MM logo red

Hoe kun je streamen naar de tv?

Anouk7 JULI 2023
unknown description

Je vrienden komen op bezoek en je wilt hen heel graag je vakantiefoto’s en -filmpjes tonen op een groot scherm. Maar hoe kun je de beelden vanop je gsm, tablet of laptop op je tv-scherm afspelen? Dat doe je eenvoudig door je content naar de tv te streamen via een draadloze verbinding. Op deze pagina vertellen we je hoe je jouw bestanden of apps in een handomdraai naar je televisie streamt.

Wat is streamen naar je tv?

TV streamen

Streamen naar je tv betekent dat je content vanop je smartphone, tablet of computer naar je televisie stuurt. Zo kun je een website, mediabestand (bijvoorbeeld met foto’s en video’s) of app op het tv-scherm tonen. Dat is handig wanneer je iets op een groot scherm wilt afspelen, voor jezelf of om samen met je gezin en vrienden te bekijken. Streamen naar je televisie kan op verschillende manieren, die eigenlijk stuk voor stuk heel eenvoudig zijn. Je hebt er niet veel voor nodig, maar een goede wifiverbinding is wel noodzakelijk. Hieronder tonen we enkele manieren om je gsm, laptop of tablet te verbinden met je televisie.

Hoe kun je streamen naar de Chromecast?

Chromecast

Een Google Chromecast is een klein apparaat dat het mogelijk maakt om makkelijk content te streamen naar je tv vanaf je smartphone, tablet of laptop. Met een Chromecast maakt het bovendien niet uit of je een Android-apparaat hebt of een toestel van Apple: het is compatibel met alle apparaten. Om naar je tv te streamen sluit je de Chromecast aan op je tv via een HDMI-kabel. Je opent dan de app of mediabestanden op je mobiele apparaat en geeft de opdracht om die af te spelen op je tv. Dat doe je door op het casting-pictogram te klikken – een rechthoek met een wifi-icoon in de linkeronderhoek.

Zo stream je van je gsm naar de tv

Zo stream je van je gsm naar de tv

Als je een smartphone hebt die Android gebruikt als besturingssysteem, dan kun je heel makkelijk content streamen vanaf je gsm naar je tv. Android-smartphones gebruiken namelijk Miracast, een technologie waarmee je via wifi verbinding kunt maken tussen 2 apparaten. Controleer voor je begint wel even of je toestellen zeker verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk. Ga dan naar de instellingen van je gsm en ga in het menu van bluetooth op zoek naar de optie Smart View, Casten, Screen Mirroring of Screen Cast. Selecteer daar je tv-toestel om te beginnen streamen.

Heb je een iPhone? Zo stream je naar een Android-tv

Zo stream je naar een Android-tv

Met een iPhone kun je naar je Android-tv streamen via Apple AirPlay. Dat is de techniek die Apple-apparaten gebruiken om verbinding te maken tussen je iPhone en je smart-tv of televisie met een Chromecast. Ga op je iPhone naar de app of het mediabestand dat je op je tv-scherm wilt afspelen en selecteer AirPlay in het menu. Je iPhone verbindt nu automatisch met je smart-tv.

Vanaf je laptop of tablet naar de tv streamen

Vanaf je laptop of tablet naar de tv streamen

Vanaf een laptop of tablet die op Android draait, kun je draadloos streamen naar je televisie via Miracast. Dat is de ingebouwde technologie in Android-apparaten waarmee ze verbinding maken met de tv via je wifinetwerk. Je hebt in principe dus geen kabels nodig. Raak je niet op hetzelfde wifinetwerk met beide apparaten, dan kun je verbinding maken via een HDMI-kabel. Heb je een Apple iMac, iPad of MacBook? Gebruik dan AirPlay, de streamingtechnologie van Apple, om mediabestanden, apps en andere content naar je tv te streamen en ze op het tv-scherm af te spelen.

Hoe moet je streamen naar een smart-tv?

Hoe moet je streamen naar een smart-tv?

Met een smart-tv kun je rechtstreeks video’s, muziek en andere content streamen via de apps op je televisie. Apps zoals Netflix, YouTube en Disney+ zijn bijvoorbeeld standaard aanwezig op bijna alle smart-tv’s. Je hebt dus alleen de afstandsbediening van je televisie nodig en een internetverbinding om die apps te openen op je tv-scherm. Wil je ook foto’s en filmpjes van je smartphone of ander mobiel apparaat naar je smart-tv streamen? Open de bestanden op je apparaat, druk op het cast-icoon en selecteer je tv-toestel om je media af te spelen op de televisie.

Zijn er verschillen als je wilt streamen naar een Samsung-tv?

Zijn er verschillen als je wilt streamen naar een Samsung-tv?

Net zoals bij andere tv-merken kun je makkelijk inhoud van je smartphone, tablet of laptop delen met een Samsung-tv. Smart-tv’s van Samsung hebben eerst en vooral ingebouwde apps (zoals Netflix en YouTube), maar je kunt ook content streamen naar de tv via een Chromecast, Apple AirPlay of Miracast (voor Android-apparaten). Wil je liever op de ouderwetse manier verbinding maken? Sluit je toestel aan op je Samsung-tv via een HDMI-kabel.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Wat zijn de meest voorkomende afmetingen van tv's?
Televisie

Wat zijn de meest voorkomende afmetingen van tv's?

Lees meer over
5 dingen waar je op moet letten als je een tv koopt voor in de slaapkamer - preview
Televisie

5 dingen waar je op moet letten als je een tv koopt voor in de slaapkamer

Lees meer over