MM logo red

De beste friteuses van 2024

Amina25 APRIL 2024
unknown description

Lekker krokante frieten en kroketten bij het avondeten, of frituurhapjes bij je aperitief? Een friteuse in huis is onmisbaar. Ga je een nieuwe friteuse kopen en wil je de juiste keuze maken? In dit artikel ontdek je de beste frituurpannen van 2024 volgens MediaMarkt. Vergelijk hun kenmerken en achterhaal welke friteuse het meest geschikt voor jouw gezin is.

Wat is een goede frituurpan?

De juiste frituurpan is voor iedereen anders. Het apparaat dat het beste bij je past, beantwoordt aan al je noden en bakt je frieten en snacks precies zoals jij het wilt. Bovendien speelt ook je budget een rol in je keuze. Er zijn gelukkig friteuses in diverse prijsklassen, zodat je er altijd wel een naar je smaak vindt. Enkele belangrijke factoren die je best overweegt bij het kiezen van een frituurpan:

Wat is een goede frituurpan?
  • Energiezuinigheid: gaat de friteuse bij jou dagelijks of wekelijks aan? Kies dan voor een energiezuinig model. Hoe minder je spendeert aan elektriciteit, hoe meer je over hebt voor heerlijke frituursnacks.
  • Formaat: kies een formaat dat bij jouw behoeften past. Grote gezinnen opterenbijvoorbeeld vaak beter voor een groot model.Zo hoefje niet te lang op die 2de lading krokettente wachten.
  • Aantal compartimenten: je frieten en frituursnacks in een keer bakken? Een dubbele friteuse biedt de oplossing want je regelt de temperatuur van elk compartiment afzonderlijk.

Hoe werkt een friteuse?

Hoe werkt een friteuse?

Een friteuse werkt door olie te verhitten tot de temperatuur die je instelt. Zodra de olie op de juiste temperatuur is, plaats je het voedsel in de friteuse en dompel je het onder in de hete olie. Het bakje met handvat zorgt ervoor dat dit veilig verloopt. De hete olie bakt het voedsel snel, waardoor een knapperige buitenkant ontstaat, terwijl de binnenkant mals blijft. Tijdens het frituren verdampt het vocht in het voedsel, zo krijgen je bereidingen die heerlijke krokante structuur. Na het frituren haal je je frieten of frituursnacks uit de olie en leg je ze op keukenpapier om overtollig vet af te voeren.

Heteluchtfriteuse

Heteluchtfriteuse

Wil jij frieten, kroketten of andere krokante bereidingen maken zonder frituuroliete gebruiken? Dan biedt een heteluchtfriteuse of airfryer de oplossing. In plaats van olie gebruikt een airfryer namelijk een krachtige ventilator en een verwarmingselement om hete lucht te circuleren rond het voedsel dat zich in de korf bevindt. Hierdoor verkrijg je een gelijkmatige verwarming en een knapperige buitenkant. Ontdek het verschil tussen een friteuse en airfryer en ga na welk toestel het beste bij jou past.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn