MM logo red

Wat is het beste raclette- en gourmetstel?

Amina24 JANUARI 2024
unknown description

Raclette- en gourmetstellen zijn ideaal voor gezellige eetmomenten met vrienden of familie, ongeacht het seizoen. Hiermee kan iedereen kleine porties vlees, vis, groenten of kaas bereiden. Samen rond de tafel eten creëert een warme, huiselijke sfeer. In dit artikel helpen we je bij het kiezen van het geschikte raclette- of gourmettoestel.

Wat is het beste raclette- en gourmetstel?

Wat is het beste raclette- en gourmetstel?

Er bestaan meerdere raclette- en gourmetstellen voor verschillende gelegenheden: van raclettefeesten tot een gourmet tête-à-tête. Het beste gourmetstel hangt af van je behoeften en voorkeuren. Voordat je overgaat tot aanschaf, is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waaruit het gourmetstel vervaardigd is, en de beschikbare opties. Zowel de raclette-apparaten van Tefal en Fritel als de gourmetstellen van DOMO zijn van hoge kwaliteit en bieden veel voordelen, zoals een antiaanbaklaag, instelbare temperatuur, anti-slip instelling en oververhittingsbeveiliging. Beide types zijn eenvoudig te reinigen en komen met pannetjes en een kookplaat, uitgerust met diverse standen voor raclette, plancha en grillen. Zo kan je het hele jaar door genieten van gezonde en smakelijke gerechten.

Het beste gourmetstel voor 2 personen

Het beste gourmetstel voor 2 personen

Ben je op zoek naar een gourmetstel om romantisch te gourmetten? Dan is een gourmetstel voor 2 personen iets voor jou. Deze gebruiksvriendelijke, compacte apparaten zijn kleiner dan traditionele gourmetstellen. Naast het formaat is het belangrijk om te beslissen of je een apparaat wilt dat een grillplaat combineert. Voor fijnproevers is het een kans om gezond te koken en te variëren met smaken. En wat is er als dessert nu lekkerder dan zelfgemaakte pannenkoeken of wafels om je maaltijd in stijl af te sluiten? Makkelijk te maken en je kan ze combineren met ingrediënten of bijgerechten naar keuze.

Het beste gourmetstel voor 8 personen

Het beste gourmetstel voor 8 personen

Plan je een gourmetfeestje voor meerdere personen? Zorg er dan voor dat je een gourmetstel kiest met een grote capaciteit, zodat iedereen erbij kan en er voldoende ruimte is. Voor een geslaagd gourmetfeest kies je voor gourmetstellen die ook een tafel- of steengrill hebben. Van gesmolten kaas tot gegrilde paprika's, je gasten zullen dol zijn op de variatie. Grote gourmetstellen zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig schoon te maken. Maak optimaal gebruik van deze 2-in-1 apparaten voor warme, gastronomische gerechten.

Hoe maak je een gourmetstel schoon?

Het goed schoonmaken van een gourmetstel en de bijbehorende accessoires is belangrijk omdat het de levensduur verlengt en zorgt voor een optimale efficiëntie. Ga als volgt te werk om je gourmetstel op de juiste manier te reinigen:

Hoe maak je een gourmetstel schoon?
  1. Verwijder, terwijl de stekker uit het stopcontact is getrokken en het apparaat koud is, de uitneembare onderdelen en haal vervolgens met een houten spatel de resten gesmolten kaas weg. Veeg met een vochtige spons het overtollige vet weg.
  2. Afhankelijk van het type kookplaat van je gourmetstel zal het speciale zorg nodig hebben: zeepwater voor grillplancha's of een natte doek voor de kookplaat terwijl deze warm is.
  3. Vergeet niet de accessoires mee schoon te maken. De reiniging hangt af van het materiaal van de pan: metalen pannen kunnen in de vaatwasser, terwijl je pannen met houten handgrepen best met een vochtige spons en ontvetter poetst.

Goed om te weten: gebruik nooit een schuurspons op een gourmetstel met een antiaanbaklaag, want dit kan schade veroorzaken.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Wat is het beste cappuccino-apparaat van 2023?
Koffiemachines

Wat is het beste cappuccino-apparaat van 2024?

Lees meer over