MM logo red

Wat is het verschil tussen een iPhone 13 en een iPhone 14?

unknown description

Eind 2022 was het weer feest voor liefhebbers van de iPhone, want dan bracht Apple de iPhone 14-serie uit met veel toeters en bellen. Hoewel er enkele duidelijke verschillen zijn tussen de iPhone 13 en 14 hebben beide generaties ook veel overeenkomsten. Wil je weten of het de moeite loont om te upgraden naar een iPhone 14? Ontdek hier dan waarin de iPhone 13 en 14 het meest verschillen.

Wat is het belangrijkste verschil tussen de iPhone 13 en 14?

Verschil

Om met de deur in huis te vallen: de iPhone 14 heeft een betere camera en een langere batterijduur dan de iPhone 13. Dat zijn meteen ook de grootste verschillen, want verder lijken beide iPhones best veel op elkaar. Zo hebben de standaardmodellen van elke serie een 6,1-inch-display met een touchscreen en een cameraresolutie van 12 megapixels. Ook het waterproof design van de smartphone is quasi onveranderd. Wat wel veranderd is? Het oledscherm van de iPhone 14 is net iets helderder en de camera werd uitgerust met autofocus (voor je selfies) en beeldstabilisatie (voor je video’s). Daarnaast werd ook de processor, een A15-chip, iets krachtiger gemaakt zodat je iPhone razendsnel werkt. Bovendien gaat de batterij van de iPhone 14-serie tot wel 10 uur langer mee. Ten slotte heb je ook een iPhone 14 Pro en een Pro Max-model, die uitpakken met een nog sterkere batterij en een camera van 48 megapixels.

iPhone 14: dit zijn de voordelen

Voordelen

Als de camera van jouw smartphone vaak overuren draait, dan is de verbeterde camerakwaliteit van de iPhone 14 wellicht de moeite waard. Met je iPhone 14 (Plus) of je iPhone Pro (Max) kun je namelijk foto’s en video’s maken van hoge kwaliteit dankzij camerafunctionaliteiten zoals de Photonic Engine, autofocus en automatische beeldstabilisatie (ook wel actiemodus genoemd). De iPhone 14 Pro-modellen hebben ook nog eens een telelens en een hogere resolutie van 48 megapixels. Een ander voordeel van de iPhone 14 is zijn langere batterijduur. Op de iPhone 13 kun je tot 19 uur video afspelen, bij de iPhone 14 is dat 20 uur en bij de iPhone 14 Plus zelfs 26 uur. Ten slotte kunnen ook de beschikbare kleuren van de iPhone 14 de doorslag geven. Zo kun je de smartphone deze keer naast zwart, wit en rood ook krijgen in paars en (licht)blauw.

iPhone 13: dit zijn de voordelen

iPhone13

De iPhone 13 en 14 hebben heel wat raakvlakken, waardoor de iPhone 13 nog steeds een goede keuze is. Een van de grootste voordelen van de iPhone 13 is zijn prijs. Die is gezakt sinds de iPhone 14-serie uitkwam, hoewel de specificaties en features van dit model nog altijd heel up-to-date zijn. De iPhone 13 heeft namelijk hetzelfde beeldscherm als de iPhone 14 – een 6,1-inch-Super Retina XDR-Display met een resolutie van 2532 x 1170. Verder heeft de standaard iPhone 13 net als z’n opvolger een camera van 12 megapixels met een groothoek- en ultragroothoeklens. Het brein achter de iPhone 13 is net als dat van de 14 een A15-chip, waardoor je qua snelheid nauwelijks een verschil merkt. Bovendien heeft ook de iPhone 13 het tijdloze ontwerp waar Apple bekend om staat. En als je graag een kleinere iPhone wilt, kun je kiezen voor een iPhone 13 Mini.

iPhone 13 of 14: welke past bij jou?

Keuze

Of je nu kiest voor de iPhone 13 of 14 is een persoonlijke keuze die afhangt van je behoeften en budget. Als je vaak bezig bent met foto’s en filmpjes, dan is de kans groot dat een iPhone 14 (Pro) het best bij je past, want dit toestel heeft de beste camera. Ben je op zoek naar een betere prijs-kwaliteitverhouding? Dan kijk je misschien naar een iPhone 13. Die heeft een voordelige prijs, maar biedt heel gelijkaardige specificaties als de iPhone 14. Je kunt dus best alle voordelen van elke generatie iPhone afwegen voor je een beslissing maakt.