MM logo red

De Nationale airfryer is online uitverkocht, maar nog wel beschikbaar in een groot deel van onze winkels!

Top 10: de beste multiplayer-games voor PS4

Sofia12 JUNI 2023
unknown description

Niets zo leuk als een fijne multiplayer-game spelen met je vrienden of familieleden. Of je nu graag samenwerkt of liever tegen elkaar speelt, een multiplayer bezorgt jou en je medespelers urenlang spelplezier. Als je een PlayStation 4 in huis hebt en op zoek bent naar nieuwe spelletjes voor 2 spelers of meer, dan helpen we je alvast op weg met onze top 10 van de beste multiplayer-games voor PS4.

1. It takes two

1. It takes two

Zoals de naam al verklapt, is It Takes Two een multiplayer-game voor 2 spelers. Samen kruipen jullie in de huid van Cody en May, een knotsgek duo dat door een betovering in poppen is veranderd. In deze avontuurlijke game moeten de 2 spelers samenwerken om allerlei spannende uitdagingen op te lossen in de fantasierijke virtuele wereld van It Takes Two. Alleen samen kunnen jullie ervoor zorgen dat Cody en May terug zichzelf worden. Bonus: je kunt deze game samen op de bank spelen via je PlayStation 4-console, maar ook online via een split screen.

2. Apex Legends (Lifeline Edition)

2. Apex Legends (Lifeline Edition)

Ben je altijd te vinden voor een battle royale-game? Kijk dan zeker eens naar Apex Legends voor PS4. Je wordt in deze multiplayer-game samen met maar liefst 59 andere spelers in het speelveld gedropt en moet zo lang mogelijk overleven. In deze razendspannende shooter speel je online met een squad van 3 spelers – jij en 2 vrienden. Je ziet de virtuele wereld door de ogen van je Legend, een personage dat je zelf uitkiest. Elke Legend heeft z’n eigen speciale vaardigheden, krachtig wapenarsenaal en baanbrekende uitrusting. Zo kun je een team samenstellen met Legends die elkaar aanvullen en de strijd aanspannen tegen de vijand.

3. Call of Duty : Modern Warfare II

3. Call of Duty : Modern Warfare II

Call of Duty: Modern Warfare 2 is het vervolg op de populaire first-person shooter Call of Duty: Modern Warfare uit 2019. Het verhaal speelt zich 5 jaar later af en draait opnieuw om Task Force 141 (TF141), een team soldaten dat de zwaarste missies uitvoert om de wereld te redden van terroristen. Je krijgt verschillende speltypen in Modern Warfare 2. Zo kun je rond de wereld reizen in de solocampagne, maar kun je ook samen met vrienden gamen in de online multiplayer-modus of in coöp via Special Ops. In deze game geniet je van verbeterde gameplay en nieuwe wapens, voertuigen, uitrustingen en maps.

4. Sackboy: A Big Adventure!

4. Sackboy: A Big Adventure!

Sackboy, het bekende figuurtje uit de Little Big Planet-franchise, is weer terug voor een gloednieuw avontuur in Sackboy: A Big Adventure. Deze keer moet Sackboy een heleboel uitdagingen oplossen om zijn vrienden te bevrijden, die als slaven worden gebruikt door zijn aartsvijand Vex. In deze ontspannende game genieten zowel jong als oud van een adembenemend avontuur in een wonderlijke fictieve wereld. Je kunt alleen op pad gaan, maar het is nog fijner om samen te spelen. Zo heb je een online multiplayer-modus voor maximaal 4 spelers. En als elke speler z’n eigen PS4-controller heeft, dan kun je ook gezellig samen gamen.

