MM logo red

De beste mesh-wifirouter: welke heb je nodig?

Luca28 MEI 2024
unknown description

Is de wifiverbinding in je woonkamer aanzienlijk zwakker dan in je bureauruimte? Wil jij ook in je slaapkamer je favoriete films en series bekijken, zonder lange laadtijden? Een mesh-wifirouter zorgt voor een stabiele, krachtige en snelle internetverbinding in je hele huis. In dit artikel ontdek je onze favoriete mesh-wifirouters van dit jaar.

Wat is een mesh-wifirouter?

Wat is een mesh-wifirouter?

Mesh-wifi bestaat uit meerdere stations (wifipunten) die je in verschillende ruimtes in je huis plaatst om overal een stabiele verbinding te creëren. Jouw tablet, smartphone of laptop schakelt vervolgens automatisch over naar het sterkste punt in je woning. Je hoeft dus niet handmatig tussen de wifiversterkers te schakelen. Door de stations voor het mesh-wifinetwerk over je huis te verspreiden, geniet je van een frequent wifisignaal dat overal even sterk is. Gedaan met wifi-problemen in huis.

Waarom voor een mesh-wifi router kiezen?

Waarom voor een mesh-wifi router kiezen?

Het verschil tussen een mesh-wifinetwerk en een normale router is dat de wifiverbinding van de normale routerover het algemeen alleenheel goed is als je dicht bij het apparaat staat. Hoe verder jejehiervan verwijdert, hoe zwakker de verbinding. Dit komt doordat verschillende stoorzenders,zoals metaal, beton englas, je internetverbinding belemmeren. Ook slimme apparaten in huis of de wifi van je buren dragen bij aan het verstoren van je internetverbinding. Dat is met een mesh-wifirouter verleden tijd.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een mesh-wifirouter?

Waarop moet je letten bij het kiezen van een mesh-wifirouter?

Om overal een stabiel netwerk te verkrijgen, heb je voldoende stations nodig. Over het algemeen zijn minimaal 3 stations vereist om elke ruimte in je huis te dekken. De meeste pakketten bevatten om deze reden 3 stations. Indien je huis groter is dan 100m2, of als er meerdere stoorzenders aanwezig zijn,zoals slimme apparaten of betonnen muren, dan is het aangewezen om een extra station toe te voegen. Let wel goed op dat de systemen compatibel zijn met elkaar, want dat is niet altijd het geval. Kies daarnaast voor een mesh-router die je internetverbinding ondersteunt, bijvoorbeeld wifi 6. Bovendien heb je ook de keuze tussen 2 frequenties: 2,4 GHz en 5 GHz. De frequentie 2.4 GHz is minder snel, maar heeft een groter bereik dan de 5 GHz-frequentie.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn