MM logo red

Welke smartwatch kiezen? Vind het slimme horloge dat bij je past

Jasper7 JULI 2023
unknown description

Een smartwatch houdt je gezondheid in de gaten, volgt je stappen en hartslag en motiveert je om actief te blijven. Met sommige slimme horloges kun je zelfs bellen en berichten bekijken, ook als je je smartphone niet bij hebt. Er zijn ondertussen heel wat verschillende smartwatches en activity trackers op de markt. Maar hoe vind je nu de beste smartwatch voor jou? MediaMarkt helpt je kiezen.

Kies een smartwatch die past bij jouw telefoon

Kies een smartwatch die past bij jouw telefoon

Het eerste waarop je moet letten als je een smartwatch kiest, is of het toestel wel werkt met het besturingssysteem van je smartphone. Er zijn smartwatches en activity trackers die compatibel zijn met zowel iOS als Android, maar je hebt ook wearables die maar met 1 besturingssysteem te combineren zijn. Zo zijn Samsung-smartwatches speciaal ontwikkeld voor Android-smartphones. Apple Watches werken dan weer uitsluitend met iPhones. Zorg er dus zeker voor dat je dit vooraf goed controleert.

Vergelijk de populairste smartwatches

We zetten enkele van de populairste smartwatches van het moment op een rijtje, zodat je de verschillende merken goed kunt vergelijken. Zo kun je makkelijker kiezen welke smartwatch of activity tracker het beste bij jou en je behoeften past.Waar gebruik je een smartwatch voor?

Waar gebruik je een smartwatch voor?

Je kunt een smartwatch op verschillende manieren gebruiken. Zo heb je activity trackerswearables meten je hartslag en houden je stress en slaap in de gaten, zodat je meer inzicht krijgt in je gezondheid. Je hebt ook smartwatches met nog meer slimme functies. Zo kun je met sommige toestellen ook bellen, berichten van je smartphone bekijken en naar Spotify luisteren. Heel wat slimme horloges, zoals Garmin-smartwatches, combineren beide functies. Je beweging en sportactiviteiten worden dan bijgehouden én je blijft altijd bereikbaar en op de hoogte van notificaties.

Welke smartwatch past bij jouw budget?

Welke smartwatch past bij jouw budget?

Het fijne aan smartwatches is dat ze bestaan in allerlei vormen, maten en kleuren. Slimme horloges vind je daarnaast in verschillende prijsklassen, die afhankelijk zijn van de specificaties en functies van het toestel. Heb je een beperkt budget? Dan kun je kiezen voor een iets ouder model, een refurbished smartwatch of een activity tracker of slim horloge met basisfuncties. Wil je net een smartwatch kopen die geavanceerde functionaliteiten heeft, zodat je je smartphone niet altijd hoeft mee te nemen en je jouw gezondheid op elk vlak in de gaten kunt houden? Dan zal je doorgaans iets meer betalen.

Is er een verschil tussen smartwatches voor dames en heren?

Is er een verschil tussen smartwatches voor dames en heren?

Vaak zijn slimme horloges en activity trackers uniseks en dus geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Toch kun je ook specifieke smartwatches voor dames vinden. Die horloges zijn iets minder breed, zodat ze goed passen om smallere polsen. Een smartwatch voor heren heeft dan net weer iets bredere bandjes en een robuuster design. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je smartwatch te personaliseren met een smartwatch-armband in je favoriete kleur, materiaal en stijl.

Waar moet je nog meer op letten als je een smartwatch kiest?

Waar moet je nog meer op letten als je een smartwatch kiest?

Wat voor jou de beste smartwatch is, hangt af van verschillende zaken. Zo speelt je budget een grote rol in je keuze. Daarnaast moet je nagaan of het slimme horloge of de activity tracker werkt met het besturingssysteem van je smartphone. Let zeker ook op de functies waarover de smartwatch beschikt, zoals een ingebouwde GPS-sensor, stress- en slaaptracking en hartslagmeter. Ga je vaak zwemmen? Kijk dan zeker na of de smartwatch waterdicht is. En als je graag naar muziek luistert, kies je best een model met muziekbediening of ondersteuning voor Spotify. Tot slot is ook de batterijduur van het toestel belangrijk.

Hoe koppel je een smartwatch aan je telefoon?

Hoe koppel je een smartwatch aan je telefoon?

Om een smartwatch te gebruiken, heb je een smartphone nodig. Op je telefoon staat namelijk een app die bij de smartwatch hoort en waarmee je het slimme horloge met je gsm verbindt. Zo koppel je een Apple Watch aan een iPhone via de Apple Watch-app die standaard op elke iPhone staat. Op Android-smartphones installeer je dan weer de app Android Wear. Om je telefoon en smartwatch of activity tracker te koppelen, zet je bluetooth en internet aan en houd je de toestellen bij elkaar in de buurt. Je krijgt dan instructies te zien op de schermen van je smartphone en smartwatch die je kunt volgen om je wearable te verbinden en configureren.