evil Dead Rise (16+): Ellie, een moeder van 3 kinderen, krijgt bezoek van haar zusje Beth. Hun hereniging verandert al snel in een nachtmerrie wanneer ze een vreemd boek ontdekken dat in de kelder van het gebouw verborgen ligt...

The Pope's Exorcist (16+): Pater Gabriele Amorth leidt een onderzoek in het Vaticaan na een angstaanjagende ontdekking van een behekste jongen. Dankzij het onderzoek van pater Gabriele Amorth ontdek je wat het Vaticaan vergeten wilde houden. Deze film is geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

De 5 beste horrorfilms voor Halloween

Scream VI (16+): Wanneer de zusjes Samantha en Tara Carpenter en de tweeling Mindy en Chad Meeks-Martin naar New York verhuizen, worden ze opnieuw het slachtoffer van een reeks misdaden gepleegd door een nieuwe moordenaar die zich onder de naam Ghostface schuilhoudt.

The Conjuring Universe: 6 Film Collection – DVD (16+): een verzameling van 6 horrorfilms uit het Conjuring-universum: Annabelle, Annabelle: The Creation of Evil, Annabelle: The House of Evil, Conjuring: The Warren Files, Conjuring 2: The Enfield Case en The Nun.

The Black Phone (16+): Een sadistische gemaskerde moordenaar houdt een verlegen jongen genaamd Finney Shaw gevangen in een geluidsdichte kelder. Wanneer een losgekoppelde telefoon begint te rinkelen, ontdekt hij iets dat hem zou kunnen redden.

De 5 beste horrorgames voor Halloween

De 5 beste horrorgames voor Halloween

Alone in the Dark (18+), beschikbaar voor PS5 en Xbox Series X en S: de oom van Emily Hartwood is verdwenen in het zuiden van de Verenigde Staten. Dus gaat ze samen met privédetective Edward Carnby op zoek naar hem in een psychiatrische inrichting, Derceto Manor. Pre-order het spel vandaag nog en ontvang het zodra het op 16 januari 2024 uitkomt.

The Quarry (18+), beschikbaar op PS5 en Xbox Series X en S: de jonge begeleiders van Hackett's Quarry besluiten een feestje te geven om hun laatste dag op vakantiekamp te vieren. Er zijn geen kinderen, geen volwassenen en geen regels. Het loopt al snel uit de hand.

De 5 beste horrorgames voor Halloween

Fobia St. Dinfna Hotel (16+), beschikbaar op de PlayStation: het St. Dinfna Hotel is het onderwerp van geruchten over vreemde verdwijningen en paranormale activiteit. Je neemt de rol aan van journalist Roberto Leite Lopes om dit verhaal te ontrafelen.

Luigi's Mansion (vanaf 7 jaar), beschikbaar op de Nintendo Switch: Mario en zijn vrienden zijn uitgenodigd in een gigantisch hotel genaamd het Eeuwige Rustoord (the Eternal Rest). Echter, iedereen wordt door Koning Boo omgetoverd tot schilderijen, behalve Luigi.

The Walking Dead Destinies (18+), beschikbaar op PS4, PS5 en Nintendo Switch: kruip in de huid van Rick Grimes, die alleen ontwaakt in een ziekenhuis, omringd door doden. Herenig je met je bondgenoten en vecht samen tegen de walker-apocalyps op iconische locaties uit The Walking Dead.

Halloween: versieringen

Halloween: versieringen

Als je van unieke, persoonlijke decoraties houdt, dan is doe-het-zelven iets voor jou. Halloween is de geschikte gelegenheid om je interieur en exterieur te versieren en een angstaanjagende sfeer te creëren zodra je gasten arriveren.

Maak lantaarns van pompoen. Gebruik lege glazen potten, waxinelichtjes en oranje verf. Verf eerst de potten oranje en teken er dan pompoengezichten op met een zwarte stift. Plaats er tot slot een waxinelichtje in.

Om spoken te maken, blaas je een ballon op, bedek je hem met een wit laken en teken je de ogen en mond met een zwarte stift. Daarna kun je de spookjes in je huis en tuin verspreiden. Als je je gasten bang wilt maken, is het toevoegen van nepspinnen, -slangen en -vleermuizen een goede optie.

Halloween: versieringen

Versier je woonkamer door slingers van spoken met plakband aan het plafond te hangen. Plaats daarnaast zwarte, paarse en oranje kaarsen en papieren vleermuizen op je planken. Je kan deze papieren vleermuizen van tevoren maken. Om de sfeer nog griezeliger te maken, voeg je portretten van zombies of heksen toe aan de inrichting.

Vergeet tot slot niet je tafel te versieren als je een Halloweenmaaltijd bereidt. Kies voor een donker tafelkleed, compleet met spinnenweb placemats en papieren servetten met Halloween-motieven. Om het geheel een speels tintje te geven, kan je plastic minipompoenen op tafel zetten.

Geslaagde monsterlijke Halloweenrecepten

Geslaagde monsterlijke Halloweenrecepten

Halloween is een unieke gelegenheid om creatieve en gruwelijk lekkere recepten te bedenken. Verken enkele onweerstaanbare suggesties. Zorg ervoor dat je alle keukengerei en benodigdheden bij de hand hebt voordat je aan de slag gaat.

Heksenvingers: snijd hotdogbroodjes in de vorm van vingers en voeg een amandelschilfer toe als vingernagelgeleider. Bak ze vervolgens in de oven om ze knapperig te maken en serveer ze met ketchup voor een angstaanjagend effect.

Bloederige oogsoep: mix met je blender een soep van pompoen of groente naar keuze en voeg mini mozzarellabolletjes toe als ogen. Werk af met een beetje tomatensaus rond de ogen voor een bloederig effect.

Spider cupcakes: bak je favoriete chocolade cupcakes. Versier ze vervolgens naar wens met donker glazuur. Maak spinnenogen met oogvormige snoepjes en gebruik pretzels als poten.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
We snacken naar het EK!
Seizoensitems

19. mei

Krijg de nationale airfryer cadeau!

Het is bijna zover! Op 14 juni 2024 start het EK voetbal in Duitsland en kunnen we onze Rode Duivels weer naar voren schreeuwen.

19. mei

Lees meer over
EK 2024 in Duitsland: alles wat je nodig hebt om te genieten van de matchen
Seizoensitems

15. mei

EK 2024 in Duitsland: alles wat je nodig hebt om te genieten van de matchen

Van 14 juni tot en met 14 juli 2024 organiseert Duitsland het EK voetbal. Dat betekent weer tal van matchen bekijken, spanning, frustratie en plezier. We hebben alle benodigdheden voor je op een rijtje gezet, zodat je het EK 2024 thuis of onderweg zorgeloos kan beleven.

15. mei

Lees meer over
BTW-dagen bij MediaMarkt
Seizoensitems

27. februari

BTW-dagen bij MediaMarkt: shop met BTW-voordeel

Het beste moment om een smartphone, laptop of smart-tv te scoren? Markeer de BTW-dagen in je agenda, want tijdens deze actieweek betaal jij geen belasting op je aankopen van meer dan €100,-. Je kan kiezen uit een groot deel van ons assortiment, zowel online als in de winkel.

27. februari

Lees meer over