5. Diablo III : Eternal Collection

5. Diablo III : Eternal Collection

Tel je de dagen af tot de nieuwe game-release van Diablo IV? Dan kun je je wellicht nog even bezighouden met Diablo III: Eternal Collection. Dat is een bundel die Diablo III bevat, de Reaper of Souls-uitbreidingsset en het Rise of the Necromancer-pakket. In deze bloedstollende actie-RPG kies je een personage en ga je het gevecht aan met Diablo en zijn krachtige demonenleger. En om je weg te vechten door de angstaanjagende kerkers vol monsters komt een team dappere medespelers goed van pas! Je kunt daarom online met maximaal 4 andere spelers gamen in de multiplayer-versie van het spel.

6. Borderlands 3: Super Deluxe Edition

6. Borderlands 3: Super Deluxe Edition

Borderlands 3 is een first-person shooter die zich afspeelt in hetzelfde universum als de vorige Borderlands-games. Als Vault Hunter schiet en plunder jij je een weg door een chaotisch avontuur op de planeet Pandora. Daar neem je het op tegen de gestoorde sekte The Children of the Vault én de Calypso Twins. Alleen jij kunt het universum redden! Borderlands 3 heeft een uitgebreide solocampagne, maar deze game zou natuurlijk niet in dit lijstje staan mocht er geen multiplayer-modus zijn. Speel met 2 tot 4 players, online of lokaal via een split screen.

7. Destiny 2

7. Destiny 2


Houd je van sciencefiction, fantasy en schietspellen? Dan is Destiny 2 een prima keuze. In deze grensverleggende MMO – Massively Multiplayer Online Game – ga je op pad om de mysteries van ons zonnestelsel te ontrafelen. In deze actiegame ben je namelijk een Guardian, een beschermer van de laatste stad die overeind is gebleven in het sterrenstelsel. Je kunt online maar liefst 16 spelers verzamelen om samen uitdagende coöp-missies te vervullen. Je krijgt ook 3 verschillende klassen om uit te kiezen, elk met onmisbare vaardigheden. Verzamel ervaringspunten (EXP) en ga samen met je vrienden de strijd aan tegen The Red Legion.

8. Rainbow Six: Siege

8. Rainbow Six: Siege

Explosieve actie, 3 verschillende gamemodi en meer dan 20 uitgebreide maps: dat is wat je mag verwachten van Rainbow Six: Siege. Deze tactische first-person shooter draait om de fictieve internationale antiterroristische organisatie van Tom Clancy – Rainbow Six. Deze editie staat helemaal in het teken van de online multiplayer-modus. Zo kun je samenwerken in een team van 5 spelers om het op te nemen tegen vijandelijke strijders. Je wisselt elke ronde af tussen aanval en verdediging. Daarvoor kun je gespecialiseerde operators kiezen die elk hun eigen skills en gadgets hebben om je te helpen gevechten te winnen.

9. Among Us (Crewmate Edition)

9. Among Us : Crewmate Edition

Among Us is een prima game voor fans van de tv-serie De Mol of het gezelschapsspel Weerwolven. Want in deze online multiplayer-game moet je in een groep van 4 tot 15 personen allerlei uitdagingen overwinnen. Maar een of meerdere Impostors proberen stiekem je team te saboteren en mensen te vermoorden. Er zijn vaste overlegmomenten met je medespelers, waarop je samen beslist wie je verdenkt én onherroepelijk uit het spel gooit. Deze avontuurlijke game speelt zich trouwens af in de ruimte. Samen met je teamleden is het jouw missie om je ruimteschip te repareren zodat je kunt terugkeren naar onze planeet.

10. F1 2022

10. F1 2022

F1 22 is ondertussen al het 13e deel in de populaire serie F1-games. Dit spel is trouwens de officiële videogame van het FIA Formula One World Championship 2022. Traditiegetrouw is het in dit racespel je doel om als eerste de finish van het circuit te bereiken. Dat doe je in splinternieuwe auto’s en met 20 echte coureurs en 10 teams. F1 22 biedt je verschillende speltypen. Zo kun je wiel aan wiel racen tegen 1 andere medespeler via een split screen of Career Mode. Bovendien ondersteunt deze multiplayer ook crossplay, zodat je kunt racen tegen spelers op allerlei verschillende gamingplatformen.