MM logo red

Apple AirPods Pro vs. AirPods Pro 2 vs. AirPods 3

Anouk14 NOVEMBER 2023
unknown description

Staan er nieuwe draadloze oortjes op jouw verlanglijst? Hier zetten we alle belangrijkste verschillen tussen de AirPods Pro, Pro 2 en 3 op een rij. Van het design van deze Apple-oordoppen tot specificaties zoals waterbestendigheid, ruisonderdrukking, ruimtelijke audio en batterijduur: je krijgt een helder overzicht van de AirPods Pro, AirPods Pro 2 en AirPods 3. Zo maak je een weloverwogen keuze.

Dit is het verschil tussen de AirPods Pro, Pro 2 en 3

Airpods Pro 1, 2 et 3 : comparatif détaillé

AirPods Pro-modellen zijn altijd met actieve ruisonderdrukking (noise cancelling) uitgerust. Die functie filtert omgevingsgeluiden weg, zodat je overal ongestoord van goede audio geniet. Zowel de AirPods Pro als de Pro 2 beschikken over deze functionaliteit. AirPods 3 hebben geen noise cancelling, maar bieden verder gelijkaardige specificaties als AirPods Pro van de 1e generatie. Zo beschikken ze beide over een H1-chip, zijn ze even waterbestendig en leveren ze allebei ruimtelijke audio. Dat wil zeggen dat het geluid zich aan de ruimte aanpast, zodat het van alle kanten tegelijk lijkt te komen. AirPods Pro 2 presteren dankzij de H2-chip nog net iets beter dan AirPods Pro en AirPods 3.

EigendomAirPods ProAirPods Pro 2AirPods 3
Kleur

Wit

Wit

Wit

Batterijduur

4,5 uur

6 uur

6 uur

Noise cancelling

Ja

Ja

Nee

Ruimtelijke audio

Ja

Ja

Ja

Waterbestendig

Ja (IPX4)

Ja (IPX4)

Ja (IPX4)

Draagwijze

In-ear

In-ear

Earbuds (Semi in-ear)

Chip

H1

H2

H3

#1: Design

#1: Design

Op het eerste gezicht zien de AirPods Pro, Pro 2 en 3 er hetzelfde uit. Ze hebben allemaal een glanzend witte kleur en een bijna identiek ontwerp. Maar als je het design van naderbij bekijkt, zie je toch enkele verschillen. Zo is de pasvorm van elk model van AirPods uniek. Niet elk draadloos oortje past dus op exact dezelfde manier in je oor. De AirPods Pro en Pro 2 hebben bovendien verwisselbare siliconen oordopjes die direct je gehoorgang ingaan, voor nog krachtigere audio. Daarnaast zijn de AirPods Pro 2 voorzien van aanraakbediening via druksensoren op de stelen van de oordoppen.

#2: De bluetooth-instellingen van je oortjes resetten

Zowel de AirPods Pro 2 als de AirPods 3 gaan tot 6 uur mee op een volle batterij. Als de oplaadcase van de Pro 2 of AirPods 3 volledig is opgeladen, krijg je 24 uur aan extra batterijduur. Zo luister je dus in totaal 30 uur lang naar je favoriete podcasts, audio en muziek. De originele AirPods Pro zijn al iets ouder en beschikken over een kortere maximale batterijduur. Je luistert daarbij maximaal 4,5 uur naar audio. Schakel je de actieve ruisonderdrukking uit, dan gaat de batterij een half uur langer mee. Met een volle draadloze oplaadcase zijn de AirPods Pro goed voor 24 uur luistertijd. Is je oplaadcase aan vervanging toe? Bekijk onze Apple-accessoires voor een nieuw exemplaar.

#3: Noise cancelling

#3: Noise cancelling

De draadloze oortjes uit de Apple AirPods Pro-serie zijn voorzien van noise cancelling. Dat wil zeggen dat de technologie in de oordoppen ruis en storend omgevingsgeluid dempt. Zo hoef je het volume van de AirPods niet luider te zetten in een lawaaierige omgeving. Zelfs de AirPods Pro uit de 1e generatie bieden al actieve ruisonderdrukking. Daarentegen beschikken de AirPods 3 niet over deze functie. Om je audio goed te blijven horen op een rumoerige plek moet je het geluid van deze oortjes dus wel harder zetten. Als jij vaak je AirPods in de trein of een gedeelde kantoorruimte gebruikt, opteer je dus best voor oortjes met noise cancelling.

#4: Waterbestendigheid

#4: Waterbestendigheid

Alle modellen AirPods op deze pagina hebben een waterbestendigheid van IPX4. De AirPods Pro, Pro 2 en 3 zijn met andere woorden zweet- en waterbestendig. Concreet betekent dit dat jij je oortjes kunt aanhouden tijdens het sporten en wanneer het regent. Apple AirPods zijn echter niet zweet- of waterdicht. Doe ze dus uit tijdens watersportactiviteiten en wanneer je doucht. De draadloze oplaadcases van de AirPods 3 en Pro 2 zijn eveneens bestand tegen zweet en (regen)water, net als de oortjes zelf. Let echter op bij de oplaadcase van de 1e generatie AirPods Pro, want die is niet zweet- of waterbestendig.

#5: Apple AirPods prijs

#5: Apple AirPods prijs

De AirPods Pro 2 hebben het hoogste prijskaartje. Dat komt doordat dit model meer functies heeft dan de AirPods 3. Denk aan adaptieve audio, actieve ruisonderdrukking en aanraakbediening. Ook de nieuwe H2-chip in de Pro 2 speelt een rol in het prijsverschil. De chip zorgt voor een nog nauwkeurigere geluidsweergave en een snellere verbinding met andere Apple-apparaten. Heb je een kleiner budget, maar wil je wel een Pro-model? De AirPods Provan de vorige generatie hebben sinds de komst van de Pro 2 een voordeligere prijs gekregen. Houd er wel rekening mee dat de batterij van deze AirPods minder lang meegaat en dat deze uitvoering met een lichtere H1-chip werkt.

Conclusie: welke Apple AirPods passen bij jou?

Welke AirPods voor jou het best geschikt zijn, hangt vooral af van je budget en je luistervoorkeuren. Heb je graag de meest luxueuze uitvoering met noise cancelling, aanraakbediening en de laatste nieuwe technologische snufjes? Kijk dan eens naar de AirPods Pro 2. Daarentegen geef je minder uit aan de AirPods Pro uit de 1e generatie. Die zijn nog steeds heel performant, maar bieden een kleinere batterijcapaciteit. Luister je vooral thuis naar audio, dan is ruisonderdrukking voor jou misschien niet noodzakelijk en zijn de AirPods 3 een prima optie. Ben je toch nog niet zeker of draadloze oortjes iets voor jou zijn, lees dan meer over waar je op moet letten als je oordopjes of een koptelefoon uitkiest.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Welke soundbar kopen?
Speakers

Welke soundbar kopen? Wij geven je advies & tips

Lees meer over