MM logo red

Wat moet je doen als de batterij van je Samsung niet meer werkt?

Jasper13 FEBRUARI 2024
unknown description

Niets zo vervelend als de batterij van je Samsung die niet meer oplaadt of werkt. Misschien gebruik je te veel apps tegelijk, of misschien ligt het aan de batterij zelf? We hebben alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

De batterij van je Samsung-smartphone loopt snel leeg

De batterij van je Samsung-smartphone loopt snel leeg

Er zijn verschillende redenen waarom de batterij van een Samsung-toestel snel leeg kan raken. Lees hieronder de verschillende symptomen en ontdek wat je kan doen om je batterijduur te verlengen.

1. Achtergrondprocessen en - apps: als er veel apps op de achtergrond actief zijn, kunnen deze de batterij van het toestel sneller leegmaken. Sommige apps verbruiken onbedoeld veel energie, vooral als ze constant gegevens synchroniseren of locatiediensten gebruiken.

2. Schermhelderheid: een helder scherm verbruikt meer energie. Als het scherm van het Samsung-toestel op een hoge helderheid staat ingesteld, verkort dit de batterijduur.

3. Draadloze connectiviteit: functies zoals bluetooth, gps en mobiele gegevens kunnen de batterijduur beïnvloeden als ze voortdurend ingeschakeld zijn, zeker als je ze niet actief gebruikt.

De batterij van je Samsung-smartphone loopt snel leeg

4. Oude batterij: na verloop van tijd kan de capaciteit van de batterij van een Samsung-toestel afnemen, waardoor deze minder lang meegaat op een volledige lading.

5. Energiespaarstand: als de energiespaarstand niet is ingeschakeld wanneer dat wel nodig is, kan dit de batterijduur verkorten.

6. Overmatig gebruik van energie-intensieve apps of functies: sommige apps en functies, zoals Bixby, gaming, video-streaming en camera-gebruik, kunnen meer energie verbruiken en de batterij sneller leegmaken.

Voorkom dat de batterij van je Samsung smartphone snel leeg loopt

Voorkom dat de batterij van je Samsung smartphone snel leeg loopt

Om het probleem van een snel leeglopende batterij aan te pakken, kun je overwegen de volgende stappen te nemen:

  • Controleer op achtergrondprocessen en apps die veel energie verbruiken en sluit of verwijder deze indien nodig.
  • Pas de schermhelderheid aan om energie te besparen.
  • Schakel ongebruikte draadloze connectiviteitsfuncties uit wanneer ze niet nodig zijn.
  • Overweeg het gebruik van de energiespaarstand om de batterijduur te verlengen.
  • Controleer of de batterij van het toestel aan vervanging toe is.

Als het probleem aanhoudt, is het verstandig om de instellingen van het toestel te controleren en eventueel contact op te nemen met de klantenondersteuning van Samsung voor verdere assistentie. Ook kan je terecht bij de reparatiedienst van MediaMarkt.

Werken deze tips niet? Dan is het misschien tijd om een nieuws gsm aan te schaffen. Neem hier alvast een kijkje tussen de nieuwe Samsung-smartphones.

Hoe lang gaat een batterij voor een Samsung-smartphone mee?

Hoe lang gaat een batterij voor een Samsung-smartphone mee?

De levensduur van de batterij van een Samsung-apparaat is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type apparaat, het gebruikspatroon en de leeftijd van de batterij. Over het algemeen hebben lithium-ionbatterijen, die in de meeste moderne Samsung-apparaten zitten, een beperkte levensduur en zullen ze na verloop van tijd in prestaties afnemen.

Gemiddeld kan een lithium-ionbatterij in een Samsung-apparaat ongeveer 300-500 laadcycli doorlopen voordat de prestaties beginnen af te nemen. Dit betekent dat de batterij na herhaaldelijk opladen geleidelijk minder lading zal vasthouden en sneller leegraakt.

Een ander type smartphone, zoals bijvoorbeeld een iPhone, kan een type batterij bevatten met een langere levensduur.Wil je graag eens vergelijken? Lees dan zeker deze gids: Samsung S23 vs. iPhone 14.

Wat is de capaciteit van je Samsung-batterij?

Wat is de capaciteit van je Samsung-batterij?

De capaciteit van een Samsung-batterij varieert afhankelijk van het specifieke model en type apparaat. Samsung-apparaten komen met verschillende batterijcapaciteiten, uitgedrukt in milliampère-uren (mAh). Over het algemeen hebben Samsung-smartphones batterijen een capaciteit tussen ongeveer 2000 mAh tot meer dan 5000 mAh, afhankelijk van het model en de serie. Een batterij van 2000 mAh moet je gedurende de dag weer opladen. Een batterij van 4200 mAH tot 4500 mAh hoef je pas aan het eind van de dag weer op te laden. Een batterij met meer dan 4800 mAh gaat langer dan een dag mee. Het hangt allemaal af van de gebruiksintensiteit.

Apparaten met een grotere batterijcapaciteit hebben over het algemeen een langere gebruiksduur op een volle lading, maar andere factoren zoals schermgrootte, processorvermogen en energiebeheer spelen ook een rol.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?
Smartphones

Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?

Lees meer over