Mediamarkt Logo
MM logo red
Er is geen beschrijving van de afbeelding

Recept: varkensgebraad met kruiden

Amina27 NOVEMBER 2024
Een rustiek gerecht met gebraden vlees, tomaten, rozemarijn en sinaasappel op een donkere ondergrond.

Een gekruid varkensgebraad is een heerlijke maaltijd, snel en eenvoudig te bereiden in een airfryer. Dit traditionele gerecht staat in een mum van tijd op tafel en is vooral populair rond de feestdagen of gewoon een gezellige winteravond thuis. Serveer je varkensgebraad met gegratineerde aardappelen of knapperige aardappelkroketjes, en geroosterde groenten naar keuze.

🍽️ Aantal porties: 4 - ⏲️ Voorbereidingstijd: 15 minuten - 🥘 Baktijd: 40 minuten.

Ingrediënten

Op een houten plank liggen rauwe stukken vlees, een mes, tomaten, rozemarijn, peperbolletjes en zout tegen een zwarte achtergrond.
  • 500 gram varkensfilet
  • 1 teentje look
  • 1 theelepel kaneel
  • 1½ theelepel chilipoeder
  • 1½ theelepel gemalen komijn
  • Olijfolie naar smaak
  • 1 kleine rode ui
  • 3 eetlepels peterselie

Benodigdheden

In een keuken staan groenten op een houten plank naast een tablet. Er staan flessen en een kom op de aanrecht. Tegels op de achterwand.
  • Grote mengkom
  • Kleine kom
  • Airfryer
  • Snijplank
  • Keukentouw
  • Vleesmes
  • Lookpers

Bereidingswijze varkensgebraad met kruiden

Een zwarte airfryer met een mand vol asperges en een gebraad. De mand heeft maatstreepjes aan de zijkant.
  1. Snijd het varkensgebraad op een snijplank in de lengte op tweederde van de hoogte tot op 2 centimeter van de rand. Vouw het open en snij opnieuw door in het midden tot 2 centimeter van de rand. Klap het vlees volledig open.
  2. Pers de look uit. Meng in een grote kom de look, kaneel, komijn, chilipoeder en olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep 1 eetlepel van deze kruidenmix in een kleine kom.
  3. Snipper de ui en hak de peterselie fijn. Voeg deze toe aan de kleine kom en roer goed door.
  4. Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
  5. Smeer het mengsel uit de kleine kom over het opengevouwen vlees.
  6. Rol het vlees op, beginnend vanaf de korte kant.
  7. Bind het vlees om de 3 centimeter vast met keukentouw.
  8. Wrijf het gebraad in met de rest van het kruidenmengsel.
  9. Bak het gebraad 40 minuten in de voorverwarmde airfryer tot het bruin en gaar is.
  10. Laat het gebraad 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat je het serveert. Snij het vervolgens in dikke sneetjes en serveer met de groenten en aardappelen of kroketjes.

Smakelijk!

Koken met de airfryer

Een zwarte airfryer staat op een aanrecht in een keuken met houten kasten op de achtergrond.

Een gekruid varkensgebraad maak je snel klaar in de airfryer, maar dat is nog maar het begin. Met een airfryer kan je gezond en snel allerlei maaltijden, inclusief desserts zoals een moelleux au chocolat bereiden zonder in te boeten aan smaak. Nog geen airfryer in huis? Neem dan een kijkje bij onze selectie van beste airfryers van dit moment, en maak een weloverwogen keuze.

Lees alles over airfryers

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn

Een bord met kikkererwten, geroosterde wortelen, asperges, paprika, citroen en een witte saus, op een blauwe houten ondergrond.
Recepten

Recept: geroosterde groenten met kikkererwten en tahinisaus

Lees meer over
Twee wafels met aardbeien en slagroom staan op een houten tafel, met een houten lepel in elk, voor een raam.
Recepten

Recept: Brusselse wafels met aardbeien en slagroom

Lees meer over