MM logo red

Welke koelkast moet je kopen?

Amina11 APRIL 2024
unknown description

Op zoek naar een nieuwe koelkast? Dan vraag je je waarschijnlijk af welke je nu eigenlijk echt moet kopen. Want met meer dan 350 verschillende koelkasten in ons assortiment durft keuzestress wel eens de kop opsteken. In dit artikel leggen we je uit hoe je de koelkast koopt die helemaal aansluit bij jouw levensstijl.

Koelkast kopen: wat zijn de mogelijkheden?

De beste koelkast is een koelkast die aansluit bij jouw levensstijl en naadloos in jouw keuken past. Het type koelkast speelt hier de belangrijkste rol in. We zetten de soorten ijskasten graag voor je op een rijtje.

Koel-vriescombinatie

Koel-vriescombinatie

In de meeste huishoudens vind je een koel-vriescombinatie terug. De koelkast bevindt zich meestal aan de bovenkant, terwijl het vriesgedeelte onderaan zit. Koel-vriescombinaties zijn compact en passen goed in keukens met een beperkte ruimte. Dit type koelkast biedt diverse aanpassingsmogelijkheden voor jouw huishouden. Denk bijvoorbeeld aan de verhouding tussen het koel- en vriesgedeelte, maar ook de grootte, kleur en eventuele extra accessoires zijn aanpasbaar aan jouw wensen.

Koelkast-kastmodel

Koelkast-kastmodel

Een koelkast-kastmodel daarentegen bestaat volledig uit koeling en heeft geen vriesgedeelte. Dit type koelkast vind je vaak terug in kleine keukens waar nood is aan koele opslagplaats. Meestal voorzie je dan een diepvrieskist in de bijkeuken of berging. Je ziet ze ook vaak terug in commerciële gebouwen of een bar. Het grootste voordeel aan dit type koelkast is uiteraard dat je veel meer koele opslagplaats hebt. Maar, je moet er wel rekening mee houden dat je niets kan invriezen.

Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkast

Een Amerikaanse koelkast biedt de ultieme combinatie tussen een koelkast en diepvriezer. Deze grote koelkasten zijn verticaal of horizontaal van elkaar gescheiden en staan bekend om hun formaat. Ze zijn een stuk breder en dieper dan traditionele ijskasten, maar nemen hierdoor uiteraard wel meer plaats in beslag. Heb je veel plaats in je keuken? Heb je nood aan veel koel- en vriesruimte? Dan biedt een Amerikaanse koelkast optimaal gebruiksgemak. Een extra voordeel van de meeste Amerikaanse koelkasten is dat ze uitgerust zijn met een ijs- en waterdispenser.

Inbouwkoelkast

Inbouwkoelkast

Wil je jouw koelkast naadloos integreren in het ontwerp van je keuken? Dan kies je voor een inbouwkoelkast. Deze koelkasten hebben een frontpaneel in hetzelfde ontwerp als je keuken, waardoor ze volledig visueel opgaan in je keukeninrichting. Inbouwkoelkasten zijn er in verschillende uitvoeringen: dit kan een koel-vriesmodel zijn, maar ook een kastmodel of zelfs een Amerikaanse koelkast. De opties zijn eindeloos. Wil je een inbouwkoelkast kiezen voor jouw IKEA-keuken? Dan helpen we je graag verder in deze praktische gids.

Koelkast kopen: extra mogelijkheden

Koelkast kopen: extra mogelijkheden

Wanneer je beslist hebt welk type koelkast het beste in jouw keuken past, zijn er nog andere aspecten die je in overweging moet nemen. We lijsten de extra mogelijkheden graag voor je op.

  • Kies je voor een traditionele of voor een slimme koelkast? Een slimme koelkast is verbonden met het internet en biedt hierdoor verschillende indrukwekkende functionaliteiten. Denk aan het maken van je boodschappenlijstje of het raadplegen van recepten.

Koelkast kopen: extra mogelijkheden
  • Je groenten en fruit afgezonderd opbergen? Dan heb je de mogelijkheid om voor een koelkast te kiezen met geïntegreerde groente- en fruitlades. Zo blijven je vitamines langer bewaard.
  • Het ontdooien van je koelkast tot het minimum beperken? Dan biedt de No Frost-technologie de oplossing.

Zoals je merkt, zijn de opties eindeloos. Het is dus mogelijk om je koelkast af te stemmen op al je wensen en noden.

Wij helpen je met het kiezen van de beste koelkast

Ben je er nog niet uit welke koelkast je best koopt? Spring dan gerust binnen bij je plaatselijke MediaMarkt. Onze experts helpen je graag verder. Na een uitgebreid kennismakingsgesprek raden we je graag enkele koelkasten aan van verschillende merken die aansluiten bij je wensen. Koop je je nieuwe koelkast liever online? Maak dan gebruik van onze handige filters.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn