MM logo red

Maak je gaming set-up compleet met SteelSeries

Sofia6 MAART 2024
unknown description

SteelSeries is een toonaangevend merk in de gamingindustrie. Het is gespecialiseerd in accessoires en randapparatuur die je game-ervaring verbeteren, zoals headsets, gamingmuizen , toetsenborden en gaming-muismatten . MediaMarkt tipt enkele SteelSeries-producten die jouw gaming set-up naar een hoger niveau tillen.

Wat is Steelseries Arctis?

Steelseries Arctis

SteelSeries Arctis is een serie gaming-headsets in verschillende prijsklassen. Elk model heeft zijn eigen functies en specificaties, zodat je je headset op je behoeften kunt afstemmen. Zo ga je voor een bedrade Arctis of een draadloze headset met of zonder ingebouwde verlichting, noise-cancelling of surroundgeluid. De SteelSeries Arctis-headsets focussen op draagcomfort: ze zijn met zachte, stoffen oorkussens en een verstelbare hoofdband uitgerust die ook bij lange gamesessies comfortabel aanvoelen. Wat de Arctis-serie verder zo populair maakt, is haar compatibiliteit met verschillende gameconsoles. Je kunt je headset zonder problemen gebruiken voor games op je Xbox, PlayStation, Nintendo Switch en pc. Dat maakt van de SteelSeries Arctis dus ook een handig pc-gamingaccessoire.

Welke software heeft SteelSeries?

Welke software heeft SteelSeries

De software die achter de muizen, headsets en toetsenborden van SteelSeries schuilgaat, is SteelSeries GG. Dit softwarepakket bevat 2 programma’s: SteelSeries Engine en Moments.

In SteelSeries Engine pas je meteen de instellingen van al je verschillende SteelSeries-accessoires aan. Zo hoef je de instellingen van je muis, koptelefoon en keyboard niet elk afzonderlijk te configureren. Engine laat je bijvoorbeeld toe om de DPI van je muis aan te passen, RGB-verlichting te personaliseren, geluidsinstellingen te wijzigen en firmware-updates uit te voeren. Zo haal je het beste uit je SteelSeries-producten en kies je de instellingen die het beste bij je speelstijl passen.

Deel je graag clips uit games met je sociale netwerk? De SteelSeries Moments-software maakt het mogelijk om heel snel fragmenten op te nemen, te bewerken en te delen. Gebruik een aangepaste sneltoets om een opname vast te leggen en zet er met Moments in een handomdraai tekst, een GIF of audio op. Zo deel je jouw virtuele avonturen moeiteloos met al je vrienden.

Hoe bouw je je gaming set-up met SteelSeries?

Hoe bouw je je gaming set-up met SteelSeries

Elke goede gaming set-up begint natuurlijk met een krachtige gaming-pc en/of gameconsole, maar voor een optimale ervaring heb je ook de juiste gamingaccessoires nodig. De producten van SteelSeries zijn erop gericht je tijdens het gamen meer comfort te bieden. Om je gaming set-up te vervolledigen, kun je dus door het SteelSeries-assortiment headsets, toetsenborden, muizen en muismatten bladeren. Vergelijk goed verschillende accessoires en test ze uit voordat je een keuze maakt. Zo ben je zeker dat je de meest geschikte apparaten mee naar huis neemt.

Als je voor SteelSeries-producten gaat, dan loont het de moeite om ook de bijhorende software te downloaden en zo de instellingen van je accessoires volledig naar je hand te zetten. Je kunt zo nog meer uit je games halen. Tot slot denk je ook best na over de opstelling van al je gamingapparatuur. Opteer voor een ergonomische gamingstoel en een verstelbaar bureau, zodat je tijdens zowel korte als lange sessies in alle comfort speelt.

Hoe gebruik je de SteelSeries GG?

Hoe gebruik je de SteelSeries GG

SteelSeries GG is het gratis softwarepakket van SteelSeries waarmee je het maximale uit je game-ervaring haalt. De software is geschikt voor Windows 10 of nieuwer en is ook compatibel met macOS 10.13 of hoger. Zo gebruik je SteelSeries GG:

  1. Download SteelSeries GG via de website van SteelSeries.
  2. Volg de instructies op je scherm om de software correct te installeren.
  3. Open SteelSeries GG om al je gamingaccessoires in een overzicht te zien en de instellingen aan te passen.
  4. Ben je tevreden met al je configuraties? Sla de instellingen dan op en start je game. Je geniet meteen van de aangepaste geluids- en verlichtingseffecten en al je andere gewijzigde instellingen.

Welke Apex-toetsenborden heeft SteelSeries?

Welke Apex-toetsenborden heeft SteelSeries?

Naast de Arctis biedt SteelSeries nog een bijzonder accessoire voor gamers: het Apex-toetsenbord. Er zijn verschillende modellen van de Apex beschikbaar, zoals de Apex Pro Mini, de Apex Pro TKL en de Apex 9 Mini. Wat deze serie toetsenborden interessant voor gamers maakt, is hun snelheid en precisie tijdens het spelen. Dat komt doordat de meeste Apex-toetsenborden met mechanische toetsen uitgerust zijn. Die zijn responsiever dan traditionele toetsen en geven je als gamer dus een competitief voordeel.

Verder hebben vele modellen van de Apex programmeerbare toetsen waarmee je macro’s instelt voor een gepersonaliseerde game-ervaring. Dankzij sneltoetsen reageer je verder nog sneller, wat je weer een bijkomend voordeel tegenover je tegenstanders oplevert. Bovendien heeft SteelSeries de Apex-toetsenborden voorzien van een slank, ergonomisch ontwerp en aanpasbare verlichting. Je hebt dus alles in huis om ongestoord en comfortabel te gamen.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn