MM logo red

Lenteschoonmaak: je huis schoonmaken in 5 stappen

Milan28 JUNI 2023
unknown description

Daar is de lente, daar is de zon! Dat hopen we dan toch, want in België weet je nooit. Hoe dan ook is het altijd fijn om het voorjaar te beginnen met een lentefris huis. Dat vraagt wel wat planning, want je huis heeft tijdens de winter heel wat stof verzameld. Haal dus je handen uit de mouwen en begin aan de lenteschoonmaak. Met MediaMarkt geef je je woning in 5 stappen een grondige schoonmaakbeurt.

1. Weg met vuil: je huis goed stofzuigen en dweilen

1. Weg met vuil: je huis goed stofzuigen en dweilen

De eerste stap van je grote lenteschoonmaak? Grondig afstoffen, stofzuigen en dweilen in alle kamers van je huis. Als je tapijten hebt, dan weet je vast dat het echte stofmagneten kunnen zijn. Maar geen zorgen, want een krachtige stofzuiger veegt letterlijk de vloer aan met stof, pluisjes, katten- en hondenhaar en al dat andere ongewenste vuil. Ga na het stofzuigen ook meteen met een dweil over je vloeren om ze te laten schijnen als nooit tevoren. Wist je trouwens dat er ook stofzuigers bestaan waarmee je tegelijkertijd kunt stofzuigen en dweilen? Dat zijn twee vliegen in één klap!

2. Geef je keuken een flinke schoonmaakbeurt

2. Geef je keuken een flinke schoonmaakbeurt

Een ruimte die het elke dag zwaar te verduren krijgt, is je keuken. En omdat je daar vaak met voedingsmiddelen werkt – dat vermoeden we toch – ga je daar tijdens de lenteschoonmaak best voor een grondige poetsbeurt om bacteriën weg te werken. Veeg je kookplaat en werkblad schoon, poets je koelkast, ontdooi je diepvries en kuis de oven en microgolf uit. Vergeet ook niet om je kleinere keukenapparaten wat ‘TLC’ te geven, zodat ze langer meegaan. Zo kun je je waterkoker en koffiezet ontkalken en toestellen als je airfryer, broodrooster en keukenrobot uitgebreid reinigen.

3. Maak je beddengoed en kleren weer helemaal fris

3. Maak je beddengoed en kleren weer helemaal fris

Nu je winteroutfits weer een jaartje in de kast mogen, is het het ideale moment om je kleren eerst nog een frisse wasbeurt te geven. Zo liggen ze netjes klaar voor het volgende winterseizoen. En ook je beddengoed kan wel eens een grondige wasbeurt gebruiken. Van je dekbedovertrek, kussensloop en laken tot je dekbed en je hoofdkussen: stop ze allemaal in de wasmachine en droog ze daarna in de droogkast. Zo kun je ze netjes fris opbergen. Let wel even op dat je het juiste was- en droogprogramma kiest, zodat je je favoriete kleren en beddengoed niet ruïneert.

4. Zorg voor een opgeruimde werkplek

4. Zorg voor een opgeruimde werkplek

Nu we met z’n allen vaker thuiswerken, zien onze schermen ook heel wat meer actie. En voor je het weet, staan er vette vingers op je computerscherm en ligt er een fijn laagje stof op het scherm van je tablet. Je kunt je schermen natuurlijk afstoffen, maar ze verdienen zeker wat extra aandacht. Met een speciale schermreiniger en een zacht doekje kun je al je schermen eenvoudig schoonmaken zonder krassen: van je computer, laptop en tablet tot je tv en zelfs je smartphone. Zo zie je jouw collega’s volgende keer extra scherp in beeld tijdens je online meeting.

5. Neem tot slot de ramen mee

5. Neem tot slot de ramen mee

Je lenteschoonmaak is pas compleet als je ook je ramen eens goed wast, want die krijgen het tijdens de winter harder te verduren dan je misschien denkt. Al die regen, wind en soms zelfs sneeuw laten hun sporen na. Je kunt je ruiten schoonmaken met een emmer water en een aftrekker, maar er zijn ook tal van handige glasreinigers op de markt die dit klusje heel wat makkelijker maken. Met zo’n ruitenreiniger lap je in geen tijd je ramen zonder strepen en vermijd je bovendien dat je overal waterdruppels morst. Ziezo, je bent nu klaar om te genieten van een mooi lente-uitzicht!

Deze artikelen kunnen je ook interesseren
We snacken naar het EK!
Seizoensitems

19. mei

Krijg de nationale airfryer cadeau!

Het is bijna zover! Op 14 juni 2024 start het EK voetbal in Duitsland en kunnen we onze Rode Duivels weer naar voren schreeuwen.

19. mei

Lees meer over
EK 2024 in Duitsland: alles wat je nodig hebt om te genieten van de matchen
Seizoensitems

15. mei

EK 2024 in Duitsland: alles wat je nodig hebt om te genieten van de matchen

Van 14 juni tot en met 14 juli 2024 organiseert Duitsland het EK voetbal. Dat betekent weer tal van matchen bekijken, spanning, frustratie en plezier. We hebben alle benodigdheden voor je op een rijtje gezet, zodat je het EK 2024 thuis of onderweg zorgeloos kan beleven.

15. mei

Lees meer over
BTW-dagen bij MediaMarkt
Seizoensitems

27. februari

BTW-dagen bij MediaMarkt: shop met BTW-voordeel

Het beste moment om een smartphone, laptop of smart-tv te scoren? Markeer de BTW-dagen in je agenda, want tijdens deze actieweek betaal jij geen belasting op je aankopen van meer dan €100,-. Je kan kiezen uit een groot deel van ons assortiment, zowel online als in de winkel.

27. februari

Lees meer over