MM logo red

Internationale Koffiedag: zin in een kopje koffie?

Milan6 NOVEMBER 2023
unknown description

Op 01 oktober is het Internationale Koffiedag. Deze dag is in 2015 voor het eerst geïnitieerd en gevierd door de Internationale Koffieorganisatie, met als doel het intense werk van koffieproducenten over de hele wereld te erkennen. Voor velen onder ons is koffie meer dan een dagelijkse gewoonte: het staat voor gezelligheid, welzijn en delen met familie en vrienden.

Een eerlijke, ethische en duurzame economie in de koffie-industrie

Coffee - image

Dit evenement bevestigt het belang van een eerlijke, ethische en duurzame economie in de koffie-industrie en moedigt iedereen aan om weloverwogen keuzes te maken bij het kopen van hun favoriete koffie. Het is ook een gelegenheid om meer te weten te komen over de geschiedenis en de variëteiten van deze populaire drank en om de koffiemachines te ontdekken waarmee je van kwaliteitskoffie kan genieten, zoals de Nespresso original en de Nespresso vertuo. Zo kan ook jij koffieproducenten en -leveranciers steunen door ervoor te zorgen dat de koffie waar je van houdt niet alleen lekker is, maar ook duurzaam en verantwoord.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Een espresso of lungo in een simpele swipebeweging met de Philips Baristina
Koffiemachines

18. juni

Een espresso of lungo in een simpele swipebeweging met de Philips Baristina

Met de nieuwe Philips Baristina maak je in een handomdraai een koffie van baristakwaliteit van verse bonen. Zo geniet jij elke ochtend van je favoriete espresso of lungo, zonder complexiteit. Deze koffiemachine is ontworpen met focus op gebruiksgemak, minimaal onderhoud en optimale duurzaamheid. Lees verder en ontdek alles over de Philips Baristina.

18. juni

Lees meer over
koffiemachines met bonen - preview
Koffiemachines

8. maart

De beste koffiemachines met bonen

Koffiemachines met bonen winnen gestaag aan populariteit dankzij hun luxueuze flair en gebruiksvriendelijkheid. Je zet niet enkel kwaliteitskoffie met een koffiebonenapparaat, het is ook een stijlvolle blikvanger in je keuken. Bij MediaMarkt vind je een breed scala aan koffieapparaten met bonen, verkrijgbaar in diverse kleuren. Op deze pagina gaan we hier dieper op in.

8. maart

Lees meer over
nespresso apparaat ontkalken
Koffiemachines

7. maart

Hoe ontkalk je een Nespresso-apparaat?

Een Nespresso-machine zorgt elke dag voor heerlijke koffie, maar kalkaanslag kan de smaak negatief beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om het apparaat regelmatig te ontkalken. Op deze pagina ontdek je verschillende methodes om je Nespresso-apparaat doeltreffend te ontkalken, zodat de koffiekwaliteit optimaal blijft.

7. maart

Lees meer over