MM logo red

Hoe werkt een telefoonhouder voor in de auto?

Jasper19 FEBRUARI 2024
unknown description

Een telefoonhouder voor je auto laat je toe om je smartphone op een veilige manier te gebruiken tijdens het rijden. Zo kun je je gsm eenvoudig als gps inzetten, muziek afspelen of handsfree bellen. De meeste telefoonhouders bevestig je aan het dashboard, de voorruit of het ventilatierooster van de auto. Hier lees je welke telefoonhouder bij je past en hoe je er een installeert.

Waarop let je bij het kiezen van een telefoonhouder voor je auto?

Waarop let je bij het kiezen van een telefoonhouder voor je auto?

Beslis eerst of je een universele telefoonhouder of een specifieke houder voor een iPhone of Samsung-smartphone wilt. De eerstgenoemde optie is handig omdat je houder ook nog geschikt is wanneer je besluit een nieuwe smartphone te kopen.

Bepaal vervolgens op welke plaats je de telefoonhouder het liefst gebruikt: aan je voorruit, op je dashboard of een andere plek? Afhankelijk van je voorkeur, kies je een exemplaar met een klem, magneet of zuignap.

Natuurlijk wil je er ook zeker van zijn dat je gsm goed in de houder past. Dat is doorgaans geen probleem voor kleine smartphones, maar toestellen met een groot scherm passen niet in elke telefoonhouder. Je kunt ook voor een verstelbare telefoonhouder opteren die je eenvoudig aan het formaat van je gsm aanpast.

Hoe installeer je een telefoonhouder?

Hoe installeer je een telefoonhouder?

MediaMarkt geeft je niet alleen advies om de beste iPhone te vinden, een goedkope smartphone te kiezen of smartphones met een goede prijs-kwaliteitverhouding te vergelijken. We helpen je ook met plezier op weg om je smartphone vlot in je nieuwe telefoonhouder te installeren. De manier waarop je dit doet, varieert per model.

  • Heeft je telefoonhouder voor de auto een zuignap? Bekijk waar je de houder op je voorruit wilt hebben en maak deze plek eerst goed schoon, zodat de zuignap beter hecht. Maak de zuignap lichtjes vochtig en druk hem tegen je vooruit. Schuif dan je smartphone in de houder.
  • Heb je gekozen voor een houder met een klem? Deze schuif je eenvoudig tussen de spijlen van het luchtrooster van je auto. Test even of de telefoonhouder goed vastzit voordat je er je gsm in plaatst.
  • Werkt de telefoonhouder voor je auto met een magneet? Bevestig het meegeleverde metalen plaatje aan de achterzijde van je smartphone of steek het tussen je telefoon en het gsm-hoesje. De houder trekt je gsm nu vanzelf aan zodra hij in de buurt komt.

Niet helemaal tevreden met de positie van je gsm? Vele telefoonhouders voor auto’s zijn met verstelbare armen uitgerust, zodat je de kijkhoek van je smartphone eenvoudig naar wens aanpast.

Kun je met een telefoonhouder voor de auto je smartphone opladen?

Kun je met een telefoonhouder voor de auto je smartphone opladen?

Sommige telefoonhouders laten je toe om je gsm op te laden terwijl hij in de houder zit. Zo sla je 2 vliegen in een klap. Er zijn modellen met een ingebouwde draadloze oplaadfunctie die je smartphone automatisch opladen zodra je het toestel in de houder schuift. Deze types telefoonhouder werken hiervoor vaak met Qi, een draadloze oplaadstandaard die niet elke smartphone ondersteunt. Let dus goed op of jouw smartphone compatibel is. Weet je dit niet zeker? Er bestaan ook telefoonhouders voor auto’s die je met een kabel op je USB-poort of autolader aansluit. Ook zo laad je tijdens het rijden moeiteloos je telefoon op.

Deze artikels kunnen ook interessant voor je zijn
Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?
Smartphones

Apple iPhone vs. Samsung: welke past bij jou?

Lees meer over