MM logo red

Beste 144Hz-monitor: een vloeiende ervaring

Luca27 MEI 2024
unknown description

De verversingssnelheid van een monitor drukken we uit in hertz (Hz). De meest voorkomende beeldfrequenties zijn 60-, 75-, 114- en 240Hz, waarbij 144Hz het meest geschikt is voor fanatieke gamers. Ben je op zoek naar een nieuwe 144Hz-monitor? Lees dan zeker verder en ontdek de beste 144Hz-monitoren.

Wat is een 144Hz-monitor?

Wat is een 144Hz-monitor?

De verversingssnelheid van je monitor geeft aan hoe snel je beeldscherm stilstaande beelden achter elkaar zet.Hoe hoger het aantal hertz, hoe vloeiender het beeld.In het geval van een 144Hz-monitor zijn dat dus 144 beelden per seconde. Hierdoor vloeien je beelden naadloos in elkaar over en geniet je van een soepele game-ervaring. Zo komen de grafische elementen van je game volledig tot hun recht en verlies jij je tegenstander geen milliseconde uit het oog. Deze populaire gaming-monitoren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan een 4K-monitor, curved-monitor, of een Full HD-monitor.

Hoe kies je de beste 144Hz-monitor voor jouw situatie?

Hoe kies je de beste 144Hz-monitor voor jouw situatie?

144Hz-monitoren zijn in verschillende vormen en matenbeschikbaar. We helpen je graag met het maken van de keuze die het beste aan jouw behoeftenvoldoet. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welke beeldschermresolutie heb ik nodig? We raden je voor games een QHD-, 4K- of zelfs een 5K-monitor aan. Zo komen de kleuren en details van je game volledig tot hun recht. Je vindt hierover meer advies in ons artikel over ‘welke beeldschermresolutie kiezen’.
  • Welke vorm krijgt mijn voorkeur? Een standaardmonitor heeft een vlak scherm, maar er bestaan ook curved-monitoren die beter bij de natuurlijke bewegingen van je ogenaansluiten.
  • Hoeveel plaats heb ik voor een monitor? Monitoren bestaan in verschillende groottes van 27 tot 48,8 inch. Hoe groter de monitor, hoe meer plaats je nodig hebt op je bureau. Houd bij je keuze ook rekening met de kijkafstand. Meer tips hierover vind je in ons artikel over ‘welk formaat monitor kiezen’.

Wanneer kies je nog voor een 144Hz-monitor?

Wanneer kies je nog voor een 144Hz-monitor?

Deze beeldfrequentie is niet alleen geschikt voor gamen, maar ook voor professionals in de creatieve sector, zoals grafisch ontwerpers, videobewerkers en animators. Een hogere verversingssnelheid helpt namelijk bij het nauwkeuriger bekijken en bewerken van visuele inhoud. En ook als je films of series bekijkt: een hoge Hz vermindert schokkerige bewegingen en verbetert de kijkervaring, vooral bij content met snelle actiescènes of animaties.

Combineer je 144Hz-monitor met de juiste accessoires voor krachtige prestaties

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
beeldscherm draaien - preview
Monitoren

Je beeldscherm draaien, waarom zou je dat doen?

Lees meer over
Monitor foto-video preview
Monitoren

Wat is het beste computerscherm voor foto- en videobewerking?

Lees meer over