MM logo red

Samsung Smart Switch: hoe werkt het en hoe stap je over?

Jasper22 JANUARI 2024
unknown description

Samsung Smart Switch is een tool waarmee je eenvoudig gegevens tussen Samsung-smartphones en -tablets uitwisselt. Je kan er ook een back-up van je gegevens mee maken en deze opslaan op je computer of een SD-kaart. Zo weet je zeker dat je belangrijke informatie veilig is. In dit artikel lees je meer hierover.

Hoe werkt Samsung Smart Switch en wat heb je nodig?

Hoe werkt Samsung Smart Switch en wat heb je nodig?

Samsung Smart Switch is een gebruiksvriendelijke tool om moeiteloos gegevens van je oude smartphone naar een nieuwe over te brengen, en dit geldt ook voor Samsung-tablets. Houd je oude en nieuwe toestel klaar, samen met een wifiverbinding of een USB-C-naar-USB-C-kabel, afhankelijk van je voorkeur voor draadloos of bekabeld overzetten. Bij een draadloze transfer verbind je beide apparaten met wifi, terwijl je voor een kabeloverdracht de USB-C-naar-USB-C-kabel gebruikt om de toestellen direct aan elkaar te koppelen.

Hoe werkt Samsung Smart Switch en wat heb je nodig?

Download en open de Samsung Smart Switch-app op beide toestellen om te starten. Binnen de app kies je voor draadloos of bekabeld overzetten. Vervolgens selecteer je op je oude toestel de data die je wilt overdragen, zoals contacten, foto's, berichten en apps. Geen zorgen: Smart Switch maakt een kopie van deze gegevens en plaatst deze op je nieuwe toestel. Interessant is dat de plaatsing van je simkaart in je nieuwe smartphone, vooraf of achteraf, geen verschil maakt. Op deze manier zet je snel en eenvoudig al je belangrijke data over naar je nieuwe Samsung-toestel.

Hoe stap je over met Samsung Smart Switch?

Hoe stap je over met Samsung Smart Switch?

Overstappen met Samsung Smart Switch is eenvoudig. We leggen het hier gedetailleerd uit:

1. Voorbereiding: zorg ervoor dat zowel je oude als je nieuwe Samsung-smartphone voldoende opgeladen is. Je hebt ook een wifiverbinding of een USB-C-naar-USB-C-kabel nodig, afhankelijk van de overdrachtsmethode die je kiest.

2. App downloaden: installeer de Samsung Smart Switch-app op beide toestellen, te vinden in de Google Play Store of de Samsung Galaxy Store.

3. Toestellen verbinden: je kan kiezen voor een draadloze verbinding via wifi of een bekabelde verbinding met de USB-C-kabel. Voor draadloos, verbind beide toestellen met dezelfde wifi. Voor bekabeld, verbind de toestellen met de USB-C-kabel.

Hoe stap je over met Samsung Smart Switch?

4. Data-selectie voor overdracht: open de Smart Switch-app op je oude toestel en volg de instructies. Selecteer de gegevens die je wilt overzetten, zoals contacten, foto's, berichten, apps, en meer.

5. Overdracht starten: zodra je je keuze hebt gemaakt, start de overdracht. De duur hangt af van de hoeveelheid data die je overzet.

6. Nieuwe toestel verifiëren: na voltooiing van de overdracht, controleer je nieuwe Samsung-smartphone om te zien of alle geselecteerde gegevens zijn overgezet.

7. Simkaart plaatsen: je kan je simkaart voor of na de overdracht in je nieuwe toestel plaatsen; beide methoden zijn goed.

Hoe download je Samsung Smart Switch?

Hoe download je Samsung Smart Switch?

Om Samsung Smart Switch te downloaden, volg je deze stappen:

Voor Samsung-toestellen:

  • Open de Google Play Store of de Samsung Galaxy Store op je Samsung-smartphone.
  • Zoek naar 'Samsung Smart Switch'.
  • Tik op 'Installeren' om de app op je apparaat te downloaden en te installeren.

Voor andere smartphones of tablets:

  • Ga naar de Google Play Store op je smartphone of tablet.
  • Typ 'Samsung Smart Switch'.
  • Selecteer de app uit de zoekresultaten en tik op 'Installeren'.

Hoe download je Samsung Smart Switch?

Voor laptops:

  • Bezoek de officiële Samsung-website op je laptop.
  • Zoek naar 'Samsung Smart Switch' of ga naar het ondersteuningsdeel voor Smart Switch.
  • Download de versie die compatibel is met je besturingssysteem (Windows of Mac).
  • Volg de installatie-instructies om Smart Switch op je laptop te installeren.

Eens de app op je apparaat of computer geïnstalleerd is, kan je deze openen en beginnen met het overzetten van gegevens.

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
Alles over Face ID
Smartphones

2. mei

Alles over Face ID

Face ID zorgt ervoor dat je geen wachtwoord of pincode meer hoeft te onthouden om je smartphone te ontgrendelen. Het enige wat je moet doen is naar de camera van je smartphone kijken om toegang te krijgen. Bovendien is het een heel veilige en efficiënte manier om je gegevens te beschermen. Je Face ID instellen is eenvoudig, hoe je dat doet, is afhankelijk van het merk van je smartphone.

2. mei

Lees meer over
Zo zet je je hotspot op je iPhone aan
Smartphones

26. april

Zo zet je je hotspot op je iPhone aan

Door de hotspotfunctie van je iPhone in te schakelen, krijgen andere toestellen toegang tot jouw mobiele dataverbinding. Jouw iPhone is dan als het ware een draadloze wifirouter. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van je hotspot dataverbruik op je iPhone genereert. Dat brengt, afhankelijk van je mobiele abonnement, extra kosten met zich mee. Het vraagt ook veel van je batterij.

26. april

Lees meer over
Hoe kies je de juiste snellader?
Smartphones

24. april

Hoe kies je de juiste snellader?

Moderne smartphones en tablets laad je 2 tot keer 3 zo snel op met een snellader. Hiervoor moet je toestel snelladen ondersteunen en heb je de juiste snellader nodig. Ontdek onze tips over hoe je de juiste oplader kiest om je smartphone of tablet extra snel op te laden.

24. april

Lees meer over